Popraviště v parku
Jan Cimický
Mordparta komisaře Hladíka série
Dramatický příběh podivných vražd děsí obyvatele města a zároveň staví kriminalisty do neobvyklé situace. Jaká osobnost může páchat tak děsivé činy? V napínavém souboji s časem musí muži zákona nejen pátrat na nezvyklých místech, ale také brát v úvahu naprostou nelogičnost, která jim komplikuje rychlé odhalení pachatele. Povede se jim v tak výjimečných podmínkách zasáhnout včas, aby se další vražda už nemohla stát? A pomůže jim v tom psychologický portrét pachatele?... celý text

Nenáročná detektivka, kde policista Beran musí odhalit sériového stínače hlav.Příběh lehce předvídatelný, ale čte se dobře.

Tuto knihu jsem četla v minulosti asi dvakrát a pokaždé jsem si čtení užila. Nalákal mně název a nezklamal...kniha patří k těm lepším z autorovy tvorby.

Původně jsem chtěla dát plný počet, ale diletantský závěr a epizoda, jak jde pán nahlásit ztrátu občanky a nepustí ho dál, jelikož nemá občanku..., mi ubralo na nadšení.
V roce 2001, kdy kniha vyšla, jsem měla mobil už i já, a nechce se mi věřit, že by policisté neměli ani vysílačky.
A že by nechali potencionální pachatelku či případnou další oběť bez dozoru - buď tady a nikomu neotvírej, působilo to až směšně.
Ale jinak dobré, na českou scénu až dost.
Jdu na další díly série Hladík a spol.

Překvapivě dobré počtení na jeden večer, žádné přehnané zápletky, plynulý a dostatečně poutavý děj bez hluchých míst, prostě povedená věc.

Česká detektivka z těch lepších. Příběh uvěřitelný, nekomplikovaný, problém psychicky nemocných dobře známý a od psychiatra dobře přijatelný i když se zde o této nemoci nic hlubšího nedozvíme. Kniha má hlavně pobavit i přes všechny ty hrůzy v ní obsažené, ale to přeci chceme , abychom se mohli bát a libovat si jak se máme dobře a bezpečně. A tak jsme spokojení.

Po několika stránkách trochu zklamání - čtenář se brzy doví, kdo je vrah a jaký má motiv. Naštěstí je ale thriller napínavý dál, až ke konci, a napsáno je to čtivě.

Dostala jsem chuť si přečíst kvalitní detektivku a edice Původní česká detektivka je sázka na jistotu. Ani tentokrát jsem se nezklamala. Akční a promyšlený děj hned od začátku. Na jedné straně Hladíkova mord parta a na druhé šílený vrah. Postupné vyšetřování krok za krokem, jednoduše parádní krimi.

Hustá knížka, četla se jedním dechem. Naprosto zaujme čtenářovu pozornost, mám ráda české autory detektivek a pan Cimický jen potvrdil, proč tomu tak je.

Milé překvapení, knihu jsem přečetla za jediné odpoledne. Od té doby vyhledávaný autor české detektivky.

Super detektivka, dějově výborně propracovaná, čtivá, napínavá. Má zkrátka všechny atributy, které lze od dobré detektivky očekávat. Tentokrát se to autorovi - na rozdíl od mnoha jiných jeho knih - opravdu povedlo!

Povedená detektivka přečtená za jeden deštivý den. Není v ní nic složitě konstruovaného, je jednoduchá a nezamotaná. To někomu sedne a někomu zas ne. Pro mě dobrá oddychová detektivka :)
detektivní a krimi romány thrillery sérioví vrazi popravy plánovití, inteligentní vrazi české detektivky a krimi duševní poruchy, duševní nemoci únosyAutorovy další knížky
2004 | ![]() |
1980 | ![]() |
2002 | ![]() |
1976 | ![]() |
2005 | ![]() |
Páčil sa mi štýl písania, príbeh super, opis vnútorného zmýšľania páchateľa dobrý, ale to vyvrcholenie príbehu bolo trochu gýčové a chýbalo mi tam nejaké solídne uzavretie.
Takže taká nenáročná pohodovka.