Mlha v nás
Katarína Gillerová
Já vím, ty víš, ostatní nic netuší… Po návratu z lesa obestřeného tajemnou mlhou se Oliver snaží dohnat ztracená léta. Příběh o lásce, zradě a pomstě pokračuje i po více než dvaceti letech. Caroline se vyrovnává se zmizením svého muže Edwarda, ale o Oliverovu přízeň nestojí. Jeho život změní obraz, který ho svede dohromady s Lisou. Oba skrývají tajemství vedoucí ke zbloudilým postavám, jejichž příběhy se vynořují z minulosti stejně jako intriky provázející skupinu přátel už od výletu do hor, na který by mnozí raději zapomněli.... celý text
Knihu jsem chtěla několikrát odložit, nakonec mě přece jen zaujala, že jsem dokázala dočíst. Nad druhým dílem hodně váhám. Autorka by měla radši zůstat u svého stylu.
Co k téhle knize říct? Nevím... Zvláštní příběh, zamotaný, se spoustou postav, docela čtivý, propletené osudy všech dohromady, záhadný, ale přitom se toho moc podrobného o tajemné mlze nedozvíte. Dávám čtyři hvězdičky za to, že jsem se u čtení nenudila.
Pokračování knihy Mlha mezi námi. Velmi zvláštní, ale zajímavý příběh, který měl nádech tajemna a mystery. To, co jsem si myslela, že se děje, bylo ve skutečnosti úplně jinak. Co se v lese dělo bylo vskutku velmi zajímavé. A na konci překvapivé "AHA"?!
Tato 2. část byla naprosto skvělá. Po přečtení 1. části jsem si tuto sehnala jako e-knihu. Četla jsem ji ve slovenštině(miluju) pod názvem "Hra na milovanie 2". Opravdu jsem si čtení užila a jsem ráda, že jsem nezůstala v nevědomí, jak naši knižní hrdinové dopadli.
V mnohém jsem naše knižní pochopila a získala tím na ně i úplně jiný pohled. (v 1. knize zprvu ne moc lichotivý).
V knize se prolínají dvě časové období, ale je to vcelku dobře čitelné. To, co se v 1. knize neskutečně zamotalo, se v té následující krásně rozmotá.
Každopádně obě knihy jsou určitě zajímavý počin. Před těmito dvěma jsem od autorky četla již jednu, do které jsem se nemohla začíst , a tak se mi do těchto nechtělo, ale nakonec jsem ráda, že jsem si je přečetla. Bavily !! A tato obzvláště.
slovenská literaturaAutorovy další knížky
2020 | Dubnové slunce |
2020 | Šťastné náhody |
2022 | Mlha mezi námi |
2004 | Láska si nevyberá |
2008 | Záhada zadnej izby |
Nečetla jsem první díl, neb jsem o něm nevěděla (knihu jsem měla na doporučení). Ale druhý díl byl perfektní i bez znalosti prvního.
Kniha je mimořádně čtivá, napínavá, s nádechem tajemna a thrilleru, psychologického dramatu a i na romantiku dojde (pokud nejste romantická duše jako já, tak nebojte, nebudete se nudit a knihu kvůli kýčovité romantice neodložíte - protože nic takového tam není, láska v knize je přiměřená a snesitelná).