Moderní zdravá kuchařka Vítka Chaloupky
Vít Chaloupka
Život máme ve vlastních rukou, sami se můžeme rozhodnout, zda budeme zdraví, či nemocní, říká ve své kuchařce dietolog Vítek Chaloupka. Jednou z cest, jak dosáhnout duševní i tělesné rovnováhy, je správné stravování. Ačkoli jídlo není všemocné, zcela jednoznačně ovlivňuje naše životy, a to do velké míry. V úvodu autor shrnuje zásady dělené stravy a principy jejího vlivu na lidský organismus. Dále přináší jednak tradiční, jednak méně obvyklé recepty podle zásad zdravé výživy, jak ji vidí on. Záleží na nás, zda budeme vařit tradičně, či zda budeme u vaření více přemýšlet a jednotlivé suroviny správně vybírat a kombinovat. Dozvíme se, jak výživné a zdraví prospěšné je sušené maso, a nebudou chybět ani zajímavé rady na přípravu pokrmů ze Šmakouna, speciální bílkovinné hmoty z vaječných bílků. Nová kuchařka je vítaným pomocníkem pro každého, kdo si chce zlepšit fYzickou i psychickou kondici.... celý text
Přidat komentář
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2003 | Dieta pro návrat do života |
2006 | Moderní zdravá kuchařka Vítka Chaloupky |
2000 | 60 dní, které otřásly Jitkou Asterovou |
2006 | Tělo jako důkaz v novém tisíciletí |
2013 | Hubneme s alkoholem, aneb Jak skloubit alkohol s dietou, správnou výživou a formováním postavy |
Kuchařka o dělené stravě, na dobu ve které byla vydána seznamuje s tehdejšími "neznámé" nebo "nové" suroviny (tykve, šmakoun apod. ), na receptáři je zajímavé také to že jde o jeden recept ve dvou variantách a to ve zdravější a méně zdravější ale chutnější .