Muži, kteří nenávidí ženy

Muži, kteří nenávidí ženy
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258631/bmid_muzi-kteri-nenavidi-zeny-258631.jpg 5 8335 8335

Milénium / Millennium série

1. díl >

Novinář Mikael Blomkvist má za úkol vyšetřit starý kriminální případ: Harriet Vangerová, vnučka průmyslníka Vangera, zmizela beze stopy téměř před čtyřiceti lety. Blomkvist se seznámí s Lisbeth Salanderovou, mladou svéhlavou ženou, nepřekonatelnou hackerkou, která se stane pro jeho pátrání nepostradatelnou. Blomkvist a Salanderová tvoří neobvyklý pár, ale dokonalý tým. Společně začnou brzy rozkrývat temnou a krvavou rodinnou historii. Trilogie Milénium nové hvězdy švédské kriminální literatury Stiega Larssona sklidila ihned po svém vydání mimořádný úspěch u čtenářů i kritiky. První díl (Muž, který nenávidí ženy) dostal v roce 2005 cenu za nejlepší skandinávský kriminální román, druhý díl (Dívka, která si hrála s ohněm) byl oceněn jako nejlepší švédský kriminální román roku 2006, a poslední (Ztracené vzdušné zámky) získal cenu Kniha roku.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Host

Män som hatar kvinnor, 2005

keri.H
06.12.2013

Do knihy jsem se pustila s velkým očekáváním. Náhodou jsem na ni narazila a zajímalo mě jaká bude a předpokládala jsem i podle hodnocení, že kniha bude skvělá. Jenže jsem se do ní nedokázala začíst, i když jsem se snažila knihou prokousat, jelikož mě zaujal případ a taky postava Lisbeth a její příběh mě opravdu zajímal. Chtěla jsem zkusit knihu dočíst, ale nakonec jsem ji odložila. Pro mě hodně nudné a spousta zbytečných pasáží.

Weritty
05.12.2013 5 z 5

V první třetině jsem si říkala, že to nedočtu...donutila jsem se to přečkat a nestačila jsem se divit! Jedna z nejlepších knih, kterou jsem kdy četla...

annie111
02.12.2013 5 z 5

Prvních cca 50 stran mě nebavilo, ale vzhledem ke skvělému hodnocení knihy jsem si říkala, že to překousnu, že to za to pak musí stát...A taky že jo! Perfektní, přečteno jedním dechem a jdu na Dívku, která si hrála s ohněm...

vulnerable85
02.12.2013

Trošku pomalejší rozjezd v první třetině knihy, ale potom - nedalo se odtrhnout. Vynikající vypravěč.

Lucka.79
25.11.2013 5 z 5

Kniha naprosto splnila má očekávání. Vynikající čtení .... začátkem jsem se tedy musela trošku prokousat, ale potom bylo takřka nemožné knihu odložit. Skvěle napsané, poutavé .... doporučuji

Grejdus
20.11.2013 5 z 5

Výborné čtení, napětí vydrželo do poslední stránky. Film je jen slabým odvarem se spoustou nepřesností.

Plechna
18.11.2013 5 z 5

Potom, co jsem pročítala na tuto knihu skoro samé kladné hodnocení, jsem se rozhodla si ji také přečíst. A naprosto nelituji, kniha mě bavila od začátku až do konce! Od chvíle, kdy se na scéně objevila Lisbeth Salanderová jsem knihu nedala z ruky.

Pilou
18.11.2013 5 z 5

Skvělá detektivka, i když se autor místy poněkud zbytečně rozepisuje, celkově super!

Benjik
18.11.2013 5 z 5

Výborná triologie, přečetla jsem jedním dechem

Lulinka758
18.11.2013 5 z 5

Jsem ráda, že jsem se nenechala odradit začátkem, protože pak to byla pecka

kikina28
17.11.2013 5 z 5

Jsem ráda, že jsem první četla celé Milénium a až potom viděla filmy. Oproti knize to byla slabota. Jo, kniha je kniha.

