Myslete velkoryse
David Joseph Schwartz
Miliony lidí po celém světě zlepšilo svůj život pomocí jednoduchého návodu „myslete velkoryse“. Od finančního experta Davida Schwartze se k vám dostanou rady a návody k tomu, jak lépe prodávat, jak vydělávat více peněz a především, jak se ve světě financí cítit pohodlně a bez stresu. Nejedná se o prázdné sliby, nýbrž o plnohodnotné poučky pro každého, kdo chce mít ve svých financích pořádek.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2018 , PragmaOriginální název:
The Magic of Thinking Big, 1959
Fascinující kniha, už je to dlouho co jsem jí četl, což mi připomíná, že bych se na ní měl podívat znova. Velmi doporučuji, pokud vás zajímá síla vašeho myšlení a šťastný život.
Dobrá motivační kniha, která mi občas připomínala Carnegieho ,,Jak získavat přátele.
Musím se přiznat, že mě ze začátku moc nebavila a počáteční dojem z rad, abych byl šťastný, usměvavý a pozitivní za všech okolností mě odrazoval. Ale v průběhu četby mě každá kapitola dávala větší a větší smysl a kniha mě začala bavit. Za pár let při jiném uspořádání mysli se k ní nejspíš vrátím. 78%
V knize se dají najít důležité informace nejenom pro profesní, ale i pro osobní život. Na rozdíl od jiných knih není kniha filozoficky, duchovně a nábožensky zaměřená, ale opírá se o racionální vysvětlení.
Kniha je velmi dobře napsaná tak aby ji každý člověk pochopil a dokáže předat velké množství pozitivních rad ať už v běžném životě, zaměstnání nebo celkově mezilidských vztazích. Po přečtení knihy jsem pochytil hodně rad jak myslet velkoryse a řešit věci s nadhledem a v klidu a výsledek je pak hodně znát, že se s takovýmto přístupem vše řeší mnohem lépe.
Tahle kniha nesmí chybět v knihovně každé duše, která chce od svého života přece jen trochu víc. Je to jedna z těch průkopnických, nadčasových knih, na téma seberozvoje. Mít ji doma a občas do ní nahlédnout, to znamená vzít si svou dávku velkorysého myšlení.
Kniha shrnuje základní principy správného nastavení mindsetu při práci s jinými lidmi a především při práci sám se sebou. Hodně se mi na knize líbí uvádění reálných příběhů v životě, jednoduchost a shrnutí toho nejdůležitějšího, co by si měl čtenář odnést.
Kniha je psána docela jednoduchým stylem ta, aby byla pochopitelná pro co nejvíce lidí. Tento styl je spjat i s formátem knihy, jenž je rozdělená do opravdu krátkých kapitolek pomalu po odstavcích, takže člověk ani nemusí číst dlouho a může si knihu a pomalu i každou stránku rozdělit do úseků. Je v ní k nalezení spousta zajímavých myšlenek z nichž mě nejvíce zaujala myšlenka na "cílenou" samotu.
Jediné co mi na knize krapet vadilo bylo to, že v ní bylo až nezvykle moc příkladů typu "dělal jsem s jedním člověkem" nebo "jeden můj známý" atd.
Ke knize se určitě v budoucnu ještě vrátím.
Hodnotím 9/10.
Pramáti motivačních knih. Pro pravidelného čtenáře a hltače motivací a seberozvoje to není nic nového, ale v kontextu s dobou vydání knihy je její důležitost zásadní.
Skvělá kniha! Na to, kdy byla napsaná, je více než aktuální. Mám za to, že by si ji měl přečíst každý, a hlavně každý malicherný člověk. Doporučuji! 5*
Klasika o sile mysle, ktorú niektorí spochybňujú, no nedokážu ju vyvrátiť.
Príjemne čítanie
(SPOILER) Souhlasím, že některé myšlenky jsou pamětihodné a zaslouží si je připomínat. Ale nepřeháněl bych to s tím "chtěním".
Tahle kniha u mne skoro zviklala moje pochopení slov velkorysost, velkorysý (o spojení s myšlením nemluvě). Autor se zaměřuje na "já", tedy velké JÁ, a tím to končí - jak se tvářit, jak vystupovat (skoro jak klamat svět) - o druhé zásadně nejde, ani o náš vztah a chování k nim. A to je prostě špatně, o tom velkorysost rozhodně není. Autora ani našeho vydavatele nijak neomlouvá, že kniha je (do dnešní doby) prostě stará, a to hned na první pohled, první otevření.
Nikdy knihy (ne)doporučuji, každému se líbí či vyhovuje něco zcela jiného, ale zde tedy aspoň varuji: pamatujte na to, co je velkorysost (musíte si to ale najít jinde) - v téhle knize třeba najdete něco vhodného pro sebe, ale vězte, že tím nedláždíte cestu k velkorysosti (myšlení).
Doporučuji všem, kteří se potácejí svým životem a mají pocit, že se jim nedaří. Kniha, která nakopne a pomůže ke změně vlastního myšlení.
Výborná kniha, kterou by si měl přečíst každý a číst ji opakovaně. Rozhodně doporučuji ;)
Tahle kniha Vám opravdu něco dá. Je zajímavé, že kniha vydaná v roce 93, může v dnešním světě tolik nabídnout. Všechno krásně bodově vypsané, takže to i hezky leze do hlavy. Pro lepší svět, spokojenější a šťastnější lidi bych tuhle doporučila jako povinnou četbu do středních škol :)
Kniha ze začátku působila, že se bude týkat jen pracovní a obchodní sféry. Protože popisované situace jsou z tohoto prostředí, ale zásady popsané v jednotlivých kapitolách se dají použít i na běžné životní situace. Vše je o postojích, přístupech a náhledech na věci či okolnosti. A hlavně našich činech. Určitě je to zajímavá a poučná knížka plná rad, jak získat kritický odstup od sebe (ve zdravé míře) a psychologických poznatků o lidské povaze. Jsou to univerzální principy, které fungují nadčasově. Určitě doporučuji přečíst pro rozšíření obzorů a využití některých rad.