Mrazivé vyhlídky
Wendy Dranfield
Madison Harperová série
< 5. díl
Blíží se Vánoce a na městečko Lost Creek se snášejí sněhové vločky. V autosedačce potichu pláče tříletý chlapeček. Jeho matka, studená jako led, leží zhroucená na volantu. O pár dnů později je nalezena další mrtvá matka s přeživším dítětem. Detektiv Madison Harperová během vyšetřování zjišťuje, že případy se podobají zločinům, které kdysi spáchal nechvalně proslulý sériový vrah – ten, kterého vyšetřoval její otec jako zvláštní agent FBI. Co když je Madison, sama svobodná matka, další na řadě?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2025 , VoxiOriginální název:
Catch Her Death, 2022
Interpreti: Karolína Půčková
MĚSTEM CHODÍ VRAH!
Madison má nového parťáka a nový případ.
Nový kolega Adams zatím moc nesrší vtipem a ze stíhání sériového vraha má přeci jen trochu strach. Kdo by neměl, když má doma rodinu...
To má však Madison také a udělá všechno proto, aby Owena ochránila.
Mnohem radši by se spolehla na svého kamaráda Nate než na Adamse, ale kapitánka zakázala jeho vměšování do případů.
Oběťmi jsou tentokrát mladé ženy, které v době útoku mají u sebe malé dítě...
Proč vrah nechává děti žít?
Proč jim zanechává dárek?
Mají všichni něco společného?
Madison to opět nemá lehké, navíc Nate se nechal zaměstnat právníkem, který hájí jednoho z podezřelých a tak stojí Nate a Madison na opačných stranách, což je pro ně nová situace.
Owen vzal u téhož právníka brigádu.
Otec Madison se sice vrátil, ale jeho důvody jsou jiné, než si Madison myslela...
TATO SÉRIE JE PROSTĚ PECKA :-).
Každý další díl mi připadá lepší :-).
Rozhodně doporučuji.
Opět napínavá, čtivá detektivka, tahle prima série si drží kvalitu. Jen musím říct, že co se týče postavy Billa Harpera mám stejný pocit jako čtenářka Adinlea níže. Přesto dávám pětku, líbilo s mi to!
(SPOILER)
Pujdu hodne proti proudu. Nejsem z knizky tak nadsena jako ostatni. Zacina mi vadit neustale opakovani pojmu “krivy policajt. Dej jednotlivych knizek je na sebe dost nahusten, sice se jedna uz o patou knihu serie, ale celkove to pokryva asi neco pres rok.
Vubec mi nesedi psychologie postavy Billa Harpera. Jedna vec je opustit rodinu, aby ji ochranil. Ale ani z dalky se nezajimat o dalsi osud svych deti? Jako FBI agent nevedet, ze jeho dceru odsoudili za vrazdu? To zil na Marsu nebo na Aljasce? Autorka se snazi dat jeho postave strasnou hloubku, ale pro me je to teda ukazkove plocha postava, sorry jako :-)
Celkove mi posledni kapitoly a rozuzleni pripadaji strasne odflaknute. Jasne, Madison ze dvou vagonku a lokomotivy vyvesti, ze v momente, kdy si vrah jako dite hral s vlackem, tak mu zrovna zavrazdili matku. Jasne……..
takze tri hvezdicky z ucty k serii, jinak to pro me byla bohuzel slabota.
(SPOILER)
Další skvělá knížka s Madison.
První půlka super, jen jsem si říkala ať v tom není zapletený nový parťák, zase další policajt, jako v předchozích dílech.
Když už bylo jasný že se tatíkovi po dcerách a vnukovi zase až tak moc nestýskalo, měla jsem o Madison a Owena strach.
Mělo to spád a vraha jsem neodhalila.
