Můj kocourek je veliký popleta
Gilles Bachelet
Kniha Můj kocourek je veliký popleta vypráví o tom, jak to dopadne, když si mladý malíř koupí namísto malého kocourka sloní mládě. Jemný humor francouzského ilustrátora Gillese Bacheleta pobaví čtenáře bez rozdílu věku.
Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2008 , PasekaOriginální název:
Mon chat le plus bete du monde, 2004

Aaaa tady je vidět, jak má každý tu svoji pravdu a přes to nejede kocour!
Jeden velký vtípek. Bezvadný.

Kouzelně hravá, námětem originální, krásně vypointovaná knížka, u které nevím, jestli si ji náhodou neužijí více dospělí než děti (i když i ty si tam najdou svoje - ať už jde o situační humor nebo o pocit zadostiučinění, že jsou chytřejší než vypravěč). Ilustrace skvělé, obsah zábavný, zvláště dopis mě dostal.
Dítě žadoní, že chce taky takového kocourka.

Knížka vtipným a něžným způsobem poukazuje na to, že ne vždy je pravda to, co je psáno a vybízí k samostatnému myšlení: KDO ŽE JE TADY POPLETA?
Velký formát, příjemné, vtipné a něžné ilustrace, jednoduchý text.
Doporučuji od věku, kdy je dítě schopné chápat nadsázku, legraci a "myšlenkové přemety".

Je to hrozná legrace. Vážně super. Úžasná kniha pro případ, kdybyste měli někdy chuť se zasmát.

Pobavilo fakt pobavilo :D, musela jsem se ještě dlouho potom usmívat.
Ilustrace nádherné, vtipné, výstižné.

Nejdřív jsem si říkala, a jéje, zase jeden kocourek, co není kocourek! Ale pak mě jako první dostal obrázek kocourka na gauči, jeho vyobrazení před prázdnou miskou už jsem se smála nahlas a nakonec jsem se u knížky, přečtené za chviličku, hezky pobavila.
Tak to je naprosto fenomenální kniha - doporučuji!