Lilith1
07.11.2013 4 z 5

Tak nejprve jsem viděla film, pardon asi 15minut filmu, který mě ničím nezaujal a nenadchl. Pak jsem začala číst knihu a ejhle ono to tu bylo znovu, o chloupek záživnější, protože přece jen člověk měl šanci Blomkvista poznat a Lisbeth ta prostě byla zajímavá i když ze začátku se o ní autor nijak výrazně nezmínil. Každopádně jsem se tedy donutila se tím zdlouhavým úvodem prohryzat a pak se najednou začaly dít věci..... Mělo to spád, mělo to grády, logiku i napětí. V některých pasážích se člověk otřásal hnusem, v jiných fandil Salanderové a Blonkvistovi jak o život. Prostě nebýt toho vleklého začátku musela bych dát pět hvězdiček. Dokonce jsem pak i tomu filmu, díky knize, přišla na chuť.

Helenicka
06.11.2013 5 z 5

Všechny tři díly této trilogie mě tak pohltily, že jsem měla co dělat, abych se dostala vůbec do postele. Jen doporučuji přečíst napřed knihy a pak se podívat na film.

javirgo
03.11.2013 3 z 5

Zas tak velký trhák to pro mě nebyl. Začátek byl roztahaný, nezáživný. Napínavé až tak od poloviny. Jediná postava která mě zaujala byla Lisbeth. Tak zajímavá a originální, že ve skutečnosti snad ani nikdo takový být nemůže. Kdyby si jí pan Larsson pro ten příběh nevymyslel, tak bych to snad ani nedočetla.

Donatello
03.11.2013 5 z 5

Kniha, u které se vyplatí jít spát ve tři hodiny ráno, hlavně, když jí přečtete ;)

VeronikaEn
31.10.2013 5 z 5

Neuvěřitelně čtivé, nápadité a pro mě naprosto dechberoucí. Od začátku do konce jsem téměř nebyla schopná odtrhnout oči, přestože detektivky nejsou mým úplně největším šálkem kávy.
Jediné mé drobné (a téměř i neviditelné) mínus je problematika ekonomiky, která absolutně nepatří do oblasti mých zájmů.
A mimochodem - propadla jsem šílené lásce k Lisbeth i Mikaelovi.

Amadys33
30.10.2013 3 z 5

Kdyby tu nebyl ten vedlejší příběh redakce Milénia a Lisbeth, hodnotil bych knihu hůře.
Škoda, že to pokročení ve vyšetřování "vraždy" Harriet nebylo vyřešeno nějak jinak, protože za to, jak 40 let opomíjeli tak důležité věci a vzhledem k tomu, kolik tomu věnovali času, nemůžu dát víc jak tři hvězdy, bo moje akvarijní rybička by s tím případem pokročila za čtyři desetiletí více...
Musím říct, že jako v jednom z mála případů se mi víc líbil film než kniha, scénář se hlavních nedostatků knihy dokázal zbavit nebo je zakamuflovat, nicméně herecký casting byl hrozný a pan novinář tu oproti knize působil jako strašlivý ňouma.

Zorka
29.10.2013 4 z 5

Celkem čtivý příběh, nicméně pět hvězdiček dostává jen "pánbůh" a do toho má tedy toto dílko daleko. Zaujalo mě orámování děje problematikou ekonomiky a ekonomické novinařiny, zaujal mě příběh, který hlavní hrdina odhalil. Nicméně si myslím, že v souvislosti s touto knihu dost zavládla "davová psychóza", proto ji čte a chválí tolik lidí. Jestli si to opravdu zaslouží, si nejsem už tak jistá...

Karča24
28.10.2013

Musim se přiznat, ze začátek knihy byl boj. Po par stránkach se ale začal dej rozvíjet a začal byt zajímavý, ke konci uz jsem se nemohla odtrhnout a těším se na další 2 knihy od tohoto autora. Řekla bych, ze je to knížka, u které musíte taky trochu přemýšlet a přeskakovat z děje do děje, to me na ni bavilo. Naopak moje kamarádka byla z toho neustálého dějového skákání naštvaná.

Ewina
23.10.2013

Skvělé čtení,těžko se od knihy odcházelo..