Trochu mě mrzí, že se do toho začíná motat jiskření mezi Madison a Natem. Mělo to zůstat tak jak to bylo, Madison s nějakou příjemnou partnerkou a Natovi by se podarilo vypátrat fešnou advokátku, co se mu ozvala a o které nevěděl jestli je na živu.
Opravdu skvěle napsané. Přečteno na jeden zátah . Napínavé, překvapivé. Neočekávané vyústění.
Moje aktuálně nejoblíbenější krimi série a tenhle díl byl opět TOP!
Celá recenze v záložkách "RECENZE".
Wendy vydala další díl série a tentokrát z něj opravdu mrazí.
Městečko Lost Creek se připravuje na Vánoce, ale bohužel jedna z místních žen už se s rodinou u stromečku nesejde. Někdo ji zabil a to přímo před zraky jejích malého syna. Madison proto rozhodne nečekají klidné svátky. Další vražda na sebe nenechá dlouho čekat a začíná to vypadat že do města sněhová bouře zavàla i sériového vraha. No co vám budu povídat, to se četlo samo. Autorka umí čtenáře vtáhnout do děje!
Už se nemůžu dočkat dalšího dílu.
Přesně jak jsem očekávala po přečtení prvního dílu se také stalo. Během dvou měsíců jsem přečetla všechny u nás zatím vydané díly a teď budu muset s ostatními čekat až se vydá další díl. Zároveň jsem ráda, že to pro mě byla první přečtená kniha roku 2025 a přestože jsem ji nečetla přímo na Vánoce, ale o pár dní později, tak to přidávalo příběhu na mrazivosti.
Tenhle díl jsem zhltla jen o něco méně než za 24 hodin, kniha se prakticky nedala odložit. V tomto díle se toho dělo tolik, nebylo v ní jediné hluché místo a ani jsem se nenadála a byla jsem na konci knihy. Konec knihy je snad jediné, od čeho jsem čekala malinko více.
Autorka nás opět skvěle mátla, nabízela nám hodně různých možností toho, co se stalo a kdo za tím stojí. Podobně jako u předchozích dílů jsem některé věci odhalila, ale jiné věci mě vůbec nenapadly. Vraha jsem u tohoto dílu odhalila, možná i proto jsem pořád čekala, jestli se ještě něco nestane a nebude to vše jinak. Ale jak to tedy dopadlo a kdo za vším stál, to už si musíte přečíst sami.
Jsem ráda, že má Madison Owena a že ten ji umí v případě potřeby otevřít oči, aby si i ona uvědomila to, co by už vědět měla.
Přestože mě u tohoto dílu lehce zklamal konec, tak jinak byl tento díl neskutečně čtivý a prakticky neodložitelný... Už nyní se těším na další díl a mám jedinou otázku - Kdy vyjde?
Hodnocení 4,5*/5*
V podstatě je naprosto zbytečné cokoliv k tomuto dalšímu výbornému rychloslupnuvšímu dílu dodávat. Za vše mluví nejen vysoké procento dle čtenářského hodnocení, ale jen jeden jediný komentář s třemi hvězdami a minimum se čtyřmi. Jsem stejně hladový po dalším krmivu od Wendy jako zástupy dalších, tak jsem trošku zapátral. Dle tvrzení na Wendy´s books by měly v roce 2025 vyjít v české verzi dvě knihy, pak je zde řeč ještě o dvou dalších titulech roku 2025 a jednom 2026. Ale zda jsou všechny ze série Madison Harperové, tak hluboko jsem nepátral. Nicméně i po Vánocích se v tomto případě máme na co těšit.
Madison nemá klid ani o Vánocích. Těsně před tímto obdobím je nalezeno v autě tělo ženy bez známek života a kromě toho také její syn, kterému se nic nestalo. Netrvá dlouho a v blízkosti kostela dojde ke stejnému scénáři.
Madison se necítí zrovna dobře. Má pocit, že Nate jde proti ní, Owen ji nepotřebuje a táta před ní něco tají a to je zpátky teprve pár týdnů. A aby toho nebylo málo, pohřešuje se její kamarádka Kate, včetně svého syna. Nezbývá jí tedy nic jiného, než se naplno pustit do vyšetřování.
