Ženíchov svedok

Ženíchov svedok
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/290329/bmid_zenichov-svedok-5fq-290329.jpg 4 336 336

Modrá volavka série

1. díl >

Hlavná hrdinka Faith Hollandová sa po dlhoročnej známosti má vydávať za Jeremyho, lenže jej nastávajúci v kritickej chvíli prezradí prítomným svoje tajomstvo. Svadba sa teda nekoná a Faith krátko po tom, ako ju ženích nechal stáť pri oltári, opustí rodné mesto a usadí sa v San Franciscu. Po čase sa však vráti do vinice Volavka. V krásnej prírode bojuje s duchmi svojej minulosti, ale zároveň si dožičí aj pohárik dobrého červeného, podobne ako Levi Cooper, miestny policajný veliteľ a najlepší priateľ jej bývalého snúbenca. To on kedysi dávno zabránil jej sobášu a teraz sa stáva aj dôvodom, prečo sa Faith rozhodne zostať vo Volavke. Román Ženíchov svedok je prvá časť série o vinici Volavka, z ktorej vyšlo už päť dielov. Zaradili sa medzi najčítanejšie romantické príbehy medzinárodne uznávanej autorky.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)

The Best Man, 2013

Peetullka
12.01.2020 3 z 5

Neurazí a ani nenadchne.

Mejsii
12.01.2020 4 z 5

Jako oddychova knizka poslouzi dobre.

Petrush
05.01.2020 2 z 5

Jak už to u těchto knížek bývá, bylo celkem brzy jasné, kam to směřuje. A docela se to táhlo, než to tam dospělo.

LenkaGonn
18.12.2019 3 z 5

Nebylo to špatné, ale ani tak dobré abych to zůstalo v mé knihovně. Posílám dál a doufám, že se příští majitelce bude líbit víc.

jinbr
09.12.2019 5 z 5

Tak vážení ano, tohle bylo opravdu pěkné.... miluji takové ty bručouny, co si drží "mužskou tvář" a mají svou ženu skoro na piedestalu. Tahle kniha se mi opravdu líbila, bylo to hodně o příběhu a hlavně vztahu. S Jeremym jsem soucítila a chápala ho.

Kudík
17.11.2019 5 z 5

Pěkná rodinná série z prostředí vinice. V prvním díle se představí nejmladší dcera Hollandovic klanu, a to Faith, která mi byla i přes svou naivitu sympatická. Její únik z toalet mě dost pobavil. Celá Hollandovic rodina je bezvadná, ať už škorpící se děda s babi, ovdovělý otec, 3 sestry vs. 1 bratr, neteř a synovec.
No a Levi, to byl teprve materiál. :) Líbil se mi vztah k jeho sestře Sarah a mrzelo chování jeho otce.
Na celé sérii mě dále baví, že hlavní postavy mají i své domácí mazlíčky, a zrovna Blue (pes Faith) je v jistém ohledu fakt maniak.... díky za polštářky. :)

Luciska13
09.11.2019 4 z 5

Krásný romantický a také občas komický příběh, který mi místy připomínal Bridget Jones, některé trapasy a situace k ní opravdu neměly daleko. Příběh se ale četl skoro sám a odehrával se v kouzelném prostředí, rozhodně si přečtu i další díly.

georginaa
23.10.2019 5 z 5

První díl romance a musím říct, že se příběh povedl. Krásně se čte, děj je dobře napsaný. Každý vzpomíná na své rodné město, i když má někdo špatné vzpomínky, stejně se rád vrátí. Za to ostatně město nemůže ale lidé, kteří tam žijí. Pokud se člověk vrátí, musí čelit svým démonům. Tak to bylo i Faith, ale nakonec zjistila, že to není zase až tak strašné, jak si myslela.

medvídě
28.08.2019 5 z 5

Zpočátku čtení jsem si říkala, po čem jsem to sáhla - romance pro náctileté? Mohu ale konstatovat, že jak kniha pokračovala, změnil se i její styl. Bylo to mnohem lepší a na odpočinek od reality ideální. I když jsou zde pasáže, které vám vženou slzy do očí.
Jednou se jistě dostanu k pokračování (je z knihovny a domácí knížky se už také tlačí na řadu). Z rančů, kde se většinou mnou čtené romány odehrávají, byla vinice příjemnou změnou.
PS: Blue by si měl také už někoho najít ... Že by o něm byl některý z následujících dílu? :)

