Mixér
Ludmila Křivancová
Druhá knížka autorky je opět veselými i vážnými zamýšleními nad životem. Je to knížka do kabelky či do vlaku. Dochází opět na maličkosti, třeba na zabouchnuté klíče v autě, sem tam se tu i lehce moralizuje. Autorka má dar vystihnout to, co my sami si leckdy myslíme či cítíme, ale neumíme to obléci do slov.
Možná ještě lepší než první knížka,opět plná lidskosti, ženské empatie a radosti i smutku,ale především životní zkušenosti.
Eseje o obyčejných věcech, na první pohled maličkostech? Ale to je jen skořápka. Najednou si uvědomíme, že to nejsou maličkosti, ale sám život. Autorka prostě čtenářům otevřela své srdce.
Moc milá knížka, se kterou jsem strávila hezké chvilky, když jsem se potřebovala kdykoli během dne trochu potěšit, zpříjemnit si čekání u lékařů, cestu vlakem, hezky se naladit před spaním, nebo se naopak ráno u kávy vzpružit a nastartovat. Má bezva formát, který se krásně vejde i do malé kabelky, takže ji můžete mít všude s sebou. Čte se úplně sama, protože je psána stručně, výstižně, s humorem a celkově svěžím nádechem. Je ze života, poučí, donutí k zamyšlení, inspiruje, pobaví a také moc hezky pohladí a někdy mi úplně mluvila z duše. Čtení jsem si zároveň dávkovala tak, aby mi její milá společnost vydržela co možná nejdéle, a každou kapitolku jsem si náležitě vychutnávala. Také jsem z ní občas někomu předčítala, každému nějakou kapitolku pro něj na míru a jedna moje kamarádka se při mé vícedenní návštěvě u ní doma po takové jedné předčítací ukázce pro tu knížku tak nadchla, že mi ji ve volných chvilkách "kradla" a každé ráno u snídaně mi vyprávěla, jak je skvělá a jak to ta paní Ludmila umí pěkně vystihnout. A k tomuto obdivu se přidávám i já a mohu ji jen doporučit. Jen se připravte na jednu věc, že se s ní na konci nebudete chtít rozloučit a bude se vám po těch milých chvilkách s ní stýskat...
To je moje druhá knížka, kterou jsem napsala. Jejím cílem je, aby se čtenáři zamysleli nad životem a někdy taky zasmáli.
Knížku jsem dostala jako dárek a přečetla ji během jedné cesty vlakem a nelituju. Celkem zajímavé čtení.