Muže se jednat o stejného vraha? Je Kate v nebezpečí? A co znamená, že oběť má u sebe malého syna?
I tenhle díl je skvělý od začátku do konce. Madison nemá před sebou jednoduchý úkol, ale nevzdává se. Když to mezi ní a Nate vypadá nadějně, ozve se jeho minulost a všechno je pryč - jaká škoda.
V tomto díle se dozvídáme víc o otci Madison a o tom, že jeho návrat nebyl jen tak - to pro mě byla zajímavá linka, která skvěle zapadla do děje.
Opět je to díl plný napětí, nebezpečí, ale i emocí. Zkrátka - autorka umí napsat každý díl neskutečně čtivě.
Tato série je moje srdcovka, šílené osudy Madison a Nata, nové vraždy a nové postavy, staré vraždy a staré postavy, vše perfektně skloubené do jediné čtivé knihy. Doporučuji.
Knihu, kterou můžete číst u televize mezi ostatními z rodiny, kteří se baví a přesto jste naplno v ději je kniha, kterou nejspíše budete doporučovat všem ostatním.
Přesně takový je již pátý díl série Madison Harperové. Začnete číst a jste chycení. Tentokrát má Madison na starosti chytnout sériového vraha, který má na svědomí nejspíš opravdu hodně vražd. Své psychopatické násilí si vybíjí jen na matkách.
Ocitne se tak i v ohrožení hlavní hrdinka? A jak do toho všeho zapadá její otec? Autorka Vás postupně provede pořádně mrazivým příběhem. O to víc ho prožijete, když jsou dny venku opravdu mrazivé a příběh se odehrává v období Vánoc. Mrazilo mě že scén vražd i z toho, když jsme se dozvěděli proč. Uf.
Pecka, ani jsem nevěděla, jak moc dobře jsem si čtení této knihy načasovala.Série je díl od dílu lepší. Soukromý život Maddie a Nata se také komplikuje. Krouží kolem sebe, ale prožili oba spoustu bolesti…jestli spolu budou si opět musíme počkat do dalšího dílu.
Ve druhé polovině knihu neodložíte. Je jedno, jestli máte čas nebo ne, budete muset číst. Takže jen takové malé varování. Doporučuji všemi deseti a potřebuji další díl!!
81%
...Oči se jí zavřou zrovna v okamžiku, kdy ji muž znovu praští do hlavy, a chlapec ucítí na tváři teplou spršku. Tentokrát maminka oči neotevře, jen mu jemně stiskne prsty a pak její ruka ochabne.
Chlapeček vzhlédne k vetřelci právě ve chvíli, kdy se otočí a odchází. Beze slova projde kuchyní a zabouchne za sebou zadní dveře. Je pryč.
Klouček rukávem svetru setře krev z vagonu, který drží v ruce, a postaví ho zpátky na koleje, aby mohl zatřást matčiným ramenem. Ta slabě zasténá, ale neprobudí se. ..
______________________________________________________________________________
Vydařený thriller, tato série je celá skvělá. Budou vánoce a v Lost Creeku někdo brutálně ubije matku a na místě nechá nezraněného jejího čtyřletého synka. Za několik dní dojde k další obdobné vraždě. A vedle mrtvé matky opět zůstane malý syn. Při pátrání po vrahovi Madison a její tým postupně zjišťuje, že by mohlo jít o sériového vraha, který už dříve vraždil, jeho vraždy se těm v Lost Creeku podobají a shání důkazy.
Nate začne pracovat pro právníka Matea Hoopea, který se do městečka přistěhoval a aby toho nebylo málo, do města se vrací i otec Madison a dědeček Owena Bill Harper. Madison je šťastná do chvíle, než zjistí, co je hlavním cílem jeho návratu.
