My tři a já
Vlasta Redl
Vzpomínky a zážitky z českého a moravského prostředí i z koncertních cest po USA a Austrálii, vztahy, názory, postoje i umělecká přátelství tvoří několik linií této knihy, do níž jsou kromě samotného protagonisty zahrnuti zejména jeho dlouholetí přátelé a názoroví blíženci Slávek Janoušek a Jaroslav Samson Lenk. S řadou ilustrací a fotografií.... celý text
Hrozně hezky se mi to četlo. V knížce se střídají myšlenky a postřehy nejen muzikantské; takové milé, laskavé, se kterými jsem velmi souznila (ač jsem se bála, že se generačně mineme, protože by Vlasta mohl být můj děda). A cestopisné povídání, které mě taky okouzlilo a četlo se samo. Knížka je plná fakt hravých svěžích ilustrací a naložená spoustou vtipných fotek.
Asi si přečtu i zbylé dvě knížky, protože tahle trojka mě fakt baví.
Teda,to bylo krásný,milý a vtipný.
Knížka se mi četla opravdu krásně a kdo má rád Vlastu a jeho tvorbu tak zaplesá.
Vlastimile Vlastimile, až do přečtení téhle knížky jsem nějak nevěděl, co si o tobě mám myslet, ale měl jsem tě spíš rád. Tohle čtení mě mile přesvědčilo o tom, že se oba pohybujeme na blízké vlně a vnímáme svět podobně. Za tohle zjištění jsem rád a odedněška jsi k mému srdci opravdu přilnul a z tohoto důvodu (samožřejmě i kvůli Tvoji hudbě) si tě nesmírně vážím . Díky
Někdy je lepší poslouchat mlčení, na to nemá každý talent a Vlasta říká, že ho má. Moc hezká kniha, ráda jsem se začetla do jeho myšlenek i humoru.
Já mám Vlastu na předním žebříčku oblíbených muzikantů, geniální texty i hudba. Knížka byla super, já jsem se u ní tak nasmála a přesně jak píšete, i hodně dozvěděla! Vlastním i další dvě pokračování... My tři a já od Janouška i od Samsona. Měla jsem z toho trochu strach, že nebudou tak dobré, jako ta Vlastova, ale obavy byly zbytečné. Líbily se mi všechny. Každý z nich tam přidal nějaké ingredience, které mě fakt dostávaly opět do záchvatů smíchu i do chvilek k zamyšlení. Příjemné knížky.
Vlasta Redl je podle mě nejlepší muzikant - hráč na cokoliv, textař a prostě nej ve všem, co se týká hudby :). A knížka se mi opravdu líbila, konečně jsem si trochu doplnila mezery v životopise, který nechce zveřejnit. Dokonce mě donutil pátrat na internetu, jak se jmenoval původním příjmením. Dalo to dost práce, ale podařilo se. Každopádně se kniha četla velice dobře.
Vlastu mám hodně ráda,na koncertu toho o sobě moc nepoví ale z téhle knihy jsem se o něm dozvěděla opravdu mnoho.
Prvotina Valašského básníka, rockera a renesančního člověka Vlasty Redla. Jedná se o soubor krátkých povídek a úvah, které se většinou týkají cest, které hudebník podniknul po celém světě se svými dvěma kamarády z branže Slávkem Janouškem a Jaroslavem Samsonem Lenkem.
Není to ale tak úplně cestopis. Autor sice začne mezipřistáním v Hong Kongu, ale většinou stejně skončí v zamyšlení nad smyslem existence, či nějakou slovní hříčkou, nebo básničkou co ti tři vymysleli. Z jiných zamyšlení se zase může čtenář dovědět, jaká je Vlasta romantická a křehká duše.
Redl patří mezi moje oblíbené hudebníky, ale asi nejsem úplně fanda povídek a jiných krátkých textových útvarů. I když je autor někdy vtipný, nebo napíše něco zajímavého, tak mě kniha nějak moc neoslovila.
Takže pokud máte rádi krátké vtipné úvahy, tak si přidejte hvězdičku. A pokud jste fanatický fanda Vlasty Redla, tak si přidejte další.
2013 | Kam na to chodím |
2011 | My tři a já |
1995 | Sbohem galánečko a dalších 51 písní |
Místy trochu nesourodá směs zážitků z cest, vzpomínek na dětství / mladí, popisu kamarádů a filosofických úvah o čemkoliv. Tato nesourodost ale vůbec nevadí a knížka se čte moc dobře. Kupodivu zde Vlasta vůbec nepíše o svých konkrétních písních, albech, kapelách, koncertech atd. - to mě trochu mrzí.
Možná by se dalo Vlastu podezřívat z toho, že hlavním smyslem knihy je jeho filosofování, které potřeboval vrhnout na papír, ale aby to nevypadalo tak dychtivě, tak je jen tak ležérně poukrýval mezi hromadu bohémských příhod z cest a blbnutí s kamarády.
A shodou okolností jdu pozítří na Vlastův koncert :)