My jsme Baník
Tomáš Šiřina , Aleš Uher , Roman Popek
100 let ostravského fotbalového klubu a jeho osobností v unikátní publikaci. Skoro všichni, kdo Baníku fandí, mají vzpomínky na první zápas zapsané v srdci už navždy – a nyní si je mohou osvěžit s kompletní stoletou klubovou historií. Jak probíhaly klíčové zápasy Baníku? Kteří hráči zde zanechali nejvýraznější stopu? Co se dělo v zákulisí? Rozsáhlá publikace, na níž se podíleli skalní příznivci i baníkovští fandové jako Jarek Nohavica nebo Pavel Kubina, mapuje dějiny klubu a nesmí minout žádného fanouška této fotbalové legendy.... celý text
Pro fandy českého fotbalu je to jedna z publikací, která by jim neměla chybět v jejich knihovně a nemusí to být jen fandové Baníku.
Baníčku my jsme s tebou
Neopustíme tě
Nikdy tě nezradíme
Bo my ti věříme
Ač Pražák, mám Baník rád. Kdysi jsem tam pracoval a nenechal jsem si ujít skoro žádný zápas. Horší to bylo, když hráli se Spartou. To jsem vždycky tiše seděl v koutku a fandil jen v duchu. Snad každý ví, co by se stalo, kdybych mezi "baníkovci" zatleskal pěknému Lafatovu góóĺu :-) My jsme Baník je povedený pohled do historie klubu od FC Slezká až do dnes. Po první knize Bohemka je a bude je tohle opět perfektní sportovně fotbalový počin. 100 let si tento klub zaslouží. Druhý díl "Bohemka je a bude..." bohužel nevyšel a tak jsem rád. že tvůrci a nakladatelství CPres zbytečně knihu nedělilo. Ale přeji Baníku dalších 100. let.
Věříme a věřit budem
Že jsi klub nejlepší
Bojovat za tebe budem
Bo jsme tví fanoušci
Zrovna dnes začíná celý rok oslav 100. výročí vzniku Baníku.
Nádherná publikace, kterou si klub plně zaslouží, se věnuje začátkům SK Slezská, nejdůležitějším zápasům, a hráčům, zákulisí, fanouškovské základně a mistrovské sezóně, době kdy se Baník stal láskou i pro mě.
Autora knihy malinko znám a jsem moc ráda, že se do knihy pustil zrovna on, protože Baník a Ostravu zná, a má je rád a spolu s kolegy odvedl úžasnou práci.
Banik pičo.
Hodnotná publikace plná informací všeho druhu a muselo dát neskutečnou práci :-) Ač nejsem zarytým fanouškem FCB, tak i přesto udělala kniha radost a okamžitě jsem navázal dalším titulem s názvem Legendy Baníku: Historie v rozhovorech a fotografiích ;-)