Princezna
Jude Deveraux (p)
Montgomeryovi série
Jmenuje se Aria - krásná a arogantní princezna malého evropského království. Na obchodní návštěvě v rodících se Spojených státech se stává obětí intrik, je unesena na moře a zde však zachráněna poručíkem amerického námořnictva J. T. Montgomerym. Přes svůj pohrdavý postoj je vnitřně ke sličnému a nezávislému námořníkovi přitahována a ten pod její hrdostí tuší její pravou citlivou a vášnivou povahu. Aby unikla nepřátelům, vydává se Aria za poručíkovu nevěstu. Jenže, pokud vše dobře dopadne, bude si muset nakonec vybrat - mezi královstvím, jemuž byla zrozena vládnout, a mužem, jehož jí osud určil milovat. Z cyklu Rod Montgomeryů.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2007 , BaronetOriginální název:
The Princess, 1987
Velmi mě pobavil příběh o princezně co se díky svému zachránci stala alespoň na chvíli pravou americkou ženou v domácnosti.
Zábavný příběh o princezně a jejím zachránci. Byla to veselá pohádka, kdy Aria poznává svět mimo zdi paláce.
Zase ten rychlí konec. Inač kniha nemá chybu. Asi jedna z naj, aspoň pře mňa. Skvělé Som sa bavila.....
18 díl v sérii Montgomery /Taggert
Moc milá knížka, a jak se říká přečetla jsem ji jedním dechem a nemohla jsem se od ni odtrhnout. Nepostradala vtip, zápletku a ani hezky konec. Takže za mě ano, určitě si ji přečtěte.
Příběh princezny Arie a J.T. Montgomeryho jsem četla už podruhé a rozhodně stálo za to, se k němu vrátit. Uvažovala jsem, jestli si zaslouží těch pět hvězdiček, které jsem mu dala před pár lety, a nakonec jsem dospěla k názoru, že ano.
Sice jsou v této sérii lepší knihy, ale i tak se mi líbily střety Arie a J.T. - ale ty jejich tvrdé palice! :) Láska prostě někdy tvrdohlavě zavírá oči před tím, co by měla dávno vidět - a znát...
Pěkný příběh, i když mi ze začátku přišla hlavní hrdinka jako pěkně rozmazlený fracek. Po delším čtení jsem si uvědomila, že ani jiná nemohla být, když ji tak vychovali. O to větší a příjemnější byla její přeměna v člověka, který si začíná všímat a přemýšlet nad životem obyčejných lidí kolem sebe.
Původně jsem to ani nechtěla číst, páč jsem knihami J. Deveraux poněkud přesycena..... Nicméně vůbec nelituju. Kniha je neskutečně vtipná, má spád .... a hlavního hrdinu bych chtěla mít doma :-)
Velmi hezká kniha, přesně můj šálek čaje. Navíc, co si budeme povídat, hlavní hrdina je prostě tak krásně paličatej, až to není možné. :D
2008 | Rytíř ve zlaté zbroji |
2013 | Černý lev |
2009 | Levandulové ráno |
1998 | Dědička |
1999 | Síla lásky |
Mně by se víc líbilo, kdyby se to celé odehrálo na ostrově :-))