Modrý medailon
Martha Sophie Marcus
Benátky 1667. Jednoho dne se Alessin život změní od základů. Její teta umírá krátce poté, co jí dala tajemný medailon a téhož večera je zavražděn také její dědeček, který ji vychovával po smrti rodičů a připravoval ji na řemeslo zlodějky. Alesse se podaří se štěstím uniknout nástrahám a před problémy utíká z Benátek do Celle, kde žije její jediný příbuzný. Ale ani tady, na dvoře brunšvicko-lüneburského vévody, není v bezpečí. Vrah jejího dědečka je jí v patách a hodlá získat medailon za každou cenu…... celý text
Knížka se mi velmi líbila,i když je to už trošku starší vydání.Doufám,že bude ještě od této autorky přeložené další knížky,protože tahle knížka byla pěkná.
Ale jo, jako taková oddechová romantika s přidanou hodnotou skutečné historie a trochou tajemství. Trochu zdlouhavé a nedotažené, konec dosti uspěchaný, na druhou stranu sympatická hlavní hrdinka, sympatický kapitán a ty skutečné historické postavy, navíc provázané s těmi fiktivními, mě celkem bavily. Takže neurazí, nenadchne. ...
55% - nebylo to úplně špatné, tedy když si odmyslím tu spoustu překlepů v českém vydání a obrázek na přebalu, který zjevně vybíral někdo, kdo nedočetl anotaci ani k tomu "Benátky 1667". Hlavní hrdinka Alessa byla taková ta hezká šikovná poctivá zlodějka, její milý zas byl sympatický čestný velitel stráže, který jí v jejích aktivitách marně bránil. Zklamala mě ale ta nedotaženost, rychlý konec, z něhož pomalu ani nevyplynulo, proč byl ten modrý medailon tak důležitý a kdo poslal toho nájemného vraha.
Docela příjemný historický román. Chvílemi trochu zbytečně zdlouhavý, konec ne zcela uzavřený, ale nebylo to špatné čtení.
Kniha mě nenadchla. Konec mi připadal rychlý a tak nějak nedotažený. Osudy některých aktérů mohly být alespoň naznačeny. Nebo to bude mít pokračování?
Kniha se mi docela líbila, ale už jsem četla lepší historické romány.
Nevím, jestli to bylo překladem, ale místy mi připadaly věty kapku strojené.
V každém případě zajímavý nápad a zpočátku i lehce exotický, kdy se děj odehrává v benátských lagunách. Jen jsem čekala kapku jiný konec.
Kniha, ačkoliv historii miluji, tak tentokrát zklamala . Očekávala jsem více. Začátek sice zaujal, ale postupně byl děj zdlouhavý a některá místa zcela nevyjasněná. Aspoň že konec byl happy end. I když jaksi nevyjasněný a uspěchaný. Více věcí by potřebovalo upřesnit.