Jazero Stillhouse
Rachel Caine (p)
Na dně / Jazero Stillhouse série
1. díl >
Čo ak je váš manžel sériový vrah? Keď chytili jej manžela, vraždenie sa neskončilo. Gina Royalová je stelesnením priemernosti – nenápadná žena v domácnosti z amerického Stredozápadu, šťastne vydatá matka dvoch úžasny´ch detí. Keď však autonehoda odhalí tajny´ život jej manžela, sériového vraha, musí začať odznova ako Gwen Proctorová – mama bojovníčka. Jej by´valy´ manžel je za mrežami a Gwen konečne našla útočisko v novom domove pri odľahlom jazere Stillhouse. Hoci je stále terčom stalkerov a internetovy´ch trollov, ktorí sú presvedčení, že mala niečo spoločné so zločinmi svojho manžela, Gwen sa odváži dúfať, že jej deti by mohli konečne vyrastať v pokoji. No práve keď sa zžije so svojou novou identitou, v jazere sa nájde mŕtvola a z príliš dobre známej adresy začínajú prichádzať vy´hražné listy. Gwen Proctorová musí zvážiť, kto je jej priateľ a nepriateľ – a zároveň dávať pozor, aby sa jej deti nestali obeťami vraha, ktory´ ju s potešením ty´ra. Jedno je isté: naučila sa bojovať so zlom. A nikdy sa nezastaví.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2020 , AktuellOriginální název:
Stillhouse Lake, 2017
Gwen Proctorová byla ještě před pár lety Ginou Royalovou, spokojenou a ničím nevybočující mladou matkou dvou dětí a manželkou charismatického Melvina Royala. Tato americká idyla skončila v okamžiku, kdy byl její manžel obviněn a díky naprosto nezpochybnitelným důkazům také usvědčen coby sériový vrah a nyní čeká ve vězení na vykonání trestu smrti. Gina o této manželově stránce neměla ani tušení, ale rozběsněnou veřejnost to nezajímalo. Kvůli "honu na čarodějnice", který posléze nastal, se musí Gwen se svými dětmi stále skrývat, naučila se důmyslně za sebou zametat stopy, má připravený únikový plán pro případ, že bude jejich pravá identita opět prozrazena. Nyní zakotvili u malebného jezera Stillhouse, kde konečně po letech mají pocit bezpečí. Ten je ovšem narušen v okamžiku, kdy je v jezeře nalezeno mrtvé tělo....Gwen musí opět začít bojovat, za sebe, za své děti a možná i za lásku?
Kniha mě neskutečně bavila. Soucítila jsem s Gwen a s jejími dětmi, jak se úporně snažili žít aspoň trochu normální život byť ochuzený o spoustu pro nás běžných věcí. Pro mě měla kniha neskutečný náboj, čtivá byla od samého počátku. Atmosféra všudypřítomného strachu z neustálých obav o jejich budoucnost musela být velmi vyčerpávající a smekám před Gwen a vlastně i před Lannou a Connorem, jak se s tím každý den prali. Moc se těším na další díl.
Asi do půlky jsem váhala jestli ji vůbec dočíst, nakonec jsem se zacetla a dolouskala ji. Další dil, ale číst nebudu
První třetina knihy se dost táhla, měla jsem tendence ji odložit. Vydržela jsem a nakonec jsem byla celkem spokojená. Ale na plný počet to není.
Po nadšených komentářích jsem měla trošku strach pustit se do této knihy, protože se mi někdy opravdu zvýšená očekávání nevyplatila a já byla z několika velmi vysoko hodnocených knih trošku zklamaná. No, ale to není případ této knihy! Já ji nečetla, já ji přímo žila s hlavní hrdinkou Gwen. Tak moc jsem jí přála, aby mohla někomu věřit, tak moc jsem jí věřila tu beznaděj, ten strach..Jsem prostě nadšená a druhý díl mě nemine.
Velmi napinavy desivy pribeh, cte se lehce, zajimavy pribeh, tesim se na pokracovani...
Souhlasím s některými z komentářů, že první půlka byla trochu pomalejší a rozvláčná, ale jakmile jsem došla do poloviny, "věci" se daly rychle do pohybu a začalo to být skutečně strhující.
