Mrtvý na Pekelném vrchu
Juraj Červenák
Stein a Barbarič / Kapitán Stein a notár Barbarič série
1. díl >
Historická detektivka s prvky špionáže a konspiračního thrilleru, ale i hororu, mysteriózního či dobrodružného románu od hvězdy české a slovenské fantasy. Napínavý děj se odehrává v Horních Uhrách v době tureckých nájezdů. Svéráznými hrdiny jsou ostřílený kapitán Joachim Stein - drsný, přímočarý a prostořeký válečný veterán a notář Matěj Barbarič - vzdělanec, diplomat a cestovatel se slabostí pro ženy a víno. Ti musí vyřešit případ vraždy šlechtice i pokus o velezradu.... celý text
Detektivky, krimi Literatura slovenská Historické romány
Vydáno: 2022 , ArgoOriginální název:
Mŕtvy na Pekelnom vrchu, 2013
Pred rokom som si vypočul rozhlasovú hru a treba uznať, že autor v knižnej podobe príbeh poriadne rozvinul. Má to rýchly spád, odohráva sa v historicky zaujímavej dobe a vyvážene splieta prvky dobrodružného a detektívneho žánru. Konečne zas niekto na Slovensku, kto sa intenzívnejšie venuje písaniu historických románov.
16. století Slovensko, Slovenská republika Uherské království historické detektivky Horní Uhry Banská Štiavnica
2005 | Vládce vlků |
2013 | Mŕtvy na Pekelnom vrchu |
2009 | Strážcové Varadínu |
2006 | Ocelové žezlo |
2015 | Ohnivé znamenie |
Prvá knižka od tohto autora. Myslím, že je to veľmi podarený kúsok na to, že je to autorova prvotina čo sa týka detektívok. Mám rád knihy, z ktorých sa aj niečo dozviem a táto knižka k nim určite patrí. Autor sa skutočne vyzná v histórii a jazyk, ktorým píše dodáva na uveriteľnosti knihy. Nechýbalo napätie, akcia a rozhovory medzi Steinom a Barbaričom tiež nemali chybu. :) Teším sa na ďalšiu knihu od tohto autora, mám aj ďalšie - Vládca vlkov a Dobrodružstvá kapitána Báthoryho, tak sa na ne vrhnem :)