Moderní vyučování
Geoffrey Petty
Základní příručka shrnuje psychologická východiska a moderní metody současné pedagogiky a didaktiky. První oddíl je věnován motivaci studentů a soustřeďuje se na vztah učitel - žák a problematiku kázně ve třídě. Druhý oddíl pojednává o metodách učení, analyzuje je a probírá jejich přednosti a nevýhody v konkrétních situacích. Třetí oddíl je zaměřen na učební pomůcky (od plakátů po video) a jejich využití ve výuce. Poslední část knihy vede k zamyšlení nad konkrétní přípravou vyučování. Učebnice o tom, jak učit!!!!!... celý text
Literatura naučná Psychologie a pedagogika Učebnice a slovníky
Vydáno: 2013 , PortálOriginální název:
Teaching today
Hodnotná a praktická kniha. I přes stáří původního vydání koncepty zůstávají aktuální a jen některé podružnosti působí již nyní spíše úsměvně (CD rom apod.). Ale dalo mi to do vlastní učitelské praxe hodně a určitě se k ní budu vracet. Vhodné určitě pro učitele všech kategorií (ZŠ, SŠ, VŠ) či pro kohokoli, kdo pracuje s lidmi v rámci nějakých kurzů apod.
Konečně kniha, která ve studiu stoprocentně pomůže od začátku do konce. Nejsou tam žádné učené řeči a obraty, je psaná přístupnou formou a hlavně jsou zde praktické nácviky všeho, co začínající učitel či lektor potřebuje. Sice vyšší cena, ale určitě za to stojí.
Z knih ke státnicím jediná, kterou jsem četl od první do poslední stránky, i když bych nemusel - díky obsahu a vnitřním odkazům si člověk rychle uvědomí, je-li pro něj tato část užitečná. Některé kapitoly jsou určeny klasickým učitelům, jiné spíš vedoucím kurzů, ale konkrétní rady a výborné poučky tu najde každý. Opravdu je to příručka a ne učebnice a čte se to dobře, i díky autorově stylu a přístupu.
Šesté vydání je přepracované a značně rozšířené.
Měli jste někdo v ruce toto nové vydání a můžete mi říct, zda je hodně přepracované respektive vylepšené? Rozdíl mezi cenou nového a staršího vydání je dost značný, proto mě zajímá, do kterého investovat. Moc děkuji!
Velmi kvalitní příručka pro všechny, kteří učí nebo se chystají učit či vést nějaký kurz.
Další pedagogická "bible", která obsahuje mnoho informací pro budoucí či začínající učitele. Psaná moderním a srozumitelným jazykem, ale ne příliš hovorově. Velmi vhodná jako zdroj pro bakalářky a diplomky.