Ze by to byla uplna pecka se rict neda. Misty mi popisovani prislo prehnane. Ctive to je, dej utika, ale oproti jinym thrillerum davam mensi pocet * jo, a Mel? To je fakt nechutnej magor. Uvidime co nam autorka pripravi do dalsiho dilu!
Za mě opravdu strhující příběh, který má grády a je plný napětí. Gwen je pro mě hrdinka, která se s osudem porvala statečně. Během chvilky se jí změnil život, když zjistí, že manžel je sériový vrah....už se moc teším na druhý díl, který na mě v knihovně čeká :-)
Tohle se tedy opravdu povedlo, nejde se od příběhu odtrhnout. Hned se vrhám na další díl.
První kapitola mne navnadila. Pak už jen nuda. Prvních asi 150 stranek popis strachu a donekonečna se opakující děj. Dál jsme stránky přeskakovala. Kniha by možná nebyla tak dlouhá kdyby autorka nepoužívala zbytečně detaily jako třeba " telefon mi zazvonil zrovna když jsem čůrala...."
Tento thriller mě trošku odrazoval rozvláčným začátkem, ale bohatě to vynahradil svojí střední částí i závěrem. Hlavní hrdinka Gina je na útěku, náhodná automobilová nehoda odhalí, že celý její život byl jedna velká lež. Její manžel je obviněn ze série vražd mladých žen a ve vězení čeká na popravu.Mnozí nevěří, že Gina o jeho zrůdnostech nevěděla a pronásledují ji v honbě za pomstou a zdá se, že i manžel ve vězení má dlouhé prsty. Román se čte sám, stránky ubíhají pod rukama, napětí stoupá, ze stránek čiší strach Giny o svůj život i životy svých dětí, nedůvěra ke každému. Závěr by nebylo na škodu dovysvětlit, co a proč, to mi trochu chybělo. Konec je otevřený a já se s chutí pustila do druhého dílu... Za mě spokojenost.
Thriller místy ostrý jako břitva. Gwen se skutečně ocitá na dně. Z jejího manžela se stalo vraždící monstrum a ona se snaží chránit své dvě děti.
Příběh se velmi dobře četl, místy byl velmi napínavý a zlo a strach se táhly celou knihou.
I když to bylo dosti děsivé čtení, těším se až sáhnu po dalším dílu této série !
Obrovské zklamání. Neustálé monology hlavní hrdinky o tom, jak je silná a jak musí chránit své děti. Pachatel vcelku jasný už od začátku a konec předvídatelný. Do druhého dílu se moc nepohrnu. Jsou lepší thrillery.
Kniha byla opravdu napínavá, o tom žádná. A líbilo se mi i celým dějem táhnoucí se "zamyšlení" nad tím, jak sociální sítě můžou dnes snadno zničit život i nevinným lidem. Co mi trošku vadilo - takové to, že hrdinka si dává takový pozor a je tak posedlá tím, aby měla vše pod kontrolou... a pak prostě něco přehlédne nebo jí něco dojde až příliš pozdě a vznikne z toho megaprůšvih. Ale vem to čert, tyto "náhody" postrkují děj dopředu ve spoustě knih a filmů, ono to možná často ani jinak vymyslet nejde. Za co ovšem ubírám hvězdičku, je ten otevřený konec - já to prostě nemusím, je to, jako kdyby někdo na poslední stránku napsal tlustou fixou: "A zbytek v druhém dílu!"
Hodně dobrá kniha, ale nedám pět hvězdiček. V některých momentech se mi to táhlo a někdy mi to přišlo trochu přitažené za vlasy.
Kdyz porovnam tuto knihu s knihou 18 pod nulou, co dostala 88% tak tato kniha je jiny kalibr. Precteno za jeden vecer. Kniha se nedala dat z ruky. Cetlo se to samo. A za mne davam plny pocet a doporucuji precist. Obdobne napeti jako kdyz ctete knihy Larse Keplera. I kdyz tematicky je to jine. Jsem zvedava na druhy dil.
2019 | Na dně |
2017 | Z kostí a inkoustu |
2019 | Proti proudu |
2011 | Prokletý dům |
2020 | Ve víru |
Začátek se mi trošku táhnul, ale pak jsem se začetla a už jsem nemohla odložit... skvělá a napínavá četba!!!