Myslet jako římský císař
Donald Robertson
![Myslet jako římský císař Myslet jako římský císař](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497478/bmid_myslet-jako-rimsky-cisar-LQ2-497478.jpeg?v=1655320718)
Jak uplatnit stoickou moudrost v každodenním životě
![deathmen deathmen](https://www.databazeknih.cz/img/users/20_/20961/20961-UN0.png?v=1412089469)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
vzdy som bol uneseny myslienkami Marka Aurelia a myslim ze tato kniha ich pekne vclenila do kontextu historickych udalosti. Vela veci som sa dozvedel a ani chvilu nenudil. Sranda ze clovek uz pred viac ako 2tis. rokmi riesil uplne rovnake veci ako teraz :)
![R.E.M. R.E.M.](https://www.databazeknih.cz/img/users/38_/38819/r-e-m-nr4.jpg?v=1558859415)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Přístupné seznámení se stoicismem, myšlenkami Marka Aurelia, zachycenými v soukromých zápiscích tohoto císaře - v Hovorech k sobě.
Autor rozebírá zapsané myšlenky Marca Aurelia, zasazuje je do historického kontextu, vysvětluje.
Koupila jsem si knihu u stánku Audiolibrixu na festivalu Svět knihy a rozhodně koupě nelituji. Doporučuji přečíst. Nejdřív původní dílo Hovory k sobě a poté tuto, z mého pohledu, kvalitně zpracovanou knihu.
Autor propojuje starověké myšlenky Marca Aurelia a nejnovější postupy v kognitivně-behaviorální terapii, tak aby lze pomocí nich člověk našel moudrost a vnitřní klid. Na životě Marca Aurelia nám ukazuje, jak je sám císař v nelehkých časech a s nemocí na bedrech, sám uplatňoval, což vidím jako další přínos této knihy. Marcovy Hovory k sobě dává do historických souvislostí a demonstruje na nich, jak se pomocí stoických technik vyrovnat s překážkami nebo na ně pohlížet.