Na dostřel
Taylor Adams
Další kniha od Taylora Adamse, autora strhujícího thrilleru Není úniku, mistra příběhů o mezních situacích, napínavých v každé vteřině a dramatických až do překvapivého závěru. Mladí manželé James a Elle Eversmanovi projíždějí Mohavskou pouští vstříc novému životu. Nečekaně se jim porouchá auto a oni uvíznou uprostřed pustiny, bez vody, mobilního signálu a jakékoli šance na záchranu. Z více jak kilometrové vzdálenosti je drží na mušce chladnokrevný a děsivě přesný odstřelovač. James s Elle jsou uvězněni za rozbitým autem a ze všech stran je obklopuje jen otevřené prostranství. Není kam se schovat ani kam utéct a nikdo nepřichází na pomoc. Dá se tohle vůbec přežít?... celý text
Téma dobré, psané to není zle, ale... Do poloviny moc rozvláčné, od poloviny moc k neuvěření.
Tato kniha je plná napětí a akce. Přesto, že se příběh odehrává na jedné poušti a je v něm vlastně málo postav, pořád se něco děje a příběh je opravdu napínavý. Lehce romantická linka v příběhu se mi líbila.
Na mě bylo ale v knize možná až moc krve a některé situace mně nepřišly moc uvěřitelné. Závěr mě ani moc nepřekvapil, u této knížky jsem za sebe nezaznamenala nějaké hodně překvapující zvraty.
Kniha se ale četla moc dobře a děj hezky ubíhal. Dávám teda 3 a půl hvězdičky.
Jednoduchý motiv, jednoduché čtení, ale akční teda solidně!!
Autor si pěkně umí pohrát s detaily co se týče ohavností a vraždění.
Za mě palec hore. Je to napínavé od začátku až do konce!!!
Knihu jsem stále odkládala, vybral si ji vlastně manžel. Za mě ale překvapivě dobrá. I když jsou postavy víceméně na jednom místě, akčnosti je dost. Za mě povedený kus!
17/23 I tuto autorovu knihu si umím představit jako film, ale číst mě to moc nebavilo. Posledních 50 stran zajistilo knize trihvezdickove hodnocení.
Úplná náhoda, konkrétně CD s audioknihou za 50,- Kč v Levných knihách mě dovedla k tomuto autorovi. A je to nečekaně dobré. Audio povznáší tradičně výborný Filip Švarc. Je to napínavé, je to čtivé a celé to tak nějak náramně funguje - dávám plný počet *.
Polovina knihy je taková neslaná, nemastná. Od druhé poloviny je kniha zajímavá a akční a chcete vědět jak to celé dopadne.
Za mě takový průměr.
Jde o autorovu prvotinu a jako taková má nárok na pár nešvarů. Přesto už tady je znát potenciál vystačit si s jednoduchým motivem a pár postavami, a s tím následně uhrát adrenalinové divadlo. Ideální počet stran, ideální zápletka, ideální zvraty. Pravda, hrdinové jsou tak trochu nezmaři, co s prostřelenou plící vesele skotačí mezi kaktusy, ovšem proč ne, akční literatura umí divy. Zábavné je, že jak mi u thrilleru Není úniku vyhovovali hrdinové a vadili padouši, tady to bylo přesně obráceně. A malý škraloup u mě autor má za zabití prvních obětí - jistě, je to kabrňák, že překročil zapovězené tabu mrtvého dítěte, ale nějak se mu do toho nepodařilo dát ty potřebné emoce, aby to celé nevyznělo jako kalkul k získání pozornosti. Pravdou ale je, že dějová linka se soustředí jen na akci a vše ostatní jde stranou. Žádné dojemné osudy, které by vytvářely umělou výplň k jinak prostému obsahu. Tohle je o absurdní situaci, která vás opakovaně nutí ptát se sebe sama - jak bych asi reagoval já?
Trochu přestřelené, ale na to jsme u T. Adamse zvyklí. Každopádně Není úniku se mi líbilo víc. Tady mi postavy nějak nepřirostly k srdci. 3,5*
Za mě zatím nejlepší díl. Opět napínavé od začátku do konce. Manželé moc sympatičtí, sedli do pouště, jako by tam žili. Zaporak jak by smet, prostě to všechno dohromady pasovalo a kombinace všeho, vytvořila tuto skvělou, napínavou a místy lehce vtipnou knihu. Jsem ráda, že jsem tohoto spisovatele objevila. Prostě super.
Kniha mě vůbec neoslovila. Kniha Není úniku se mi líbila, ale tady jsem šlápla vedle. Asi jsem čekala něco víc.
Dávám o jednu hvězdu navíc (čili plný počet), protože konečně nebyly v knize u zbraní a nábojů psány blbosti a autor si neplete pojmy s dojmy. Pro mě, jako aktivního člena střeleckého klubu to byla radost poslouchat. Všechny činnosti při střelbě, ráže nábojů, definice zbraní, všechno krásně hrálo. A příběh? No co, je to vymyšlené, ale já jsem se při poslouchání audioknihy v autě náramně bavil.
Svižně psaný thriller se zajímavým námětem, četl se mi dobře.
Sympatické hlavní postavy, které se svou inteligencí dokáží dostat z dosti bezvýchodné situace. Rozhodně bych se nechtěla ocitnout na jejich místě.
Škoda jen, že se dalo lehce určit, kdo za vším stojí.
V rámci žánru tedy opravdu napínák. Nemohla jsem se odtrhnout od drásavého tématu, ale na konci už řetěz trochu padal... A trochu mi vadila ta telenovela.
Na jednu stranu pěkný thriller, zajímavé a originální téma, kniha měla spád a byla plná napětí a překvapivých zvratů. Ale na druhou stranu mi občas připadala až neuvěřitelná, a trochu přitažená za vlasy.
Četla jsem autorovu první knihu a líbila se mi moc.. Po letech jsem se dostala k této a mám z ní smíšené pocity. Děj byl dobrý, postavy super.. Jen mi tam chybělo to napětí co bylo v knize první.. Tuhle jsem často odkládala a nebylo to takové wow.. Ale čtivá je, určitě za to stojí, není to žádné náročné čtení.
Od tohoto autora to byla moje první knížka a musím říct, že vůbec nelituji, že jsem si ji koupila.
Na začátku jsem přemýšlela, co se může odehrávat na tolika stránkách, když situace je téměř bezvýchodná. A musím říct, že se s tím autor popasoval skvěle. Hlavní hrdinové jsou inteligentní a to se mi líbilo. Mě osobně se zamlouval i popis zbraní a jejich doplňků. Takže pro někoho, kdo má rád zbraně bude knížka určitě zajímavá.
A já si asi půjdu sehnat i další knihu tohoto autora.
Říkala jsem si, že aby se někomu povedla napsat kniha o této situaci, byla by to bomba…a stálo by to za přečtení…ale za mě se to nepovedlo, žánr mi nesedl, kniha se mi četla obtížně