Moje vadná Mariko

Moje vadná Mariko
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539844/bmid_moje-vadna-mariko.jpg 4 18 18

Můžete pomoct své kamarádce... i když je mrtvá? Těžko říct, ale hrdinka mangy Moje vadná Mariko se o to snaží. Celá léta pomáhala své kámošce Mariko z depresí a násilných vztahů. Byla její jedinou kamarádkou, pro všechny ostatní byla Mariko prostě jenom "nějaká vadná". Jenže Mariko tohle přátelství zradila. Zemřela. Přichází čas na poslední misi. Vyrazit na poslední cestu. Jen ony dvě. Jedna živá a jedna v podobě popela. Je čas naposledy osvobodit ubohou, vadnou Mariko. Jednodílný, uzavřený příběh určený spíš dospělejším čtenářkám a čtenářům. Psychologická a emocionální jízda, která může chytnout i lidi, co nemají rádi mangu, jen se zajímají o dobře napsaná dramata.... celý text

Přidat komentář

Lenka.Vílka
27.07.2024 5 z 5

Přemýšlela jsem, jak správně hodnotit knihu, která vám dá přesně to, co slibuje. A to se neděje moc často, že? A co je teda to slíbené? Příběh o tom jak jede Šiino na výlet k moři s popelem svojí mrtvé kamarádky. Jednoduchý? Jo. Ale možná zase tolik ne...

Protože přímočarost tohohle příběhu dost rozbíjejí různé vsuvky na to, jaký byl život obou kamarádek dřív, co každá z nich zažila a především to, co všechno špatného doma zažívala Mariko. A je to podané vážně dobře. Není to jenom "další cesta za poznáním sebe samotné po ztrátě". Nebo alespoň na mě to tak nepůsobilo. Protože jsem se do příběhu dost rychle začetla a bavil. A taky proto, že je to opravdu plný emocí. Jo, překvapivě i sem tam probleskují ty dobré, ze kterých není smutno. Číst knihu Moje vadná Mariko pro mě bylo trochu náročnější, to uznávám. A možná je to vážně o tom, zda je na tuhle četbu u vás správný moment. U mě byl.

Kniha je plná emocí. Uznávám, některé jsou možné až moc expresivně vyjádřené, než je to dělané klasicky, protože kresba se s tím vážně nemaže, ale pomůže to té aktuální naléhavost. Ale ve zbytku prostoru je taky moc fajn. A sedla mi.

Vím, že to hude působit divně takhle ode mě napsané, ale Moje vadná Mariko je spíš oddychovka, kde záleží víc na tom, jak se sami zainvestujete do četby, která vás případně vtáhne hlouběji. Já jsem byla během čtení spokojená. A jo, teď už se můžu podívat na filmovou adaptaci. Jsem zvědavá, jaký to bude :)

Mooneylan
09.07.2024 3 z 5

Asi jsem čekala něco víc, než jen drobné okénko do života vadné Mariko a její ještě vadnější kamarádky. Ale na to, že je to jen manga jednohubka, se to dalo spolknout celkem dobře. Not great, not terrible.


Štítky knihy

manga

Autorovy knížky

Hirako Waka
japonská
2024  80%Moje vadná Mariko
Skrýt reklamy