Mstitelé
Paul d‘Ivoi
Za dramatických okolností ( výbuch sopky Mont Pelée na ostrově Martinik, kde zahynulo 26 000 lidí) se setkávají mladí hrdinové Mstitelů Jan a Stella a společně se vydávají zákeřným zlosynem Oliviem. Čeká je putování exotickými kraji, při němž prožijí neuvěřitelná dobrodružství.
Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: 1993 , OlympiaOriginální název:
Le serment de Daalia, 1904
Je samozřejmě poznat, že text už má svůj "věk", takže zcela neodpovídá modernímu stylu psani.
Ale mně se to líbilo :). Prostředí Martiniku mi přišlo velmi exotické a přitažlivé.
Velmi naivní čtení - to nepochybně. Ale co zbyde z Mayovek, když je zbavíme kouzla dětské nostalgie?
Velmi naivní čtení, které lze doporučit jen dětem do 13 let, nebo skalním příznivcům dobrodružného žánru, kteří tyto knihy čtou tak trochu z nostalgie a tak trochu ze "studijních důvodů". Kniha by se dala charakterizovat jako kombinace slabší mayovky a slabší verneovky.
1973 | S prázdnou kapsou kolem světa |
1923 | Mstitelé |
1926 | Honba za radiem |
1907 | Milionářem proti své vůli |
1929 | Zloději blesku |
Dobrodružné čtení pro mládež cca od 10 let. Nenáročná rychlovka do čtenářského deníku.
Pravda, žádné těžké čtivo to pro dospělé není. Vhodné třeba pro čtenáře, kteří si chtějí odpočinout při knize cestou vlakem nebo v čekárně u lékaře. Nevadí, že vás někdo kolem ruší, neztratíte nit.