Manželstvo z rozumu
Kristan Higgins
Modrá volavka série
Honor Hollandová dostala od svojej celoživotnej lásky kopačky. A len o tri týždne sa jej milovaný zasnúbi s jej najlepšou priateľkou. Húževnatá Honor sa rozhodne nežialiť, zdvihnúť hlavu a ísť ďalej, lenže to sa v malomeste ľahšie povie, než vykoná. Z náhleho popudu, no najmä z túžby vzbudiť vo svojom ex-priateľovi žiarlivosť, navrhne šarmantnému Britovi Tomovi Barlowovi dočasné manželstvo z rozumu. Je to však správna voľba? Nastáva pre ňu hektické obdobie – snúbenec, ktorého v podstate nepozná, roztržka s bývalou najlepšou priateľkou, náročná práca v rodinnom vinárstve. Túži po romantickej láske, ale to predsa nemôže vyjsť s mužom, ktorý sleduje celkom iný cieľ.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2016 , Ikar (SK)Originální název:
The Perfect Match, 2013
Musím přiznat, že se mi líbila víc jak jednička. Honor byla, ale na můj vkus až moc hodná.. Za to Tom.. Jelikož jsem žila skoro dva roky v Anglii, nějak si toho drsného angličana nemůžu představit, jelikož britové jsou spíš slušňácký..:D Ale budiž. Na to, že je ode mě Honor o 10 let starší, docela jsem se do ní dokázala vžít, Danu a milého Bradona (Brogana :D) bych už v půlce knihy odkázala někam a rodinka Hollandových zase vzala za srdce..:)) Na konci mi přišlo, že Honor Tomovi odpustila nějak moc rychle, chvíli by asi zasloužil potrápit a babi s dědou se přeci jen milují až za hrob:)
Nádherná kniha, u které jsem se smála, ale i slzička ukápla. Honor i Tom byli oba sympatičtí, hned jsem si je zamilovala. Ale i ostatní postavy jsem měla ráda, tedy až na Brogana a Danu. Kniha určitě stojí za přečtení.
Rodinu Hollandovcov som si zamilovala už v prvej časti a aj teraz mi prinášali úsmev na tvár,či už išlo o hašterenie starých rodičov,sexom posadnutú Pru alebo zlatíčko Faith. Jedinou chybičkou v tejto knižke bol Tom,ktorého som si nevedela obľúbiť,hoci som sa každou prečítanou stránkou o to snažila. Naštastie v tejto knihe to neplatí,že nesympatický hlavný hrdina rovná sa zlá kniha,pretože odhliadnuc od Toma bolo všetko perfektné.
Konec mě dojal a dostal, proto dávám nakonec 5* místo čtyř... Začátek mi dal tedy pěkně zabrat, trvalo mi přes padesát stran, než jsem se do knihy začetla, což z celkového počtu 400 stránek ještě jde. Hlavně si za to mohu sama, začala jsem druhým dílem a bylo tam mnoho vedlejších postav, hlavně početná rodinka hlavní hrdinky a další... Číst to někdy znovu, už v tom nebudu tak ,,plavat."
V tomto příběhu je na prvním místě rodina a je vidět, co všechno jsme pro rodinu ochotní udělat... Honor byla velice naivní až hloupá v několika případech, ale ona i její ,,krysička" Spike si ke mně našly cestu :-). A Tom byl velice tvrdý oříšek, na pohled uzavřený, tvrdý a cynický chlap, ale se srdcem na dlani, v jádru to byl moc hodný chlap...
Posuďte sami, doporučuji k přečtení!
Knížku jsem nedočetla. To se prostě snad ani nedá. Stále se opakující slovo "vajíčka" mě úplně znechutilo.
Příběh Honor je moc milé a pohodové čtení, které má spád a nechybí ani humorný nadhled hlavní hrdinky příběhu. A její partner Tom britský profesor je velký sympaťák. Je to kniha, kterou mohu jen doporučit.
I tenhle díl se mi moc líbil. Celá rodina Hollandových je sympatická a jejich vztahy suprový. A vždycky mě dostanou hádky a poznámky prarodičů. :-) Prostě skvělá pohodovka.
Prijemna oddychovka. Bolo to lepsie ako prvy diel a aj slovensky preklad sa polepsil oproti prvemu. Tom mi chvilami liezol na nervy s tou jeho sebalutostou, no vynahradil to jeho oddanou laskou k Charlimu. A asi najlepsia na tejto knihe bola cela rodina Hollandovcov a hlavne stari rodicia. To ich vecne hasterenie nemalo chybu.
Děj knížky příjemně plyne, je svěží a zábavný, styl psaní autorky mi opravdu sedí. Těším se na další díl.
Za mě byl tento díl o trochu lepší než ten první. V něm se mi Honor jevila jako uzavřená a mrzutá žena, která jen šířila špatnou náladou. V tom druhém se více otevřela a ukázala se v pravém světle. Líbila se mi o to víc. A Tom samozřejmě taky.
Krásná kniha, která se četla sama :-)
Knížka se mi velice líbila, akorát mě mrzel uspěchanej konec. Jinak pohodovka na dlouhé večery
Četla se snadno a sama. Vtipná a bavila mě. Ne lehký večer skvělá pohoda. Oba díly se mi líbí.
Odpočinková knížka u které nemusíte moc přemýšlet a prostě vypnete a v klidu čtete. První díl byl zábavnější, trošku živější. Tady jsem se zasmála taky, pár momentů za to stálo.
Moc hezká kniha pro ženy. Za mě, je to přesně ten typ knížky, kterou mám chuť zhltnout na jeden zátah a přitom si ten příběh šetřit co nejdéle.
Děj byl předvídatelný, vůbec mi to nevadilo.
Hodně jsem jsem nasmála u babičky a dědy Honor.
První díl jsem nečetla, s chutí si ho přečtu také.
Doporučuji, hlavně jako oddychovku,.
2016 | Návrat na vinici |
2019 | Ve tvých snech |
2017 | Dokonalá partie |
2018 | Šance na štěstí |
2019 | Tak hodně štěstí |
Honor ani netušila, co v ní vůbec je,
dokud nedala té zmiji Daně na budku :-)!
Tom musel přicestovat až zpoza moře z Anglie,
aby vyfouk amíkům tuhle sladkou jahůdku :-)!
Tančila, tleskala a plesala vajíčka,
že budou mít anglického zajíčka :-)!
(Tom 32, Honor 35)
Veršík o vajíčkách zdá se být mimo mísu... ale je zcela na místě. Knížku jsem četla ve slovenském překladu a fóry kolem vajíček byly vtipné!
Když pominu pár klasických klišé, tak je to celkově čtivé, vtipné a zábavné, a hlavní hrdina je obvyklý urostlý, svalnatý, silný, udatný a zdatný Pan Božský - přesně jak to má ve správné romanci být!!!
A padouch bývalý amant teď ať v koutě brečí,
a falešná kámoška ať vztekem ječí!