Myslela jsem, že tě znám

Myslela jsem, že tě znám
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418307/bmid_myslela-jsem-ze-te-znam-VEI-418307.jpg 4 309 309

Na čí stranu se postavíte, když na tom opravdu záleží? Když Julesina dcera Saffie obviní Hollyina syna Saula z šokujícího činu, je to vůbec poprvé, co je dlouholeté přátelství těchto dvou žen ohroženo. Nic Holly nepřesvědčí o tom, že je její syn vinen. Jules má na druhé straně třináctiletou dceru, která je už nějakou dobu očividně traumatizovaná. Zatímco se obě přítelkyně snaží vše vyřešit v klidu a bez policie, vyplouvají na povrch další odhalení. Všechno, co doteď obě považovaly za pravdu, se otřásá v základech, a jejich přátelství je čím dál křehčí. Když jedno z dětí zmizí, nabírá celá situace mnohem temnější obrátky. Komu vlastně můžou věřit? Holly a Jules zjišťují, že lidé kolem nich jsou jiní, než jací se zdáli být. Dokonce i ony samy. Přátelství versus mateřství. Čemu dají přednost, když jde do tuhého?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (CZ)

I Thought I Knew You, 2019

Haha299
15.02.2020 5 z 5

Výborný psychologický román o tom, jak se může i velmi pevné kamarádství otřást v základech, pokud se jedná o vaše dítě. Budete věřit jemu nebo své kamarádce?
DOPORUČUJI!!

Ajuszka
14.02.2020 4 z 5

No.. Není to knížka, od které bych se nedokázala odtrhnout, naopak jsem se že začátku musela nutit do čtení. Nápad na příběh byl dobrý, jen mi to celé přišlo takové zbytečně natáhnuté a řešení celého problému bylo vlastně docela předvídatelné.

Knižní střípky
13.02.2020 4 z 5

Od prvních stránek jsem věděla, že tato kniha bude dobrá. A byla. Autorka perfektně zachytila rozpad dlouholetého přátelství našich hlavních hrdinek, jak každá bojovala za své dítě, postoj jejich partnerů k této situaci. Bylo to velmi uvěřitelně napsané, nutilo mě to zamyslet se nad tím, jak já sama bych se v dané situaci zachovala a jelikož mám syna i dceru, přemýšlela jsem nad oběma úhly pohledu.

Během okamžiku se zde dvou nejvěrnějších kamarádek stávají úhlavní rivalky, každá na své straně hřiště bojuje jako dračice za to své mládě. Kde je pravda? Kdo je viník? A je vůbec nějaký viník? Bylo to velmi dobré, nadmíru čtivé a bohužel i znepokojivě reálné.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

Knihomol2108
13.02.2020 3 z 5

Knížka má silné téma, a krásně a věrohodně vykresluje pocity obou hlavních hrdinek. Ovšem závěr se mi nelíbil. Mám ráda knihy s dobrým koncem, nicméně na tak závažné téma jaké je tu nastoleno to byl růžový přeslazený závěr...všichni si vše odpustí, všichni se pochopí a problém který je ústředním motivem knihy a výborně zpracovaný je v tu chvíli devalvován. Nicméně je to beletrie nikoliv literatura faktu tak to autorce promiňme. Navíc je to pouze můj názor a jiní na to mohou nahlížet jinak. Kniha rozhodně stojí za přečtení.

peitho.1
12.02.2020 5 z 5

Sice trochu pomalejší rozjezd, ale pak se příběh krásně rozjede a posledních asi 150 stran už jsem se nemohla odtrhnout a prostě jsem musela zjistit, jak to vlastně všechno bylo. Skvělý a napínavý psychologický thriller, který mohu vřele doporučit.

Mandlevest
12.02.2020 5 z 5

Výborné, já tento typ knížek mám moc ráda, a i když je dobře napsaná kniha více o pocitech než o akci, zachová si pro mě i tak vysoké napětí a čtu ji jedním dechem, a to je případ této knihy. Příběh o tom, že nikoho neznáme na sto procent, ani sebe sama. Stačí se dostat do vyhrocené situace, a nic není jak bylo, skryté pravdy vyplouvají na povrch a je třeba se s nimi minimálně vyrovnat, lépe poučit se z nich. Moc příjemné knižní překvapení. Doporučuji a mým oblíbeným knihomolkám děkuji za tip.

