Můj (téměř) dokonalý život
Madeleine Wickham
![Můj (téměř) dokonalý život Můj (téměř) dokonalý život](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356594/mid_muj-temer-dokonaly-zivot-ClT-356594.png?v=1507108273)
Katie Brennerová vede na první pohled dokonalý život. Bydlí v Londýně, má skvělou práci a senzační fotky na Instagramu. Ale popravdě bydlí v podnájmu v malinké místnůstce, do níž se nevejde ani šatník, má špatně placenou administrativní práci s dlouhým dojížděním a život, který předvádí na Instagramu, jejímu tak zcela neodpovídá. Ale jednou se jí přece sny musí splnit! Jenomže i ten její ne úplně dokonalý život vezme za své, když ji její šéfová Deméter, která má podle Katie všechno, po čem sama touží, vyhodí z práce. Všechny naděje se Katie rozplynou. Musí se vrátit do Somersetu ke svému tátovi, který hodlá založit luxusní kemp. A právě do něj přijede na dovolenou Deméter s celou svou rodinou a Katie s údivem zjistí, že ani její život není ideální. A ještě je tu pohledný Alex, který se o Katie velmi zajímá…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno:Originální název:
My Not So Perfect Life, 2017
![medlovice medlovice](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/130300/m_medlovice-mdv.jpg?v=1542568906)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Krásná obálka. Prostě bych se nemusela rozhodovat, jestli chci žít tady, kde suchá tráva lechtá lýtka a pokřik ptáků mě ráno budí nebo žít v Londýně kde všechno studí.
![Petra-1 Petra-1](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Nikdo nežije dokonalý život. Taková milá oddechovka. Pro mě byla ale zatím nejslabší od autorky. Chyběl mi v ní humor.
![Maanna Maanna](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/131575/m_maanna-fPt.jpg?v=1541073812)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
(SPOILER) Knihu jsem četla v originále v rámci údržby angličtiny a bylo mi trochu jasné, že prostředí reklamní agentury spojené s kempem, kde mají hosté připravenou zábavu na každou minutu, nebude úplně můj šálek kávy, protože je asi tak světelný rok od mého života a preferencí, ale s tím jsem dopředu počítala. Za pozitiva pokládám ústřední myšlenku, že ne vše musí být ve skutečnosti tak ideální, jak to na první pohled vypadá, a že nemít úplně ideální život je vlastně normální. Také se mi celkem líbila zápletka spiknutí proti Deméter. Zbytek ale považuji za o dost slabší. Kniha má být vtipná, ale mě v reálu pobavila jen situace se sendvičem, o který musela hrdinka bojovat. Jinak to bylo příliš na sílu. Postavy byly trochu neživotné, pro mě často spíš karikatury reálných lidí a jejich jednání často postrádalo logiku. Nejvíc jsem trpěla, když hrdinka tajila rodině, že přišla v Londýně o práci - otec se nikdy s jejím odchodem do velkoměsta úplně nesmířil, přál si, aby se vrátila, a dokonce pro ni měl placenou práci, ale Katie se z nějakého nepochopitelného důvodu obává, že by ho ranila, kdyby mu řekla pravdu. Proto radši konstruuje nesmyslné výmluvy - opravdu by někdo uvěřil, že ani ne po roce práce ve firmě dostala volno na půl roku? Třicátník se rozhodne, že se chce v životě usadit - ale to neznamená, že založí rodinu a přestane cestovat po světě, ne, on se přestěhuje na jiný kontinent, aby tam budoval vztah s otcem, s nímž nikdy nevycházel... Tyhle zápletky pro mne byly utrpením.
![Charmedka Charmedka](https://www.databazeknih.cz/img/users/75_/7552/7552.jpg?v=1381127933)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tuhle knihu jsem si zamilovala od první stránky. Hlavní hrdinka je teda praštěná a příběh a některé scény už lehce přitažené za vlasy, ale zaručuji, že se rozhodně budete bavit. Spousta humoru a trapasů, které může přinést anglický venkov, zároveň nádherná příroda a klid.
