Mrtvé vzpomínky

Mrtvé vzpomínky
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459833/bmid_mrtve-vzpominky-oVJ-459833.jpg 5 1144 1144

Zničila jim život. Teď se oni chystají zničit ten její... Smrt dvou mladých narkomanů v bytě na sídlišti na první pohled vypadá jako nešťastná náhoda, ale detektiv inspektorce Kim Stoneové do nejmenších podrobností připomene hrůznou událost z jejího dětství. Ačkoli si to zprvu nechce připustit, z dalšího nálezu mrtvol je jasné, že tentokrát Kim čelí vyšinutému vrahovi, který zná její traumata z minulosti a snaží se ji ranit tím nejhorším možným způsobem. A zdá se, že poslední na seznamu jeho obětí má být sama Kim.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr

Dead Memories, 2019

Evule *
11.07.2021 5 z 5

Napínavé a čtivé, ale zařadit správně všechny možné podezřelé z minulých případů, mi dalo zabrat. Další díl si přečtu a doufám, že návrat do minula už se konat nebude a Kim se ve svém životě posune aspoň o kousek dál.

hanzmb
11.07.2021 4 z 5

Aneb jak sám sebe vykrást. Tak tohle mi připadá jako vhodný podtitul. Je to pravda pěkně napsáno, ale autorka nepřišla s ničím novým. Jen přemlela starší případy a postavy, k tomu přidala známé příhody z mládí a hotovo. Navíc mě už začíná iritovat jak zase vědomě přichází zcela nepřipravená (natož ozbrojená alespoň prakem) na schůzku s vrahem.

Eduarda
09.07.2021 2 z 5

Předpokládat, že čtenáři si pamatují prakticky každou zápletku (nebo aspoň hlavní zápornou postavu) z desetidílné série je trochu naivní... zvlášť u knížek, které zhltnete jako jednohubky mezi řadou dalších chodů... Takže jo, zmatení, nezájem, nuda - ale snad jen pro tentokrát, tahle série je stejně super.

Lena79
05.07.2021 4 z 5

Tak nějak nevím, jak tuto knihu okomentovat. Angelu Marsons mám ráda, ale tady jsem trochu v rozpacích. Už v komentu 5. dílu série jsem sdílela obavy, aby se postupně nezačaly vynořovat postavy z předchozích případů a ejhle, vynořily se zase (předtím to byla Alex). Přijde mi to jako "nevím, o čem psát, tak vykradu sebe samu". Myslím, že je to škoda, protože autorka umí a má co nabídnout. Přesto si i přes malé škobrtnutí najdu čas na další díl.

twiggynka
25.06.2021 5 z 5

Já prostě opět nemůžu jinak než 5 hvězdiček. Knihy Angely M. mě opravdu baví, příběhy čtivé, napínavé, plné emocí. A jako v každé knize mi ukápne slza při zmínce o Mickeym a je mi smutno po Dawsonovy. Příběhy Kim Stoneové umí chytit za srdce.

Nepri
23.06.2021 5 z 5

Detektivka měla spád. Znovu se otevřel děsivý příběh z dětství Kim. Prostě zase jedna napínavá detektivka. Doporučuji. Už vyšla nová kniha, tak se těším

katka.oo
23.06.2021 5 z 5

Už 10.pokračování naší oblíbené série s Kim a co víc dodat než … opět skvělé počtení … Kim a její tým mě baví a těším se na další díl.

Mandlevest
19.06.2021 3 z 5

Bohužel se musím připojit k několika komentářům, kterým se tento díl nelíbil. "Recyklovat" případy minulých dílů a přidat k tomu také již mnohokrát zmiňované strastiplne dětství Kim a udělat z toho všeho hlavní zápletku knihy, to se, pro mě, nepovedlo. Vůbec jsem si minulé případy nepamatovala, osoby se mi pletly, hledala jsem v tom neúspěšně nějakou logiku nebo překvapení. A Kim opět, mimo hojných návštěv věznic, sama nic nevyřešila, ještě že má tak schopný tým, který by za ni dýchal, a já se divím proč :-). Jinak Angela Marsons pritvrzuje i ve vyrazivu, v knize je spousta vulgarit, často samoucelnych a zbytečných. Stejně tak jako vedlejší rozehrane případy, některé šly do ztracena a jen zbytečně přidávaly další jména, ten druhý "hlavní" se sice vyřešil, ale tak neverohodne, že tam raději neměl ani být. Snad se na mě nebude ta obrovská fanouskovska základna zlobit, ale mě tahle neoriginální "nastavovana kaše" nebavila a timto desátým dílem čtení série uzavřu.

