Jazero Stillhouse
Rachel Caine (p)
Na dně / Jazero Stillhouse série
1. díl >
Čo ak je váš manžel sériový vrah? Keď chytili jej manžela, vraždenie sa neskončilo. Gina Royalová je stelesnením priemernosti – nenápadná žena v domácnosti z amerického Stredozápadu, šťastne vydatá matka dvoch úžasny´ch detí. Keď však autonehoda odhalí tajny´ život jej manžela, sériového vraha, musí začať odznova ako Gwen Proctorová – mama bojovníčka. Jej by´valy´ manžel je za mrežami a Gwen konečne našla útočisko v novom domove pri odľahlom jazere Stillhouse. Hoci je stále terčom stalkerov a internetovy´ch trollov, ktorí sú presvedčení, že mala niečo spoločné so zločinmi svojho manžela, Gwen sa odváži dúfať, že jej deti by mohli konečne vyrastať v pokoji. No práve keď sa zžije so svojou novou identitou, v jazere sa nájde mŕtvola a z príliš dobre známej adresy začínajú prichádzať vy´hražné listy. Gwen Proctorová musí zvážiť, kto je jej priateľ a nepriateľ – a zároveň dávať pozor, aby sa jej deti nestali obeťami vraha, ktory´ ju s potešením ty´ra. Jedno je isté: naučila sa bojovať so zlom. A nikdy sa nezastaví.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2020 , AktuellOriginální název:
Stillhouse Lake, 2017
Do této knih jsem se pustila proto, že jsem autorku až doposud znala spíše jako autorku young adult literatury a byla jsem zvědavá, jak se jí bude dařit v tomto žánru. Autorka zvolila velmi originální námět, ale to na čtivosti bohužel nepřidalo. Knihu jsem četla dlouho, chvílemi jsem se musela do čtení nutit, to pravé napětí přišlo až ke konci, možná hlavně proto dám autorce šanci ještě v druhé knize z této série a uvidíme.
Tak na tuto knihu jsem narazil zde na databázi knih a opět jsem se nezklamal. Kniha má spád, napětí a řekl bych trošku hororové téma. Je vidět, že autorka se zabývala i hororovou tématikou. Jen chci čtenáře upozornit, že tuto sérii chce číst postupně. Vřele doporučuji.
(SPOILER)
Spoilery!!
Jako i by to čtivé bylo, ale nelíbí se mi tam ta základní osa toho, že i ČTYŘI ROKY POTÉ je pořád v palicích všech údajně hlavní myšlenkou případ jejího chlapa a ona.
Víte, co se denně stane v celých USA za počet takových ouchyl zločinů? To by ti provokatéři a úchyláci museli šílet, aby zvládli obsáhnout všechny profily, ale oni maj v palicích celý roky jen JI. Nikoho jinýho, jen ji. Pořád, všude. Reddit, twitter, blogy, fora, diskuze. Tak určitě. To mě štve prostě. Navíc proč by tam měla figurovat ona když je jasné, že o tom prostě nevěděla??
Navíc v tý úchyl databázi vždycky šílí z počtu těch nalezených zpráv a keců, a pak, když potká toho "kámoše", najednou počet klesá a "nic nového nalezeno". Náhoda, ne?!
Prostě divný. O fakanoidní protivné holce a uječeným, uzavřeným klukovi ani nemluvím.
Nevím, divný. Ona je taky taková ...rádoby borka hrdinka, jakože drsná na všechny strany...
A konec? ...příliš drsňáckej, stala se z ní moc akční hrdinka.
Po delší době se mi dostala do ruky kniha která nejde odložit. Nepostrádá jak napětí, tak perfektní psychologii postav. S koncem si mohla autorka trochu víc pohrát. Byl moc rychlý a na rozdíl od zbytku knihy mi přišel nereálný.
První díl série o Gwen Proctorové. Harmonický život naruší zjištění, že její manžel je sériovým vrahem a oběti zabíjí u nich v garáži. Gwen poté, co je prohlášena za nevinnou utíká se svými dvěma dětmi po celých Spojených státech a schovává se před svým manželem i jeho obdivovateli. Ale i na odlehlém místě, jí minulost dostihne.
Po dlouhé době kniha, která mě bavila od samého začátku a dočítala jsem jí ráno ve 2,30 hod. Zajímavé téma, hlavní hrdinka sympatická máma, která se snaží chránit své děti před lidskou zlobou. Akorát jsem zjistila, že jsou další 2 díly, ale určitě si je taky přečtu. Kdo má rád napětí - doporučuji.
Originální příběh a zápletka. Život Gwen a dětí je naprosto šílený a celou dobu jsem jim fandila. A díky zcasti otevřenému závěru si určitě přečtu i další knihu.
Tak za mne další kniha, kterou jsme četla s napětím a s očekáváním, jak to dopadne. Konec knihy tak gradoval, že jsme nemohla přestat. Dočetla jsme ji minutu před půlnocí.
Velmi slibná série,četla se skoro sama,originální téma - exmanželka sériového vraha na útěku s dětmi-no nepustěte se do čtení! Další díly si nenechám ujít, jen doufám, že autorka ubrala na síle a vypracovala lépe pointu-zde mi konec přišel odbytý až přehnaný. Holt asi návnada na další díly!
Jedním slovem BOŽÍ... Akce, napětí, podrazy, husina jak bejk... Vše co od správného trihlleru očekávám... A šup na pokračování.
Kniha se mi velmi líbila. Originální příběh se zajímavou zápletkou. Hned začátek knihy vtáhne do děje. Postavy sympatické, celou knihu jsem jim držela palce.
Děj postupně nabírá obrátky, čtenář je pohlcen atmosférou života hlavní hrdinky, která nemůže věřit vůbec nikomu a za závěr dávám 5.* Jsem zvědavá na další díl.
Perfektní, napínavý thriller. Četbu jsem si opravdu užila a rozhodně hodlám pokračovat dalším dílem.
Když jsem v anotaci četla , že kniha bude vyprávět o manželce sériového vraha, nešlo odolat. Ale že to bude taková jízda, to jsem opravdu nečekala, autorku jsem doteď neznala. Není to tuctový thriller, Atmosféra strachu by se dala krájet a vy musíte číst dál a dál , protože chcete vědět, jak to celé dopadne. Za mě velké doporučení , hned jsem se pustila do druhého dílu a těším se na ten třetí.
Kniha mě chytla hned od začátku a bylo to opravdu výborně podáno.
Žít v takovém napětí, bát se všeho a všech, jakékoliv situace, nevěřit nikomu a ničemu.....
Skvělý thriller, který vás chytne a nepustí.
*****
Jdu hned na druhý díl. :-)
Tak 2/3 knihy nemastné neslané, žádná akce. Poslední třetina nabrala konečně spád, závěr připravený pro pokračování. Takový život hlavní hrdinky a jejích dětí musí být strašný.... Držím palce.
2019 | Na dně |
2017 | Z kostí a inkoustu |
2019 | Proti proudu |
2011 | Prokletý dům |
2020 | Ve víru |
Tohle by se vám mělo líbit. Nevidím jeden jediný důvod, proč by tomu tak nemělo být. Dokonce bych to dal na úroveň knih Chrise Cartera nebo Angely Marsons. Je to fakt skvělá pakárna!!!
Na závěr ještě jedno moudro: Věřila jsem těm špatným lidem a odstrkávala ty, kterým jsem věřit měla. To se nám stává často, že?