Na ledě
Hannah Grace
Maple Hills série
1. díl >
Anastasia Allenová má jasný cíl: dostat se do reprezentačního týmu USA. Od svých pěti let intenzivně trénuje a členství v bruslařském družstvu Maple Hills jí zajistilo plné vysokoškolské stipendium. Její rozvrh rozhodně není pro slabší povahy. Stassie si zkrátka přišla pro vítězství. Nathan Hawkins, hokejista a kapitán maplehillských Titánů, ví, že je odpovědný za to, aby jeho tým zůstal na ledě. Když se však kvůli nedorozumění musí o ledovou plochu najednou dělit s krasobruslaři a Anastasiin partner se následkem toho zraní, ocitne se v nepředvídatelné situaci. Vymění hokejku za přiléhavý trikot a přísného trenéra za mnohem děsivější trenérku. Ale starosti nejsou na místě. Nebo ano? Stassie přece nemá hokejisty vůbec ráda.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , Ikar (ČR)Originální název:
Icebreaker, 2022
Taková milá romantika, která neurazí, ale ani si z ní nesednu na zadek. Pořád jsem čekala, že zápletka bude epická, měla k tomu dobře našlápnuto, bohužel se nestalo.
Čekala jsem jiný děj a podle sociálních sítí i víc smut scén, ale jinak fajn odechovka.
Odpočinková romantika, která se čte velmi dobře, nedalo se od ní odejít, přestože děj byl dost předvídatelný. V podstatě to byla hezká pohádka s až příliš dokonalým hokejistou a happy endem. Mimo to jsem místy měla pocit, že znovu čtu 50 odstínů, což jsem upřímně nikdy v plánu neměla.
Ale tak co, čtení jsem si ve finále užila, není potřeba pořád číst jen náročnou literaturu :).
Příjemná romantika, místy teda až příliš peprná, ale jinak celkově hodnotím knihu pozitivně. Co však musím konstatovat, že jsem knihu odmítla odnest z domova a číst ji v kdekoliv na veřejnosti.
No,bylo to zdlouhavé a myslela jsem, že to nedočtu.Anastasia byla neuvěřitelně protivná,byla naivní a vždycky muselo být po jejím za každou cenu.Naproti tomu Nathan byl zlatíčko a měl s ní svatou trpělivost. Bohužel sám příběh nezachránil.Asi si další díly kupovat nebudu
Opěvovaná, knižním influencery velmi doporučovaná kniha, davovka. A ty mě vždycky zklamou. Nejinak to bylo i tady. Začátek slibný, slavná a tolik naznačovaná scéna ze strany 123 mi přišla spíš směšná než hot. Nic proti erotickým scénám, ale pojmy pták, kundička, šukat mi prostě do tohoto typu literatury nesedí a vyloženě mi celkový dojem z knihy kazí. Zjevně nejsem cílovka, přitom jiné knihy z kategorie romcom či YA mi přijdou vtipné a svěží. Tahle nebyla moc vtipná. Ano, četlo se to dobře, ano mělo to předvídatelný děj a až příliš sladký americký happy end. Ale některé přemýšlivé pasáže mi přišly až zbytečné.
Jako milovnice Ledového ostří jsem se o Na ledě nemohla ochudit. Ačkoli mi už na začátku bylo jasné, jak to skončí, i tak mě kniha překvapila a vtahovala víc a víc. Přečetla jsem ji skoro na jeden zátah. Do Nate jsem se zamilovala už na začátku, k Stassie jsem si chvíli cestu hledala. Byla to moje první "spicy" knížka, která teda chvílemi neměla k pornu daleko a já se během čtení červenala jako blázen. Párkrát mi i slza ukápla v pozitivním slova smyslu nad chováním Nate. Není to sice žádná vysoká literatura, ale jako oddychovka skvělá. Takže já určitě těch 450 stránek nelituju, knížka měla všechno a pokud bude pokračování, těším se.
Krasobruslařka - kapitán hokejového družstva a jedna ledová plocha, o kterou se musí dělit. No, jak myslíte, že to asi dopadne? Knížka se moc hezky četla, určitě mohu doporučit. A pokud je to první díl série, už se těším na pokračování.
Pokud jste jako malé holky stejně jako já milovali Ledové ostří, budete milovat i tuhle knížku, protože ve mě vyvolala úplně stejné pocity.
Já jsem velký fanoušek rom-com a tohle bylo přesně něco pro mě. U čtení jsem se skvěle bavila, chemie mezi hlavními hrdiny byla perfektní (ona je grumpy a on sunshine), najdete tu spoustu vtipných dialogů, a pokud se vyžíváte v knihách, které jsou plné erotiky, tak tady si přijdete na své, protože těch spicy scén tu bylo opravdu požehnaně a byli napsané skvěle.
