Moby Dick: Bílá velryba (komiks)

Moby Dick: Bílá velryba (komiks)
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116687/bmid_moby-dick-bila-velryba-komiks-1FX-116687.jpg 3 29 29

Bylo to posedlost, která je mohla všechny připravit o život... Jedné chladné prosincové noci přijíždí z Manhattanu na severovýchodní pobřeží Ameriky mladý muž jménem Izmael, aby se nechal najmout na velrybářskou výpravu. Před vyplutím se seznámí s potetovaným divochem a toto náhodné setkání je začátkem Izmaelova nebezpečného dobrodružství. Druhý den se Izmael s divochem stanou členy posádky lodi s názvem Pequoda. V přístavu se k nim přitočí starý vysloužilý námořník a varuje je, že pokud se vydají na moře s kapitánem Achabem, už se možná nikdy nevrátí. Neohrožený Izmael s přítelem přesto ráno na širé moře vyplují. Jak dopadne plavba lodi Pequoda za bílou velrybou? Pro členy posádky je tato výprava prostředkem k zajištění obživy, ovšem kapitán Achab, posedlý nenávistí a pomstou, vede námořníky do bezhlavého boje s obrovskou mořskou nestvůrou.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Grada

Moby Dick, 2010

cyril.gando
29.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Zajimavá knížka. Byla hodně napínavá, ale je škoda, že tam Kvígkveg umřel.

Booky84
26.04.2023 4 z 5

Další čtivý komiks známého díla. A ikdyž jsem věděla, co mě čeká stejně jsem doufala v jiný konec. Lidská posedlos bohužel nezná hranic a tohle je prostě smutné vyprávění.

uzivatel4449
28.07.2022

Dobrý ale mohlo být lepší

VeruMalfoy
06.01.2021 4 z 5

Krásný, smutný a strhující příběh, který jsem četla už podruhé. Je to příběh o lidské posedlosti, která člověka vede až do úplné záhuby a spolu s ním i ty, jež se mu nechtěně připletou do cesty.

Kate18
03.09.2019 4 z 5

Klasika v novém kabátu. Snad všichni aspoň z doslechu znají Moby Dicka, bílou velrybu. Komiksové zpracování je ideální pro ty, co chtějí mít trochu přehledu, ale třeba nemají čas na přečtení celé knihy. Izmael se shodou náhod setká s divochem Kvíkvegem. Tomu padne do oka a stanou se z nich přátelé, kteří se spolu vydají hledat velrybářskou loď, na které by mohli plout. Jednu takovou najdou, ale jeden námořník v přístavu je varuje před kapitánem lodi Achabem. I přes to se Izmael s Kvíkvegem přidají k velrybářské posádce na jeho lodi. Až pozdeji zjistí, že co se povídá o jejich novém kapitánovi je pravda. Kapitán má na mysli jediné: odplatu, pomstu a zášt vůči Moby Dickovi, který ho připravil o nohu. Ale Podle námořníků, kteři Moby Dicka viděli nebo o něm slyšeli myslí Moby Dick na to samé. Posádka je na širém moři a má příznivý vítr... ale je vážně příznivý?

MouBanjerri
09.07.2018 4 z 5

Původní příběh mám hodně ráda a jako komiks mě dost potěšil. Úžasný příběh obohacen krásnými ilustracemi. 4,5 hvězdičky

cepice
12.10.2013 3 z 5

Mňo, nemohu říct, že by se jednalo o zázrak, nebo o propadák. Autor komiksu se snažil a je to vidět, ale problém už je v samotném díle od Melvilla. Nějaký prdlý týpek chce zabít velrybu, co mu ukosla nohu. Všichni zahynou, až na hlavního hrdinu.No kdo, by to byl čekal.

Autorovy knížky

2011  65%Moby Dick: Bílá velryba (komiks)