Myslela jsem, že tě znám přehled
Penny Hancock
Na čí stranu se postavíte, když na tom opravdu záleží? Když Julesina dcera Saffie obviní Hollyina syna Saula z šokujícího činu, je to vůbec poprvé, co je dlouholeté přátelství těchto dvou žen ohroženo. Nic Holly nepřesvědčí o tom, že je její syn vinen. Jules má na druhé straně třináctiletou dceru, která je už nějakou dobu očividně traumatizovaná. Zatímco se obě přítelkyně snaží vše vyřešit v klidu a bez policie, vyplouvají na povrch další odhalení. Všechno, co doteď obě považovaly za pravdu, se otřásá v základech, a jejich přátelství je čím dál křehčí. Když jedno z dětí zmizí, nabírá celá situace mnohem temnější obrátky. Komu vlastně můžou věřit? Holly a Jules zjišťují, že lidé kolem nich jsou jiní, než jací se zdáli být. Dokonce i ony samy. Přátelství versus mateřství. Čemu dají přednost, když jde do tuhého?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , Ikar (ČR)Originální název:
I Thought I Knew You, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Myslela jsem, že tě znám. Přihlašte se a napište ho.
Velice dobře a čtivě napsaná kniha.
Tohle je jedna z nočních můr všech rodičů,...... věřit či nevěřit své dceři nebo synovi ........ a jak to všechno naruší vztahy v rodině. A co kamarádka? Je to opravdu ještě kamarádka, když hájí své dítě? Kde je vlastně pravda?
Kniha se mi vryla pěkně pod kůži a je o čem přemýšlet.
Kniha s fascinujícím příběhem, který vás bude neustále nutit postavit se na něčí stranu. Jestli je nějaká kniha opravdu dělaná do štafety, případně na pozdější debatu, tak je to tato.
Autorka zapracovala pohledy obou hlavních protagonistek, což jedině zesílí váš pocit, že se musíte postavit na jednu stranu. Ono to tak ale úplně nejde, protože každá má v něčem pravdu a v jiném je úplně mimo. Budete tak napnutí až do úplného konce.
Co mě ale nadchlo nejvíc, je, kolik problémů autorka v příběhu rozebírá. Spolu s obviněním budete číst o důvěře mezi partnery, narušování soukromí vlastních dětí, přehnanou péčí, či také to, jak jedna nepatrná věta může někomu zničit celý život. Je tam toho opravdu hodně, takže čtení jde jen samo.
Nebál bych se i tak pár stran občas ubrat, protože některé kapitoly mě přišly jako už zbytečné okecáváni toho samého. Je to ale jediná věc, za kterou mohu 1 bod strhnout. Jinak se jedná o unikátní příběh, který můžu rozhodně doporučit.
Knižní novinky (35. týden)
25.08.2019
Kniha Myslela jsem, že tě znám v seznamech
Nakonec fajn pocteni. Akorát mi vadily ty dlouhé kapitoly.