Zachránce z Vysočiny
Hannah Howell
Murray Family série
Příběh z prostředí skotské Vysočiny, v němž se krásná Bethie musí osudově rozhodovat. Třináct let poté, co se nepohodl s rodinou svého otce, se Erik Murray, nejmladší z bratrů, rozhodne získat svůj dědický podíl. Vydá se tedy za svými příbuznými a cestou potká Bethii Drummondovou, kterou přepadli banditi. Když Bethie požádá Erika, aby ochránil ji a jejího malého synovce, Erik slíbí, že je odveze do bezpečí. Hnědovlasou krásku a jejího osiřelého synovce chce zabít její krutý příbuzný, aby se zmocnil jejich dědictví, a Erik pro ni představuje jedinou naději. Potom se Bethie dozví, že Erik chce získat dědictví od své rodiny – nejbližších spojenců její rodiny. Dokázala by milovat hrdého rytíře, který v ní probudil vášeň a jednou se možná bude muset postavit proti ní?... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2019 , OldagOriginální název:
Highland Promise, 1999
Příjemná odpočinková kniha. Mám ráda tuto sérii. Jen mi hlavní hrdinka občas přišla taková až moc ufňukaná, takové to "za všechno můžu já"...
Krásný příběh. Moc se mi knížka líbila a velmi jí doporučuji. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl.
Mám ráda knížky téhle autorky - Skotsko a jeho obyvatelé, kteří si poradí s každým problémem a zdolají každou překážku. Muži jsou čestní, ženy jsou silné a společně plodí neskutečně úžasné děti. Konečně se mi podařilo sehnat jeden z posledních (i když patří mezi první) dílů série o rodině Murrayových.
Knížky od této spisovatelky jsou tzn "na jedno brdo", ale člověk je rád, že v nich nic nevybuchuje, není tam žádní spiderman, válka světů, ani nikde nepovlává jakákoli vlajka jakéhokoli státu s podmanivou hudbou. Je to prostě příjemná knížka u které si oddechnete a co si budeme povídat, paní má ráda i trochu té sexuální divočiny :-) Jen je tedy extra stereotypní, že všechny hlavní hrdinky jsou "překvapivě malé a drobné s útlým pasem". Paní spisovatelka to má v každé své knize a tak moc na to upozorňuje, až si říkám, zda v tom nemá nějaké osobní trauma z minulosti :-)
Pekný pribeh, v ktorom pani Howell nezaostáva za svojimi knihami. Sympatickí hrdinovia, zaujímavý námet.
Příběh byl úžasný a vzhled hlavní hrdinky také.
Postavy jsou sympatické akorát mě někdy trochu štvaly hlavní postavy. Jinak doporučuji.:)
Chce se mi křičet hurá, konečně si přečtu celou Murray rodinku pěkně popořádku. A už jsem taky začala. K příběhu není co dodat, jak už jsem jednou někde psala, tuhle autorku miluju a její knihy jsou jedny z těch co mi zpříjemní všední dny a ke kterým se ráda vracím.
Budu muset tuto serii nějak konečně srovnat a něco si znova přečíst, ale tato kniha se dala číst svižným tempem, takže nějak se s tím člověk nemusel překousávat.
Tak a konečně mám doma všechny tři bratry Murraye, kterými začala jejich předlouhá rodinná sága. Jinak kniha byla fajn, prostě klasika od Hanny Howell.
Opravdu bych přivítala možnost půlit hvězdičky - v tomto případě 3* jsou málo a 4* moc, při srovnání s minulou knihou (Náčelník z …) je to ale slabší, proto takovéto hodnocení.
V tomto případě se jedná o vcelku průměrný, ale příjemně čtivý příběh, jehož základní motiv H.H. použila v dalším, chronologicky pozdějším dílu (u nás ale vyšel dřív). Kdyby knihy vycházely popořádku, asi by mě to zaujalo víc. Ale v těchto deštivých dnech je to i tak hezké čtení "ke kafi". A ještě něco - anotace je poněkud zmatečná.
2007 | Nevěsta z Vysočiny |
2006 | Rytíř z Vysočiny |
2008 | Anděl z Vysočiny |
2009 | Dobyvatel z Vysočiny |
2011 | Válečník z Vysočiny |
Na tuto knihu jsem dlouho čekala a těšila se na ni.
Jedná se o skvělý příběh s mými oblíbenými hrdiny. Už dlouho jsem toužila vědět více o seznámení tohoto páru, na který je v dalších knihách často upozorňováno. Kniha mě naprosto nezklamala a můžu ji jen doporučit. Moc děkuji!!!