Moderní česká kuchařka
Monika Lazarová , Věra Lazarová
aneb návrat k domácí stravě Dopřejte si dobrou českou kuchyni, a nedejte na mýty, že je nezdravá. Úspěšná brněnská výživová poradkyně společně se svou maminkou vám předkládají recepty pro přípravu 72 těch nejklasičtějších našich domácích jídel, jejichž vůně ve vás vyvolá vzpomínky na dětství u babičky. Naučte se je vařit nebo darujte tuto knihu tomu, kdo vám vaří! „…Pokrmy připravené doma, z čerstvých surovin a bez použití chemických přidaných látek jsou vždy zdravější, než průmyslově vyrobená strava, tvářící se jako zdravá, leč „obohacená" konzervanty. Važme si moudrosti našich předků, kteří se neřídili „trendy“, ale zdravým selským rozumem a léty prověřenými zkušenostmi.... celý text
Přidat komentář
V moderní české kuchařce nás hned na obálce ujišťují, že uvedené recepty zohledňují zdraví strávníků a kvalitu potravin, navíc je autorkou výživová poradkyně, takže se nemusíme bát, že bychom nebyli ve formě. No to, jestli je skutečně možné být po bramborových knedlících s kachničkou (jak je můžeme vidět na zmiňované obálce) ve formě, asi nechám na každého posouzení. Když ale přejdu k samotným receptům, nezbývá mi nic než zklamání.V podstatě jsem se příliš nepropracovala přes polévky, protože v téměř každém receptu je zmíněna v lepším případě polévková směs a v tom horším vegeta či další dochucovadla :( Osobně tedy dávám přednost jiným kuchařkám s českou kuchyní, s pomocí kterých člověk udělá polévku jak grunt i bez dochucovadel...