I když je zápletka docela klišé, knize to na kvalitě neubírá ani trošku a příběh je zkrátka úžasnej. Mě na tom bavilo snad úplně všechno. Stránky mi ubíhali před očima a já si to moc užila. Vysoká, hokejisti, párty, krasobruslení - co víc si přát.
Co se týče postav. Hlavní hrdinka mi teda ze začátku nebyla moc sympatická a chovala se dost jako mrcha, ale naštěstí se to v průběhu knížky zlomilo, a našla jsem si k ní cestu. Zato Nate, o bože, ten byl od začátku do konce neskutečný zlatíčko a já si ho hned oblíbila, protože je to chlap se srdcem na správném místě. Každopádně tu máme zase dalšího muže s povahou zlatého retrívra a ledovou královnu.
Za mě to bylo skvělý a já si knížku moc užila a už se moc těším se na další díly ze série - Maple Hills.
Na ledě je novinka, která obletěla bookstagram ale i TikTok a stala se nesmírnou senzací. Nevím čím to je, jestli tou milou obálkou, přirovnání k mému oblíbenému filmu Ledové ostří, nebo zkrátka tím, že z romantických komedií jsem zvyklá na jemnůstky, ale tato kniha mi vyrazila dech.
Na ledě má přesně ty ingredience, které od současné romcom očekáváte. Je nenáročná, stránky vám kmitají před očima, zamilujete se do skvělého hrdiny. V tomto případě je atraktivní ledové prostředí. Co si budeme, krasobruslařka a hokejista k sobě jdou jak dvě poloviny sušenky. K tomu nějaké to špičkování a jiskřivá romance. No ale v čem byl u této knihy má potíž? Možná jsem už staromódní, ale zaskočila mě vlna vulgarismů a papriček.
Hlavní hrdina je hokejista, a jak asi všichni víme, sportovci jsou pěkní děvkaři. Takže se není čemu divit, že když se Nate v knize poprvé objeví, leží v posteli s neznámou dívkou se kterou strávil noc. Anastasia vás také překvapí, jelikož je to dívka, která není ani panna, ani hlavního hrdinu hned nemiluje, a co víc, má kamaráda s výhodami a naprosto jí to vyhovuje. Tomu říkám novinka. Ale, hlavní hrdinové se příliš nemusí, pak najednou se stane, že si spolu užijí trochu rozkoše, a kolotoč vášně začne.
V tento moment jsem opravdu začala mít pocit, že místo romcom mám v ruce slušné porno. Snad ani nenapočítám, kolikrát jsem se u knihy červenala a musela ji odkládat, jelikož vedle mě seděl manžel, a já si připadala opravdu nepatřičně.
Sečteno, podtrženo, Na ledě je velmi erotická romantika, u které vám bude horko. Těch peprných scén je tu až bych řekla moc. Hlavní hrdina je sportovec, kanec ale sladkej týpek, kterého si zamilujete. Hlavní hrdinka je docela protivná, dělá naschvály, a nebudete ji mít zrovna v lásce. Přesto si rádi nasadíte brusle a vydáte se spolu s hrdiny na led.
Na knihu jsem vyloženě čekala, protože všude byla opěvovaná. No, Elle Kennedy to není. Něco tomu prostě chybělo. Nebylo to vyloženě špatný, ale mě to nebavilo o čemž vypovídá, že mi čtení trvalo 3 týdny. Vracet se k ní nebudu a další díl číst nebudu.
Moc hezká oddychová kniha. Nejedná se o náročné čtení. Vývoj příběhu je tak trochu předvídatelný, ale ničemu to nevadilo. Přiběh o krasobruslařce a hokejistovi je plný různých komplikací. Komplikované vztahy, přátelství, intriky, lásku, podporu, nedůvěru najdete zde vše, co může studenty i sportovce provázet bězným i profesionálním životem. Někdy důvěřujeme nesprávným lidem nebo naopak nedůvěřujeme těm co si to zaslouží jak se s tímto vším vyrovná Anastazia a Nathaniel si, ale musíte přečíst sami.
(SPOILER)
To bylo super. Výjimečně jsem četla par recenzí, než sem knížku začala číst, takže jsem nic moc nečekala, ale bylo to super. Je to hodně srovnavane s knížkou Obránce mimo hru, která by měla být lepší, ale za mě to určitě neplatí.
Miluju knížky s hokejisty, obzvlášť s těmi na vysoké škole. Byla to klasická romantika, nejdriv si šli po krku, pak jednorázovka až z toho byla láska. Velice cením toho, že nenastal žádný rozchod, což tak je většinou. Aaron me od začátku strašně štval a Nate a jeho spoluhráči byli skvělí.
Trochu mě zarazil epilog, s tím "prekvapenim", ale jinak dobré. U knížky jsem se bavila, bylo to čtivé, žádné protahování. Bylo to prostě super. Doufám, že brzy vyjdou přeložené další díly, které by měli být o JJ a Henrym tuším.
