Mirka s Jirkou a cihlový kluk
Ilona Borská
![Mirka s Jirkou a cihlový kluk Mirka s Jirkou a cihlový kluk](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47659/mirka-s-jirkou-a-cihlovy-kluk-47659.jpg?v=1287581462)
Prázdninová dobrodružství dětí u jejich babičky - pro začínající čtenáře.
![iskovsky iskovsky](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Pamätám si len, že ako decko som sa nevedel prinútiť dočítať to dokonca ... ale niekde na povale to bude, takže možno raz....
![Isew Isew](https://www.databazeknih.cz/img/users/62_/62887/m_62887-ulA.jpg?v=1528442673)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kdysi dávno mi ji maminka koupila, protože v názvu bylo mé jméno. A to se mi líbilo, protože hrdinek, které by se jmenovali Mirka v knížkách opravdu moc není. Maminka by měla radost, že mi tato kniha pomohla splnit další kolonku ve čtenářské výzvě. Byl to moc hezký výlet do dětství. Mirka s Jirkou a Milanem stráví prázdniny u babičky a zažijí bezva dobrodružství. Taky bych chtěla být zase malá, trávit prázdniny u babičky na vesnici a zažívat ta velká dobrodružství. Fakt bych si to přála.
2006 | ![]() |
2006 | ![]() |
1987 | ![]() |
2000 | ![]() |
1978 | ![]() |
Knihu jsem četla jako malá a moc se mi líbila, i díky krásným ilustracím. Teď jsem jí vnutila dceři, která ji přečetla přes prázdniny mezi první a druhou třídou. Nejdřív byla zpruzelá, protože na ni z každé stránky nevypadl jednorožec ani třpytkatá duha, zkrátka pro dnešní děti trošku nuda. Ale chytlo jí to a pak už byla nadšená. Děti toho v knize zažijí opravdu hodně - útok vosího roje, značkují trasu na hrad, Mirka se ztratí v lese, povodeň, noční výšlap na vyhlídku na kopci... Dcera u každé kapitoly říkala, že by to taky chtěla zažít, nebo že by se bála, nebo že to muselo být super, atd. Nakonec byla hrdá, že sama přečetla knížku o skoro 160 stránkách. Můžu určitě doporučit.