Brněnské nevěstky
Naďa Horáková
Kdo má rád historické příběhy, kdo se chce i něco nového z historie dovědět, tak doporučuji. Autorka umí skloubit poučení i napětí. Není to jen beletrie, ale i k rozšíření obzoru....
Zklamání. Mnoho postav a jmen, zbytečných popisů rodinných a pracovních vztahů, žádná postava není hlavní, s nikým jsem se o jeho osud netřásla. Zkrátka nuda, nuda, šeď, šeď. Pokud někdo vytýká Vondruškovi, že chrlí knihy jak na běžícím pásu, měl by si tohle pro srovnání přečíst... Do čtivosti a napětí jeho knih tomu hodně chybí.
Kniha mne až tak nenadchla. Spousty a spousty jmen, rodinných vztahů, společenských vztahů ... těžká orientace. Vraždy jak na "běžícím pásu" ... Očekávala jsem víc ...
Dávám sice jen čtyři hvězdičky, protože jsem už četla i lepší knížky, ale knížka se mi líbila, hezky se četla. Určitě zase zkusím další knížku od této autorky.
Příběh je pěkně propracovaný. Jen ze začátku trochu problém s množstvím jmen. Ale rozuzlení bylo překvapivé.
Moc pěkně zpracovaný příběh z doby vlády Karla IV., kdy Brno a Moravu spravoval jeho mladší bratr Jan Jindřich se svou ženou Markétou Opavskou. Toto je už druhá kniha od autorky, týkající se stejného období a místa, co jsem četla. Trochu mi to připomíná cyklus detektivních případů z doby vlády Karlova praděda Otakara II. Přemysla- Hříšní lidé království českého.
I tato kniha má podtitul : Mocní a ubozí markrabství moravského.
To ale nic nemění na tom, že se mi i tato kniha moc líbila a vřele ji všem doporučuji.
wow!!! tak tahle knížka stála za to... děj se netáhl ba naopak neustále něčím překvapoval.... za mě bezkonkurenčních 5*!
Úžasná kniha. Přečetla jsem ji jedním dechem, moc mě bavilo ji číst. Mělo to spád, nebylo tam nic přehnaného, příběh byl skvěle vymyšlen. Nemohu jí nic vytknout. Doporučuji.
Jedním slovem výborné. Pro mě, jako Brňáka, měla kniha úžasné kouzlo a moc se mi líbila. Čtivé, mírně naturalistické, což se ale dá předpokládat, když se děj odehrává mezi nevěstkami. :) Vedle historické linky je tu i linka detektivní, která se mi také moc líbila, odhalení vraha na konci pro mě bylo velkým překvapením.
Brno Morava středověk 14. století prostituce historické detektivky historické romány nevěstince Brněnsko
2012 | Brněnské nevěstky |
2013 | Ženy na pranýři |
2008 | Bestie z Karlštejna, aneb, Kronika hříšného kněze |
2014 | Brněnské Židovky |
2020 | Korálky z klokočí |
Zajímavé čtení , zvláště pro rodilého Brňáka.