Modrá zóna
Andrew Gross
Benjamin Raab je úspešný obchodník so zlatom, človek požívajúci dlhoročnú dôveru u svojich obchodných partnerov, skvelý otec rodiny, ktorý svoju manželku aj tri deti zahrnuje komfortom, trávi s nimi nezabudnuteľné chvíle na finančne nákladných dovolenkách, je obľúbený medzi priateľmi z golfového klubu... až do chvíle, keď do jeho firmy vtrhnú príslušníci FBI a zatknú ho pre podozrenie z prania špinavých peňazí a nelegálnych obchodov s drogovou mafiou. Domček z karát sa zrúti a Benjamín Raab putuje za mreže. Jeho manželku a tri deti, pre ktoré bol život dosiaľ iba sledom príjemných zážitkov, zasiahne krutá realita. V priebehu jedného dňa sú nútení vymazať všetko, čo súviselo s ich doterajším životom, opustiť príbuzných aj priateľov, zmiznúť raz navždy z komunity ľudí, kde žili, študovali, mali priateľov... a začleniť sa do Programu na ochranu svedka, prijať novú identitu, nové meno a presťahovať sa kamsi do neznáma... Kto má na svedomí taký náhly a krutý zvrat v ich životoch? Je na vine kolumbijská drogová mafia, do ktorej krážov sa zaplietol ich otec, alebo falošné obvinenia FBI?... celý text
Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: 2007 , Ikar (SK)Originální název:
The blue zone, 2007
Průměrná detektivka, nijak rozsáhlá, přečtená jedna dvě. Děj je plný zvratů a má spád, postavy ale nejsou nijak zvlášť propracované, což je vzhledem k rozsahu knihy pochopitelné. Myšlenka dobrá, podle mě by šlo lépe zpracovat. Překlad také místy slabší. Odpočinkové čtení.
Napínavý příběh plný zvratů, za horor bych ho určitě nepovažovala. Ještě, že jsem nevěřila označení. Určitě doporučuji těm kdo čtou rádi o mafii.
Škoda, děj vymyšlený skvěle, ale styl psaní mi nesedl. Obávám se, že ani překlad se nepovedl na stopro.
Perfektná kniha,nemohla som ju prestať čítať. Čitateľa drží stále v napätí. Odporúčam, stojí to za to.
Dávám o hvězdičku míň, v některých pasážích jsem se ztrácela. Jinak docela dobrý počtení , zápletka a závěr jsou dobře vymyšlený, zfilmovaný by to nemuselo být špatný :)
zaujímavý napínavý príbeh obchodníka so zlatom.......navonok dobrý manžel a otec, ktorý skrýva svoju minulosť....svoj mafiánsky pôvod....svojím pričinením sa dostáva s rodinou do ochrany svedkov len preto, aby sa pomstil svojmu príbuznému.......
Kniha se mi líbila, přečetl ajsem ji za odpoledne...napínavá...zase něco jiného, než co jsem zvyklá číst...
Kniha mě velice příjemně překvapila, velmi zaujala, byla napínavá, nepředvídatelná, čtivá, určitě se k ní někdy vrátím.
2017 | Jediný muž |
2004 | Druhá šance |
2005 | Každý třetí den |
2008 | Záludné vlny |
2008 | Modrá zóna |
Tato kniha nevrhá zrovna nejlepší světlo na agenty FBI. Kolika lidem se jim podařilo uniknout a kolik jich bylo při výkonu služby zabito - snad čtyři? Dva z nich sedí v autě, hlídají dům (aby lidé uvnitř byli v bezpečí), kolem jde zabiják - prásk, prásk - bez problémů je oba zastřelí. Za mě to tedy žádný nervy drásající thriller nebyl. Jako čtení do autobusu fajn.