My, sex a aférky
Kamila Tomsová , Lucie Müllerová
Hrdinové knižního hitu My, sex a podpatky jsou zpátky! Potrhlá rozvodová právnička Klára, veterinářka s nebezpečně prořízlou pusou Anna, něžně hysterický gay Jára a Ivana - Casanova mezi holkami, co jsou na holky... Všem z naší čtveřičky se opět zkomplikoval život a opět hledají pomoc jeden u druhého. Klára je přesvědčená o manželově nevěře a rozhodne se mu oplatit stejnou mincí. Anna se potýká s protivnou patnáctiletou dcerou svého přítele a její eskapády začnou mít poněkud pubertální nádech. Jára se stane hvězdou televizní reality show a znemožní se snad před celým světem. Zoufalá Ivana po rozchodu s přítelkyní cestuje a páchá maléry v Moskvě i v Tibetu. Když se nakonec všechno vyřeší a přátelé se sejdou nad lahvemi moëtu, můžou s úlevou konstatovat: život je těžký a složitý, ale také neskutečně vtipný a tááák krásný!... celý text
Za mě absolutní peklo, kterým jsem měla od první stránky problém se prokousat. Nemusím za každou cenu číst pouze hlobokomyslné knižní skvosty, ale i od knihy na pobavení a oddych očekávám nějakou literární úroveň. A ta tu opravdu není. A musím říct, že je to vlastně škoda. Protože příběh o životních eskapádách čtyř naprosto rozdílných lidí je téměř nevyčerpatelné a pokud se správně uchopí, tak i zábavné téma. O tom buhužel v tomto případě, díky buranskému stylu psaní, nemůže být řeč. I sebevíc vtipnou pasáž přebila potřeba obou autorek o něco, jako moderní, "cool", rádoby uvolněný styl psaní.
Já sama jsem se bohužel musela otřást pokaždé, když jsem v knize narazila na slova jako "estli", "di", "zlatko", "krůty" (ve smysly oslovení), "blbky", "stará kurvo" a spoustu dalších nesmyslných patvarů.
Přičemž hlavní postavy by mi ani nebyly nesympatické, pokud by jim autorky svým psaním nevkládaly do úst i do činů nesmysly.
Po přelouskání této knihy nemám nejmenší zájem o četbu jak prvního dílu, tak ani žádné další tvorby ani jedné z autorek.
Tohle už se autorkám tak moc nepovedlo. První díl byl skvělý, tohle bylo už přinejlepším průměrné. Stále si ale pamatuju zhruba o čem to bylo, což se u některých jiných knížek podobného ražení říct nedá. Opět humorné pasáže.
Velmi vtipná, čtivá oddechovka. Za 2 večery nebylo co řešit. I takové knížky občas potřebuji. Možná se mrknu i ta ten první díl....
Lehká čtivá knížka na jedno odpoledne. Pobaví a snad ani neurazí. Vykouzlila u mě i hlasitý smích!
Druhý díl je slabší než první, ale opět jsem se od srdce zasmála, moc prima oddechovka:-), přečteno za dva dny.
Tak jako první díl se mi líbil i tento, ale už o trochu méně, protože děj byl podle mě hrozně předvídatelný. Co se týče humoru, tak ten tam opravdu nechyběl a musím říct, že né jednou jsem se u knihy opravdu nahlas zasmála.
Opet vtipne a zabavne. Prvni dil se mi libil o neco vic, nicmene i tak jsem se bavila a odpocinula si u tohoto cteni.
První díl se mi líbil, tak jsem se po krátké době vrhla i na druhý. Opět oddychové čtení s malou dávkou humoru. Knížku jsem přečetla během víkendu.
Pokračovaní knihy pro mě již nebylo tak zábavné jako prvotina, ale i tak jsem se bavila dobře.
Tuto knihu jsem četla naposledy na střední nebo na vysoké a tam jsem ji přečetla jedním dechem a líbila se mi. Když jsem se k ní po několika letech vrátila, opravdu netuším, co jsem na ní viděla. Sice jsem ji přečetla, ale co se týče kvality, nezadá si s 50 odstíny šedi, kde se o nějaké kvalitě vůbec nemusíme bavit, protože neexistuje.