Nechybí romantická linka, která je příjemná, nevtíravá. Charaktery postav jsou skvěle vykreslené, každá postava má svoji osobnost, svůj život a svoje problémy. Kniha krásně ukazuje, že ne vše je takové, jak se může zdát a že i člověk, který má peníze, rodinu a vypadá to idylicky, se může trápit.
![Vendula39 Vendula39](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Každý z nás sní o "onom" dokonalém životě, ale málokdo ho ve skutečnosti opravdu žije. V dnešní době na sociálních sítí může vše vypadat jako realita, ale mnohdy to tak vskutku není (jedná se i o Katiin případ). I když Deméter nebyla nijak přátelská, tak musím přznat že kolektiv uměla vést velice dobře a následná spolupráce s Kate oběma jenom prospěla. Nejlépe byly popsány chvíle odplaty, neštěstí ale i radosti. Pokud nemáte zrovna co číst, tak neuděláte určitě chybu, když se dotknete téhle knihy. A Alex se jevil jako milý chlápek, a tu projížďku na kole bych si s ním klidně v zimě dala.
![Dietwithstyle Dietwithstyle](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jedna z nejlepších knih od Kinselly, moc dobře se četla. Kromě příběhů jednotlivých hrdinek miluju i ty zápletky a záhady z pracovního prostředí, to umí Kinsella prostě výborně.
![pip11 pip11](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/113145/m_pip11-sqz.jpg?v=1548780002)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moc příjemná kniha, ve které je dobře vyobrazený život v Londýně vs. na venkově v kouzelném Somersetu. Původně jsem si myslela, že se budu s knihou trápit, opak je však pravdou. Jde o poutavé a místy velmi zábavné čtení (občas k popukání). Velmi jsem si to užila a jsem ráda, že jsem po ni sáhla. Je to má nejoblíbenější kniha od Sophie, co jsem četla.
![Surikata369 Surikata369](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/276381/m_surikata369-868.jpg?v=1612479442)
Tuto knihu nehodnotím, protože jsem nedočetla ani do půlky, nějak mi nesedla, ač jsem měla chuť na lehčí žánr...
![keiko33 keiko33](https://www.databazeknih.cz/img/users/89_/89183/m_89183-1i3.png?v=1460656591)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Uz dlhsie som necitali nic od autorky. Mam rada jej tvorbu a znova nesklamala. Chvilu trvalo, kym sa to rozbehlo, no potom to bola jazda. Ako vzdy to bolo vtipne, hlavna hrdinka bola trocha "prastena", a jej zivot ako na hojdacke. Pobyt Demeter v campe nemal chybu, strasne som sa bavila. Vlastne postava Demeter bola v tomto pribehu fakt top. Dokonca trochu zatienila Katie, ale vobec mi to neprekazalo. Tak trochu mi pribeh pripomenul Diabol nosi pradu. Az na to, ze Demeter bola zabavnejsia a ludskejsia, ako Miranda. Autorka tu pekne vystihla, ze pod pozlatkom sa nemusi skryvat, vzdy to co na prvy pohlad vidime a ze nie vzdy co zavidime tym druhym, je vlastne na zavidenie. Nakoniec by sme prisli na to, ze oproti tej osobe sa mame vlastne lepsie. Co z toho, ked ma niekto peniaze, ako napriklad Alex, ked ma rodinu nanic, ci Demeter a jej rodinna situacia. Tento pribeh nebol len vtipny a super napisany, ale mal aj kopu hlbsich myslienok. Niekomu styl autorky sadne, niekomu nie. No za mna tato kniha top od autorky. O kusok preskocila seriu shopaholic. Ak sa chcete pobavit, odreagovat a oddychnut si pri nenarocnej knihe, urcite odporucam precitat.
