Moučníky
Christa Schmedes
Moučníky všeho druhu doplněné barevnými fotografiemi
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2004 , Svojtka & CoOriginální název:
Lieblings-Kuchen, 2004
více info...
Přidat komentář
18.12.2014
Dokonce se podle toho dá i upéct, což u kuchařek nebývá pravidlem (a u mne). Doporučuji vyzkoušet bretaňský jablečný koláč. Některé recepty jsou poněkud exotické a pochybuji, že je někdy vyzkouším, ale kouká se na ně hezky. Obrazový materiál spadá do kategorie „způsobuje slintání“.
1
Receptov je naozaj 100 a každý koláčik je odfotený, recepty sú väčšinou krátke a sú zrozumiteľné. Tieto koláče boli výborné: koláč s jablkami a orechmi, ananásový koláč, čokoládový koláč (s mandľami), taliansky "Ricotta" koláč, koláč "Mascarpone", bábovka s vaječným likérom, bretónsky jablkový koláč (s mandľami, tam som dala len polovicu cesta), kávová tortička "Mascarpone". Už sa teším na ďalšie. Jablkový koláč s karamelom a španielsky mandľový zvitok boli také nijaké a citrónové bábovky sa nedali jesť.
Recepty sú rozdelené do 5 skupín: Ovocné múčniky, Klasické koláče pečené na plechu, Ovocné múčniky, Múčniky pečené v hlbokých formách a Z celého sveta. Na konci sú Tipy a triky: jednotlivé cestá, tipy a triky cukrárov, ako dosiahnuť najlepšie výsledky pri pečení a ako múčniky pekne ozdobiť.