Jo a jak někdo říká, že některé "sceny" jsou laciné, tak mi to vůbec nepřišlo. Myslím, že v knížkách od Elle Kennedy jsou tyto scénky mnohem barviteji popsané.
Na ledě, další kniha, které nebylo možné přehlédnout a musím říct, že jsem se nechala zlákat a víte co, já se bavila až jsem byla překvapená jak moc. Trošku jsem se bála, aby to nebylo něco jako s knihou Co už nikdy nepřebolí, která byla vidět také všude, ale ve finále jsem z ní dvakrát odvázaná nebyla.
Erotická jednohubka Na ledě byla příjemným překvapením, autorka nám naservírovala postavy, které vědí co chtějí, mají sny a touhy a nechovají se jak úplná telátka. Skvělá chemie mezi postavami, tady není absolutně co vytknout a co vnímám jako jeden obrovský bonus je i ta přidaná hodnota ve formě celého hokejového týmu, to špičkování, vtipkování to se opravdu povedlo.
Zábavná, sexy, svižná kniha, která je plná vtipných hlášek, ale překvapivě i vážných témat . Ano, není to vysoká literatura, ale za mě je to jedna z nejlepších romantických/erotických knih.
Rozhodně se těším na další knihy této autorky.
Ačkoli je hned od začátku jisté, jak to celé dopadne, nějakým záhadným způsobem to funguje. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout. O peprných chvilkách, u kterých jsem se červenala nejen v autobuse v této knize není nouze. Není to sice žádná "vysoká literatura", ale je to ideální knížka někam na dovolenou. Rozhodně mě kniha bavila.
Na ledě má toho spoustu, co mě obvykle na knihách tohoto žánru štve a přesto tady to nějakým způsobem funguje. Bavilo mě, že to není jen romantika, ale i ta pořádná dávka erotiky z příběhu udělala kousek, který vystupuje z davu.
Celou recenzi najdete v záložce "RECENZE".
Tuhle knížku teď vidíte prostě všude,a tak je pochopitelné, že časem máte chuť si jí přečíst taky a možná právě ten marketing knize spíše podkopává nohy.
Ono totiž, když to lidi tolik chválí a všude na to vidíte reklamy bude to přece pecka,ne?
No jenže tady máme klasickou oddechovku s hodně sexuálními scénami a nic originálního se nekoná.
Příběh teda nebyl zas až tak špatný,ale moc jsem nepochopila linku s Aaronem, to mě hodně štvalo a občas jsem se do čtení musela nutit a to je vždy člověku sebere tu chuť si knížku vychutnat.
Hodnotím to jako průměr, ale další knížku z této série si klidně přečtu.
Obrovská senzace na sociálních sítích! A tak jsem knihu musela taky zkusit a nevím proč je to taková senzace. Hodnotila jsem tak průměrně. Příběh bych řekla, že není ničím extra zvláštní ale za to peprnějších scén a vulgárního vyjadřování je tam docela dost. Samozřejmě kniha je doporučována od 18+
Takže příběh by klidně mohl být pro náctileté, kdyby tam ovšem nebylo tolik těch 18+ věcí. Nechci být moc kritická a tak ještě na závěr napíšu, že kniha se četla docela dobře a nebylo to tak špatný. Nicméně nevím, jestli si někdy přečtu další díly.
Kniha na mě všude vyskakovala, tak jsem nakonec také neodolala. Podle obálky jsem čekala dětinskou love story, ale ne. Bavilo mě to moc! Přečetla jsem to skoro na jeden zátah a fakt jsem si to užila.
Čteno v angličtině a byli tam moc pěkné konverzace a i ty sexuální scény moc pěkne napsané.
sex láska pro ženy milostné romány erotika dospívání romantika lední hokej krasobruslení hokejisté
Okolo knihy bylo velké haló a musím se přiznat, že na to já slyším. Knížku jsem si pořídila v angličtině a na příběh jsem se moc těšila. Ač se kniha dobře četla, tak přeci jen byla spíše zklamáním.
Postava nejhodnějšího muže na světě Nathaniela byla opravdu pohádková. Anastasia mi naopak brnkala na nervy. Ale příběh byl jen jedno velké, zdlouhavé klišé s jasným koncem. Zářivý pohled do budoucnosti, to byla ještě taková shilá třešnička na dortu.
Přijde mi, že se poslední dobou dostávají na výsluní příběhy, které si to moc nezaslouží. Z patra bych dokázala vyjmenovat hned několik autorek podobných příběhů, které by si rozhodně zasloužily více ocenění.
Jako nenáročné čtení po práci, proč ne. Pokračování číst nemusím, ale uvidíme, třeba se k němu v budoucnosti dostanu.