Mise Hygge
Caroline Franc
Když musí Chloé, neohrožená válečná reportérka, odjet do malé pobřežní vesničky v Dánsku, která byla vyhodnocena jako nejšťastnější místo na světě, je vrcholně pobouřena. Má odejít do vyhnanství v zapadlé díře s nevyslovitelným jménem a zkoumat tam hygge? Když ji navíc šťastní lidé neskutečně deprimují? Tato mise, kterou považuje za trest, jí navždy změní život…... celý text
Mě se to líbilo, oddechovka po všech detektivkách. Trochu jsem se naladila na vánoce a vloudila se mi do hlavy myšlenka navštívit Kodaň.
Taková oddechovka, která se čte rychle. Děj vcelku předvídatelný, a chvílemi mne kniha dost nudila. Nicméně myšlenka Hygge je moc hezká a proměna hlavní hrdinky z nesnesitelne na milou osobu se také povedla. Kéž by všichni nepříjemní a zlí lidé se takto dokázali změnit. Celkově knihu hodnotím jako lepší průměr.
Mě se ta kniha líbila, děj pozitivní s šťastným koncem, jak člověk u hygge očekává. Knihu jsem si vybrala do letošní čtenářské výzvy - prostředí poslední dovolené - naposled jsem byla v Kodani.
Taková pěkná pozitivní oddychovka aneb jak nasraná pětatřicítka ke štěstí přišla. Milé, příjemné, čtivé,... takové líbivé čtení ke krbu a čaji.
Dosť predvídateľná oddychovka do metra, aby cesta rýchlo ubehla. V Dánsku som už bola a chcela by som sa tam vrátiť. Hygge je nakazlivé :)
Milé a příjemné čtení, které člověka pohladí po duši, zlepší mu náladu, dostane chuť na skořicové rolky a výlet do Dánska.
Kniha s jasným koncem. Taková oddechovka. Četla se ale hezky. Kniha vhodná na dovolenou.
Válečná zpravodajka, citově otupělá Chloe, se vypraví na další misi. Do Dánska, do malé vesničky Gilleleje, vyhodnocenou jako nejšťastnější místo na světě. Zprvu má velmi opovržlivý přístup k tomu, čemu Dánové říkají Hygge. Je to odpočinkové čtení.
Prostě hygge kniha... Splnila to, co jsem od ní očekávala. Navíc se člověk zamýšlí nad filozofií hygge. Není ro jen marketing...
Prostě: Žij tak, jako by zítra měla dojít káva...
Prijemna oddychovka, precteno za den a musim rict, ze me to bavilo. Hlavni hrdinka byla nesympaticka, dej predvidatelny, ale sympaticke prostredi, lakajici k navsteve Danska.
Nenáročné čtení na dovolenou, nebo pokud si chcete trochu oddechnout třeba v rámci předvánočního shonu. Nic, k čemu by se člověk potřeboval / chtěl nutně vracet, ale když to správně sedne do nálady, čte se dobře.
Chvílemi jsem při čtení dostávala chuť na kafe a skořicové šneky...
Od začátku do konce napínavé. Jak se z negativistické holky stane veselé děvče plné lásky, díky hygge :)
První kniha tohoto roku a první zklamání.
Hrdinka byla kráva, a i když jí šéf poslal do sluníčkové vesnice, aby jí napravil, tak to nebylo nic platný. I to hygge mi tu zde přišlo až kýčovité a tlačené na pilu.
Body dávám jen za popis krajiny a slusný styl psaní, ale příběh byl propadák. Bohužel.
Takové dámské spotřební knihy určitě mají svoji cílovku, ale už název značí, že tentokrát vyhrál marketing, ne literární řemeslo.
Taková příjemná odpočinková knížka na deštivé odpoledne, která se hezky čte. Hygge romány mám moc ráda pro jejich nekomplikovaný děj a milou atmosféru, která z nich přímo vyzařuje.
A mě se to líbilo. Sice hodnocení tady všelijaké, ale za mě příjemná oddechovka a pár námětů, jak si zpříjemnit dlouhé večery. A o to tady jde