Moudrost věků - Lexikon latinských výroků, přísloví a rčení
Jana Zachová , Eva Kuťáková , Václav Marek
Latinské výroky a citáty řazené abecedně dle latinských originálů s českým abecedním rejstříkem vzadu.
Už je to téměř 40 let, co jsem si pořídila tuto knihu a stále je v kurzu. Všechny komentáře napsané přede mnou, vyjadřují mé pocity - neocenitelná pomůcka, prohlubuje znalosti, úžasná kniha, která nám dává inspiraci, nabízí se k opakovanému čtení. Ještě bych dodala, že kniha je velmi přehledná, lehce a rychle se v ní díky abecednímu seznamu člověk orientuje a nemůžu opomenout rejstříky klíčových latinských a čeckých slov.
Tak tedy na závěr - QUO QUISQUE EST DOCTIOR, EO EST MODESTIOR
Moudrost věků alá moudrost latinských výroků napříč celou bichlí. Je super, že existuje knížka jako tato, můžeme se z ní mnohé poučit. Před jinýma můžete vypadat jako vzdělanější, že jste a někdo si zas může vypisovat svoje oblíbený latinský citáty :)
Výborná kniha. Vzdělanec se může blýsknout a nevzdělanec poučit. Zní to ironicky, ale je to tak.
Výborná kniha. Koupila jsem si ji, hned jak u nás vyšla v 1. vydání. Mám ráda citáty, přísloví, moudrá rčení. Ke knize se vracím dodnes.
Kniha s velkorysým množstvím latinských přísloví a rčení, praktickými rejstříky, ať už autorů citátů nebo českých obdob latinských rčení a citátů, abecedním seznamem klíčových latinských i českých slov.
Stále čítám, stále se k ní vracím. Nepřestávám se divit veškeré antické literatuře, jejím autorům. Vyhmátli mnohé z našich životů.
Zajímavé citáty, které snad nikdy neomrzí. Nabízí se k opakovanému čtení a zamyšlení se
Mám vydání z roku 1988.