AlbionFoxyFox
19.06.2021 5 z 5

Byť mi trošku vadí čím dál častější omývání dětství Kim, neskutečně jsem si užila zajímavý, propletený případ, úsměvné scény a dialogy a svižné tempo knihy. Díky krátkým kapitolám nelze dát z ruky :)

Misute603
15.06.2021 5 z 5

Jako vždy dokonale čtení,četlo se samo

Mišák240
14.06.2021 5 z 5

Co dodat, další příběh, už 10. díl! a je stále co číst. Kniha má spád, je čtivá, napínavá, Kim a její tým prostě nikdy nezklamou.

Agatha84
13.06.2021 2 z 5

Tentokrát se již nenechám autorkou ukecat. Na její styl jsem sice zvyklá a uchlácholí mě předvídatelné tempo i děj, nicméně je toho už přespříliš. Hlavní "hrdinka" by mnohdy zasloužila pěstí, její tým je naprosto bezchybný a obdivně vyhlížející k "šéfce", což je místy až neskutečně otravné. A přesto bych toto vše byla i u Mrtvých vzpomínek ochotna zkousnout, nebýt toho prapodivně splácaného děje. Něco ve stylu zrekapitujme si poslední knihy a vytvořme z nich novou. Fujky...

TeaPeter
12.06.2021 2 z 5

Nedokážu přesně popsat moje pocity z této knihy, ale nejblíž tomu asi bude podezření, že autorka začala pokukovat po "severských detektivkách". Jinak si nedokážu vysvětlit tu rozšiřující se plejádu postav sahajících od "trochu divných" až po "naprosté magory". A nebojím se to říci, ale i hlavní hrdinka se začíná úspěšně řadit mezi ně. Nekonečné pitvání se v minulosti hlavní hrdinky bylo ubíjející. Ani minulý díl nebyl právě skvělý, takže přemítám, jestli má vůbec ve čtení této série smysl pokračovat. Jestli je naděje zase na nějakou dobrou normální detektivku.
Pochvalný komentář je to poslední, co bych k této knize dokázal napsat.

monte
10.06.2021 5 z 5

Další skvělý díl

kyssling
08.06.2021 4 z 5

Napínavá krimi, důstojné pokračování série, ale něco mě tam chybělo. Kromě uspěchaného finále, kde bych čekal více gradace napětí, je i příběh takový plitký a postavený na vachrlatých základech. Zachraňuje to autorka svižným tempem, zajímavými postavami nebo dialogy.

janastok
07.06.2021 4 z 5

Série pádí svižně a čtivě kupředu, tento díl by se však mohl jmenovat "Všichni se sejdeme ve věznici Winson Green". I když jsem četla všechny díly, jména a náznaky případů mi již vypadly z paměti, a to knize ubralo bodíky. A pak jsem nepochopila, proč bylo tolik času věnováno Symesovi a jeho linka přīběhu pak zcela vyšuměla a byla odbyta jednou větou. Doufám, že si ho paní spisovatelka neschovává do dalších dīlů!

raty
06.06.2021 5 z 5

Co napsat pod spoustu pochvalných komentářů? Asi takto: Naštěstí dnes pršelo a mohla jsem to dočíst.

JaneTrestry
02.06.2021 5 z 5

Tak toto byla jízda. Nebo aspoň pro mě ano. Nějaká jména mi vypadla, ale díky této knize a tak trochu s pohledem do minulosti jsem si je vybavila. Kim má můj obdiv, jak to zvládala. Skrýt své emoce. Já bych to třeba nedala. A začínám si oblibovat i Woodyho a Alison mi taky v této knize nevadila. A Penn je mi taky dost sympatický. I když Kevin je Kevin a nikdo na něho nemá. :D Ohledně pohlaví vraha jsem to tak nějak předvídala, i když jistá jsem si tentokrát nebyla. Ale skutečné jméno vraha mě dost překvapilo. Takže tady mě Angela dostala stejně, jako když čtu knihy od Agathy Christie. :D Rozhodně plný počet hvězdiček. Není co vytýkat. :)

Bulldog
26.05.2021 3 z 5

Za mě tenhle díl trochu slabota, přesto, že jsem četla všechny díly, pamatovala jsem si z minulosti tak tři jména a to mi vadilo, páč se během čtení v mé hlavě nabaloval totální chaos. A poslední tři díly mi začíná dost vadit chování Stacey i Kim..Ale i tak se těším na další díl už jsem si na všechny tak nějak zvykla..

nicole1990
26.05.2021 4 z 5

Za mě slabší než předešlé díly nepamatovala jsem si vůbec souvislosti a ztrácela jsem se v postavách. Ale Kim opět skvělá.