Etule
27.08.2019 4 z 5

Skvělá oddechovka se sympatickými hrdiny. Jak hlavními tak vedlejšími. Prolínání s minulostí bylo místy otravné, ale chápu, že bylo potřeba k dokreslení děje. Levi a Faith mi k sobě sedli, ačkoliv zpočátku na sebe pořád jen štěkali. :D Moc se mi líbilo, jak se Levi zachoval, když Faith dostala epileptický záchvat.

handulli
18.08.2019 4 z 5

Tak 3,5* ale nakonec zaokrouhluji nahoru.
Moc mě nebavily ty květnaté pasáže, v nichž se popisovala minulost. Nebyly napsané špatně, ale víc mě zajímala přítomnost a vtipné dialogy mezi Faith a Levim. U některých pasáží jsem se zasmála i nahlas.
ÚRYVEK: Jeho povoláním je chránit a sloužit, a tím sloužit se myslí "sloužit", a ne "souložit". :D
Taková romantická oddychovka. :)

Aracely
06.07.2019 5 z 5

Krásná kniha, musím říct že jsem ji vlivem různých okolností četla hrozně dlouho... Vždycky jsem ale začala tak, jako bych čtení nikdy nepřerušila. Hned jsem se do toho zase dostala... S chutí se pustím do dalších dílů! Moc se mi to líbilo a není zde co vytknout, možná až na mou osobu, že jsem taková ostuda :-).

niknikita
02.06.2019 3 z 5

Mám co jsem chtěla...nemyslet a nechat se jen tak unášet. Nic mi to nedalo ani nevzalo a asi jsem jen potřebovala vypnout.
Každopádně si umím představit, že se zamilujete úplně špatné a právě proto jsem sáhla po příběhu, který byl předvídavý a jednoduchý.
Bez pointy, bez překvapení a bez emocí.

raty
25.05.2019 4 z 5

Na začátku jsem si říkala, že nejsem pro tuto knihu tak úplně cílová skupina. Pak jsem si zvykla na styl vyprávění, který připomínal spíš povídání s kamarádkou. Nakonec se z toho vyklubal romantický příběh kořeněný humorem, který se lehce četl. Určitě zkusím i další díl.

J.x
24.05.2019 5 z 5

Ta knížka se mi tak dobře četla, i když to byla červená knihovna, s předvídatelným závěrem, byla prostě milá. Byla to moje první knížka od autorky a určitě ne poslední.

Knihomolka97
17.05.2019 4 z 5

Na tuhle knihu mě nalákala především krásna obálka a už po přečtení anotace bylo jasné, že to bude klasická předvídatelná romantická oddechovka...a taky byla. Ale nejsem úplně spokojená.
Měla jsem problém s hlavní hrdinkou, vadila mi její naivita a občas jsem nechápala její chování. Levi se mi líbil od začátku, ale štvalo mě, že třeba Faith něco alespoň slůvkem nenaznačil... a Jeremy mě zklamal, když to nechal dojít tak daleko, i když cítil, že něco není úplně tak jak by mělo být. Celou rodinu Hollandových jsem si oblíbila, hlavně babi s dědou. Ty jejich slovní přestřelky byly vážně vtipné. :-D

prcek19
10.05.2019 4 z 5

Moc se mi líbí prostředí vinice..hned bych se tam odstěhovala a Levi..ze začátku pěknej blbec, ale postupně sem si ho zamilovala

cukrovka
28.04.2019 5 z 5

Odpočinková a čtivá knížka plná vtipných hlášek. Sympatický rodinný klan, ne moc přeslazená romantika. Super čtení.

domina
21.04.2019 5 z 5

Tuto sérii jsem začla číst nesmyslně od posledního dílu. Teď jsem si přečetla tento první a líbil se mi víc. Zasmála jsem se a kniha byla fajn. Ani ne moc sladká ani tvrdá. Pěkný příběh.

LenkaGonn
25.03.2019 3 z 5

Pěkná, odpočinková kniha. Moc se mi do ní nechtělo, ale nakonec jsem byla ráda, že jsem si jí přečetla. Na nedělní zimní odpoledne perfektní.