Mozog
Robin Cook
Martin Philips pracuje ako úspešný rádiológ vo výskumnom centre, ktoré je súčasťou veľkej newyorskej nemocnice. Spolu so svojou asistentkou sa však pri svojej práci stretnú s viacerými prípadmi ťažko diagnostikovateľnej choroby a rozhodnú sa rozriešiť túto záhadu.
Další skvělá kniha od Cooka. Četla jsem jich od něho hodně a nikdy mne nezklamal. Čtivé, napínavé, super.
Knihy od Cooka mám ráda, a ráda se k nim vracím.
Napínavé, čtivé, skvělá zápletka, jako vždy.
prvních 100 stran nulový děj, jakoby přednáška pro absolventy lékařské fakulty; zbytek hrůza; přeplácaná honička, konec předvídatelný, ostatně jako celá kniha.
Tvorba Cooka je v podstatě standardní, má svoje lékařské prostředí, to je jeho živel a to umí. Sice se to může zdát pořád dokola, ale když nečtete knihy jednu za druhou tak je to v pohodě. Stejně jako prostředí se snaží držet i kvalitu, píše logicky, poutavě a udrží napětí. Tato kniha zklouzává trošku do průměru takže za 3,ale špatná rozhodně není.
Co říct. Klasická Cookovka ve které nechybělo napětí, zamotaný děj a pachatel který je schopen všeho.
Tato kniha mě ale nějak moc neoslovila. Začátek se táhl a rozjížděl se pomalu, moc odborných názvu. Autor by si mohl uvědomit, že knihu budou číst i laici.
Téma jinak bylo super. I samotný konec. To jsem rozhodně nečekala že vše co se dělo bude tahat až do vládních kruhů.
Kniha se mi líbila, i zápletka, četla se lehce. Co mne ale překvapilo bylo, že byla napsaná v roce 1981. Ta vize, kam se technika posune, je neuvěřitelná. Standardem pro vědce tady tehdy byly sálové počítače a děrovací štítky?!?
Je to asi kniha, která ani nezklame, ale ani úplně nenadchne. Myslím si, že umí víc. Samozřejmě, že stav, který v ději je popsán, je hrůzný a neomluvitelný.
Průměrná detektivka s podprůměrným koncem. Lékařské prostředí nevyhledávám v knihách a už vůbec ne v reálném životě, bohužel mě kvůli letošní Výzvě čeká ještě jedna. Snad bude nadlouho poslední, protože tohle mě fakt stačilo, těch lékařských názvů tam bylo požehnaně a skalpelů, injekčních stříkaček a anesteziologů, gynekologů a patologů jakbysmet.
Druha knizka od Cooka co me naprosto dostala... A uplne vidim, jak by mohli existovat lidi, kteri jsou vseho schopni...
Někdy jsem trochu tápala co vlastně autor chce říct svýma "odbornýma" výrazama. I přes to se mi to četlo velice dobře a děj mě velice zaujal.
V minulosti jsem několik Cookových knih přečetla, tahle mě ale nechytla. Samotná záplatka je zajímavá, ale bohužel, je tam moc odborných lékařských výrazů, celkově to bylo pro mě nezáživné.
Drsná knížka. První třetinu mi dělalo problém se začíst, bylo tu dost odborných termínů, takže jsem se musela dost soustředit na pochopení. Ovšem pak se to zlomilo a já se nemohla odtrhnout! Příběh byl velmi napínavý a konec mě dostal. Něco jsem prokoukla, ale zdaleka ne všechno.
Bylo to výborné, napínavé, přečteno na jeden zátah. Ale konec byl prostě divný, nereálný, změnil celý předchozí děj ve sci-fi.
Všechny knihy od pana Cooka jsou čtivé,pěkně napsané a příběh má spád a švih. Přečetla jsem všechny, i když jsou na jedno brdo, ale jsou jako droga. Musela jsem číst další a další a další dokud jsem je všechny nezdolala. Ale nelituji. Bylo to opravdu pěkné čtení. Občas celkem mrazivé a kolikrát jsem si říkala, zda všechno to zlo, mamon a nelidskost a nedůstojnost, těm záškodníkům stojí za to, aby bylo zničeno tolik životů, rodin a dobré pověsti. A svědomí? to zřejmě ti prevíti ani neví, co je. V Cookových knihách je barvitě vše popsáno a bohužel se to děje i v reálném životě a světě. Ne každý ctí lidské hodnoty a bohužel pro spoustu lidí peníze, pohodlný život a kariéra nesmrdí. Bohužel dobří a poctiví lékaři a lidé,kterým lékařská etika něco říká jsou pronásledováni a usiluje se jim o život. Hlavně aby nezhatili plány těm padouchům. Ale milovníkům tohoto žánru není třeba dalších komentářů. Ti sami nejlépe ví, jaká četba je ta pravá.
Četla jsem už dávno, teď jsem si přečetla znovu, děsivý thriller ..... Nepřipadalo mi tam nic nějak moc odborně napsané, naopak velmi čtivé a ta představa co se stalo na operačním sále byla děsivá.
2006 | Invaze z galaxie |
2008 | Kóma |
2006 | Infekce |
1998 | Blízký konec |
1995 | Známky života |
Knihy Robina Cooka jsou pro mne sázkou na jistotu, Mozek není vyjimkou.
Napínavé, rychle plynoucí, čtivé se super závěrem.