Můj vášnivý Skot

Můj vášnivý Skot
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537139/bmid_muj-vasnivy-skot-662a1e2c6798d.jpg 4 21 21

MŮŽE MÍT LÁSKA UPROSTŘED VÁLKY KLANŮ NADĚJI? Gwyneth Carswellová si nepřeje nic jiného než odvést svého malého syna pryč, protože ji děsí násilí soupeřících klanů – vzdálených příbuzných MacIrwinů a jejich nepřátel MacGrathů. Alasdair, náčelník klanu MacGrathů, touží dvě stě let trvající spory ukončit, jenže zůstává ležet na bitevním poli na pokraji smrti. Gwyneth život divokého válečníka zachrání, její klan to ale pokládá za zradu. Přijme tedy nabídku Alasdaira, který na oplátku poskytne jí i jejímu synovi ochranu, ovšem tím jen vyprovokuje další útoky MacIrwinů – a vystaví nebezpečí i své srdce.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)

My Fierce Highlander, 2011

recenzienika657
17.09.2024 5 z 5

#mujvasnivyskot #vondasinclairova @fortunalibri_nakladatelstvi

Ku koncu spoiler

Mam načítaných veľa historických románov. Oni sú moja srdcová záležitosť a tento príbeh, och.

Myslela som si, že keď mám toľko prečítaného, nebude to niečo, čo by ma strhlo. Veľa spravilo, že príbeh sa odohráva v Škótsku a Anglicko je tam spomenuté okrajovo. Tvrdá, studená vysočina, kde sú horali a tvrdí drsní chlapi, ktorí sa vedia obracať.

Túto knihu som si zobrala aj na prechádzku, lebo mi bolo ľúto sa odtrhnúť, ale keď tie stupne vyšli konečne smerom hore, zobrala som špunta, ale musela som aj knihu.

Štýl písania mi bol veľmi sympatický. Aj keď sa dej odohráva za kráľa Jakuba, autorka ponechala moderný jazyk, ktorý sa skôr priblíži čitateľom, a teda aj škádlenie medzi hlavnými postavami, čo mi bolo viac než sympatické. Vďaka tomu som sa veľakrát pousmiala a čítal sa text s ľahkosťou.

Čo mi neskôr začalo prekážať bolo opakované prehováranie samej seba ako ho má rada, ale musí preč a jej tvrdohlavosť. A on taký tvrdý prísny Škót zmäkne len čo sa na ňu pozrie. To mi naopak prišlo milé. A samozrejme nesmel chýbat sex a sex a sex.

Záverečná scéna sa mohla vynechať. Za mňa príliš.

Tu príde spoiler:
Za mňa sa málo bála o syna pri putovaní. Mňa by teda nenapadlo sa milovať, keby som nevedela čo je s mojím dieťaťom.

Ďakujem vydavateľstvu za knihu.

#skotsko #bojklanov #roman #romantic
#historickyroman
#spolupracasnikou

Senza Jenka
27.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Podle anotace jde, zdá se, o celkem jasnou záležitost. Není to ovšem tak jednoduché.
Gwyneth je angličanka a na Vysočině je vlastně za trest. Zamilovala se do markýze, spustila se s ním a otěhotněla. Milenec ji odvrhl a zmizel na kontinent. Otec ji vydědil a matce a sestrám zakázal udržovat s ní kontakt. A poslal ji ke vzdálenému bratranci Donaldovi MacIrwinovi, což je zeman klanu a zároveň násilník, lump a podlec. Provdala se za jeho přítele - chlapa podobného ražení, jen proto, že souhlasil dát jejímu synovi své jméno. Naštěstí měl tolik slušnosti, ze se brzy nechal zabít a Gwyneth nyní žije u léčitelky Mory, od které se naučila jejímu řemeslu.
MacGratha zachrání hlavně proto, že má u sebe mírovou smlouvu, neboť jí ty nekonečné boje a zabíjení prostě vadí.
Alasdair ví, že musí co nejdříve zmizet, což se mu povede, jenže na hranicích se dostane do bitky s hlídkou MacIrwinů. Donald pošle své muže zjistit, kde se Alasdair schovával. Gwyneth se zrovna vrací se synem z lesa, ale stačí se ukrýt. Mora je bohužel mrtvá a domek v plamenech. Nezbývá, než se obrátit na MacGrathy.
Alasdair ji přijme, některým členům klanu to ovšem není úplně po chuti. Donald se nechce vzdát, jednak je naštvaný, ale hlavně mu jde o peníze, které mu její otec za Gwyneth platí. Nadto se objevil její svůdce, který si najednou usmyslel, že chce jejího (svého) syna.
Když se MacIrwinům podaří pro něj Roryho unést, Alasdair, Gwyneth a několik mužů z klanu pronásledují markýze až do Londýna.
Po několika napjatých peripetiích jsou protivníci odstraněni a Gwyneth se rozhodne na Vysočinu nevracet. Zamilovaný Alasdair zdrcený jejím odmítnutím odjíždí domů.
Konec je ještě trochu zdramatizován, ale všechno dobře dopadne.
Líbí se mi, že autorka se nevyhýbá drsným scénám a neváhá přihodit i nějakou tu mrtvolu. Gwyneth je na můj vkus až příliš v zajetí církevních dogmat, ale vzhledem k době, do které je příběh vetknut a jejím zkušenostem je to vlastně logické. Církev říká, že chtíč je hřích a skutečně, když se mu poddala, tvrdě za to zaplatila. V životě také nepoznala ani jednoho hodného a spravedlivého chlapa. Není tedy divu, že je vůči Alasdairovi opatrná a vlastní touha ji děsí.
Jenom ta její zatvrzelost ohledně zbraní byla krátkozraká. Když mě obklopují váleční štváči... neumím-li se bránit, jsem oběť. A mohu být sebemírumilovnější, nebude mi to nic platné.
Co mi nesedělo, byla poslední Southwickova akce... Ten by spíš zdrhnul, tomuhle zkrátka nevěřím.
Škoda, že záležitost s králem byla jen tak mimochodem odmávnuta.
Jinak je to docela fajn čtení a za Alasdairovo zlomené srdce přidávám*.

evineckY
06.06.2024 5 z 5

Kdo by to řekl, že Američanka může napsat tak skvělý
erotický román ze Skotska :-)
Jo !
Pro příznivce Cizinky a Skotska :-)

17. století Skotsko historické romance Highlands (Skotsko)

Autorovy knížky

2024  83%Můj vášnivý Skot