Moderní asijská kuchařka
kolektiv autorů
Kniha Moderní asijská kuchařka je vynikajícím průvodcem mnohotvárným asijským kulinářským umšním. Neni tomu tak dávno, co jsme měli jen jakousi mlhavou představu o čínské a indické kuchyni a čínskou restauraci se mohla pyšnit pouze velká města. Dnes jsou čínské restaurace a bistra samozřejmou součastí stravovacích služeb a do našeho povědomí stále více pronikají kuchyně dalších asijských zemí - thajská, malasijská, japonská a vietnamská. Supermarkety i specializované obchody nám nabízejí stále širší výběr exotických surovín, s jejiž pomocí dokážeme doma vytvořit chuťově i barevně přiťažlivé asijské pokrmy. V knize najdete vedle tradičních i zcela nové recepty a také praktické rady pro nákup a použití méně známých surovin. Recepty jsou doprovázeny údaji o výživové hodnotě pokrmů.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2005 , Slovart (ČR)Originální název:
The Essential Asian Cookbook, 2001
více info...