![Laf Laf](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32677/32677.jpg?v=1385409491)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Výborná odpočinková kniha. Sice první část se trochu vlekla, ale pak se to otočilo a začalo to být zajímavější. Nechybí ani humorné momenty. Ke konci jsem byla trochu překvapená. Chvilku to vypadalo, že se happy endu nedočkám, ale naštěstí i ten autorka zvládla, takže jsem si oddychla. Rozhodně to za přečtení stojí :)
![LenkaVrbatova LenkaVrbatova](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/187358/m_lenkavrbatova-bQf.jpg?v=1568649600)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
I takovéhle knihy člověk občas potřebuje - nic náročného, kdy od začátku víte, že to dobře dopadne. Bavilo mě propojení Londýna a farmářského venkova, charaktery postav a vztahy mezi nimi.
Vřele doporučuji, ideální čtení na teplé letní večery.
![fifinka8 fifinka8](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jakože ano, člověk od začátku ví, jak to skončí. Ano, konec je sladký jako sklenice plná medu, ale to je prostě Sophie Kinsella.
Její knihy jsou čtivé, plné zvratů, a já je zbožňuji. Rozhodně doporučuji všem, kteří si chtějí u knihy odpočinout. :-)
![Kekik Kekik](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/132698/m_kekik-vi4.jpg?v=1540829191)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Milý, odpočinkový příběh, který má trochu hlubší poslání. Ne vždy je vše tak, jak si myslíme.
Na Anstersovu farmu bych se hned rozjela a s chutí zde strávila několik týdnů, měsíců, roků...
V knize mě zaujal citát: "Uchopte budoucnost do vlastních rukou. Splňte si své sny. Život je jako omalovánky a vy máte všechny pastelky."
![Simstr Simstr](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/182294/m_182294-64U.jpg?v=1488355670)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Čtení na léto, přesně víte co se stane a jak to všechno skončí :-) Občas je to potřeba. Víkendovka na chatu !!!
![HoneyMM HoneyMM](https://www.databazeknih.cz/img/users/25_/25884/25884-mYA.jpg?v=1408644517)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Klasická oddychovka od Sophie... Tyhle příběhy mám od ní ráda. Pro dnešní dobu je v ní i pravdivé to,že jak se prezentuješ on-line ještě neznamená,jak ve skutečnosti žiješ.
![Kniha2006 Kniha2006](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/288601/m_kniha2006-Cvn.png?v=1576338268)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
(Téměř) dokonalý příběh. Deméter a Katii obdivuji a ten konec kniha s Alexem byl dojemný. A Katiina "jóga"?dokonalé.
Úžasná kniha
![SBH SBH](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/130919/m_sbh-enZ.jpg?v=1584467146)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Dávám plný počet. Kinsella je moje oblíbená autorka a odpustila bych jí leccos. A v tomto díle jsem nemusela přimhouřit oko ani na vteřinku. Katie je báječná, nejvíc si cením, jak je především sama k sobě upřímná. Ano, dělá blbosti, ovšem z pochopitelných důvodů a nenamlouvá si, že to je něco jiného.
Další plusy - nejedná se o milostný příběh, nýbrž o dozrávání sebevědomí a nalezení (či potvrzení) toho, o co hrdince vlastně jde (a není to charismatický muž).
Všechny postavy díla mají své dobré i špatné stránky, padouši nejsou jednoznační, ovšem dobráci taky ne. To se mi moc líbilo. A hlavně to bylo vtipné. Nad lekcemi "jógy" pro Deméter jsem se smála, až mi tekly slzy. Rozhodně doporučuju.
2007 | ![]() |
2012 | ![]() |
2002 | ![]() |
2012 | ![]() |
2015 | ![]() |
Zdála se to být zajímává poutavá kniha, ale příběh je zbytečně dlouhý, často nudný. Trvalo mi dlouho se do něj začíst..