Sériový vrah se začíná nebezpečně přibližovat k Madison a Owenovi a Billovi vyhrožuje, zatím jen na papíře, že je zabije. Nakonec je vypátrán a za dramatických okolností zastaven. A dozvíme se zvrácený motiv vraha.
V příběhu se dozvíte i to, jak se vyvíjí vztah mezi Madison a Nateem.
Knížka je velice čtivá, napínavá, ale i smutná.
Doporučuji!
Napínavé, čtivé a smutné. Opět skvělý pátý díl, tato série je za mě jedna z nejlepších.
Pátý díl s Madison Harper opět nenechá čtenáře vydechnout, dokud knihu nepřečte.
Wendy je záruka kvalitního a skvělého čtení, ale tento díl mě rozbil na milión kousíčků.
Hrůzné momenty, nervy drásající zjištění a dech vyrážející zvraty. To vše v jediné knize. Už z prvních dvou kapitol jsem měla husí kůži.
Autorka nám opakuje předešlé události v průběhu příběhu. To je super především, když čtenář čte aktuální díl několik měsíců po předchozím.
Sledujeme i jemnou romantickou linku, která decentně zpestřuje thrillerovou zápletku.
Líbí se mi nahlédnutí do dřívějšího vyšetřování Billa Harpera.
Nate tady nemá tolik pozornosti, ale jeho dějová linka opět stojí za to. Na druhou stranu se dozvíme více o životě Billa. Líbí se mi, že zde nezůstávají pozadu informace o soukromém životě ostatních policistů z Lost Creek.
V průběhu čtení jsem si už myslela, že vím, kdo za tím vším je. To by ale nebyla autorka, aby mě nepřevezla na plné čáře.
Kniha Mrazivé vyhlídky je za mě nejsilnějším dílem ze všech. Bylo to dojemné, skvělé a hlavně nezapomenutelné. Pokud stále váháte, jestli se do série pustit, pak vám radím PUSŤTE! Nebudete litovat.
Děkuji Albatros Media za poskytnutí výtisku.
Mrazivé vyhlídky jsou asi první knihou v této sérii, v níž to pro mě trochu „skřípalo“. I podle doslovu jsem pochopila, že autorka částečně vychází vstříc čtenářům a snaží se tak nějak vyhovět všem, což asi nevede k uvěřitelnému příběhu. Ano, pořád je to čtivá kniha – a předznamenání její e-verze už mě tolik nepřekvapilo – ale prvotní nadšení z netypické detektivní dvojice Madison – Nate už vyprchalo . . .
Dočteno ve 2 h v noci, což už napovídá, že se jedná o neodložitelnou četbu.
Jednoznačně za 5*. Tato kniha se čte sama a byla to tedy zase síla. Přijde mi, že každý přečtený díl je ten nejlepší :)
Jsou Vánoce, Madison se je chystá strávit se svým synem, Natem a jejím otcem, který se nedávno přistěhoval zpět. Jenže práce si nevybírá ani o svátcích. A tak má Madison práce nad hlavu a nový kolega ji to zrovna neulehčuje.
Natovi se opět připomene minulost a ztratí trochu hlavu.
A Madison utrpí další ošklivý kopanec od života. Ale snad to všichni společně s Owenem, který je skvělý, ustojí. Už se moc těším na další díl.
sérioví vraziAutorovy další knížky
2022 | Pád do tmy |
2023 | Volání o pomoc |
2023 | Příchuť zla |
2024 | Vražedná naděje |
2024 | Mrazivé vyhlídky |
Zločinná zápletka je skvěle vymyšlená, ale vůbec mi nesedla dějová linka s postaršími agenty FBI. Pokud o ni autorka tak stála, měla ji daleko více rozpracovat, na mě osobně to takto působilo dost rušivě. Předchozí díly se mi proto líbily o něco více.
Kniha má už tradičně velmi hezkou obálku.