MiliKry
10.02.2020 4 z 5

Začátek se pro mě příliš táhl, ale pak se to rozjelo a nemohla jsem přestat číst.

maličkán
05.02.2020 5 z 5

Tak tohle se tedy povedlo. Kniha mne chytla hned od začátku a už nepustila. Myslím, že pro většinu žen velice zajímavý psychologický román. Jak jedna lež dokáže zamávat s dlouholetým přátelstvím a vztahy mezi partnery dvou rodin. Doporučuji.

JitkaHambi
04.02.2020 1 z 5

Ne, toto ne! Pořád jsem knize chtěla dát šanci, ale i po 80 stranách tlachání o ničem, furt jen stěžování si, jsem musela přeskakovat stránky, což dělám opravdu výjimečně.Za mně jedna velká nuda a vůbec nechápu ta velká hodnocení.Za co?

Luciasek31
03.02.2020 4 z 5

Právě dočteno.
Kniha, která vás donutí přemýšlet a aplikovat si to do reálného života. Znám vlastně vůbec sebe, ostatní? Přítel je rodina, kterou si sám vybereš. Dokáže však přestat křest ohněm? Dokáže vaše dítě udělat něco krutého, když jste ho vychovali vy?
Doporučuji.

aliisalounu
30.01.2020 5 z 5

Bylo mi celou dobu jasné, jak to dopadne. Ale i tak jsem byla v napětí, jak se celý příběh rozuzlí. K tomu mi vyhovuje autorčin styl psaní, takže se mi knížka četla velice dobře. I když chvílemi mě rozčilovalo chování Holly, které mi přišlo až přehnané...

Bonbonierka
27.01.2020

Velmi pekny pribeh o kamaradstvi a o tom, ze kazda matka bojuje za sve dite, velmi ctive, napinave a k zamysleni...

ArwenAragorn
22.01.2020 4 z 5

Velmi dobře napsaný psychologický román. Reálný, emotivní, s kvalitně vykreslenými postavami a poměrně napínavý. Příběh o tom, co může způsobit jedna velká lež, jaký může mít dopad na neotřesitelné kamarádství, o tom, jak silná je mateřská láska. Obě kamarádky dělají všechno pro to, aby uchránily svoje děti, jsou při tom schopny překročit všechny myslitelné i nemyslitelné meze.
Přesto si neodpustím můj dojem, že v některých částech byla kniha zbytečně natahovaná.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Holly:
...."Uvědomila jsem si, že pro matku, která ztratí dítě, neexistuje zvláštní označení. Je to příliš bolestivá představa, než aby se dala vtělit do jednoho slova."

Katt15
16.01.2020 5 z 5

Za mě úžasná kniha. Jako máma vím, ze bych stála za svým dítětem a taková věc vážně otřese i nejsilnějším přátelstvím. Určitě doporučuji

Jajusenka
06.01.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Od začátku se četla dobře a hned vtáhla do děje. Je skvělé, že příběh můžeme prožívat z pohledu obou kamarádek. Zvláštností knihy je, že příběh Holly je vyprávěný v první osobě a příběh Jules ve třetí osobě. Celkově se mi líbilo zpracování všech postav v knize a to jak se jejich chování změnilo ve vypjaté životní situaci. Knihu vřele doporučuji.

zdehan
22.12.2019 5 z 5

Kniha se mi líbila moc nutila mě číst pořád dál přečteno za dva dny mužu doporučit.

alilunka
10.12.2019 3 z 5

Žádnej ohňostroj teda.

MíšaS.
30.11.2019 1 z 5

Kniha se mi nelíbila. Od začátku mi bylo jasné kdo lže. Nuda nuda nuda a pořád jen úvahy nad tím, jak jsou ti chlapi hrozní a ženské jsou strašné chudinky...

Ivulka432
25.11.2019 5 z 5

Mně kniha zdlouhavá nepřišla, ale naopak se mi líbila a přečteno za 24 hod. Jak taková "malá" lež může způsobit mega problémy! Za mě doporučuji.

sabca
22.11.2019 5 z 5

Kniha se četla moc pěkně. Tím, že se střídal děj v každé kapitole z pohledu Holly a Jules a vždy kapitola končila trochu napínavě, nutilo mně to číst dál a dál až jsem byla a konci. Když se vysvětlilo co za tím vším je, bylo ještě napětí co se stalo se synem Holly Saulem. Kniho doporučuji

Autorovy knížky

Penny Hancock