Na ledě

Na ledě
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538154/bmid_na-lede-663d6e2f0c956.jpg 4 527 527

Maple Hills série

1. díl >

Anastasia Allenová má jasný cíl: dostat se do reprezentačního týmu USA. Od svých pěti let intenzivně trénuje a členství v bruslařském družstvu Maple Hills jí zajistilo plné vysokoškolské stipendium. Její rozvrh rozhodně není pro slabší povahy. Stassie si zkrátka přišla pro vítězství. Nathan Hawkins, hokejista a kapitán maplehillských Titánů, ví, že je odpovědný za to, aby jeho tým zůstal na ledě. Když se však kvůli nedorozumění musí o ledovou plochu najednou dělit s krasobruslaři a Anastasiin partner se následkem toho zraní, ocitne se v nepředvídatelné situaci. Vymění hokejku za přiléhavý trikot a přísného trenéra za mnohem děsivější trenérku. Ale starosti nejsou na místě. Nebo ano? Stassie přece nemá hokejisty vůbec ráda…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

Icebreaker, 2022

E.T.007
05.09.2024 ztráta času

Končím a vraciam do knižnice nedočítanú. Zápletka je doslova o ničom a na tú kopu sexuálnych scén zvedavá fakt nie som. To si radšej osobne zasexujem.

houdkic
01.09.2024

DNF

S Na ledě jsem fakt hodně bojovala. Nejdřív jsem se do knihy pustila v aj, ale po 60 stranách jsem to vzdala, protože to byla nuda. Pak jsem se za několik měsíců pustila do překladu a byla jsem nadšená. Hrozně mě to bavilo a přišlo mi to lepší než v originále (což se moc často nestává), ale těsně před půlkou přišla krize a ne a ne se někam posunout. Nenašla jsem nic, co by naznačovalo tomu, PROČ to má takový hype, když kvalita je těžce pod bodem mrazu.

Sarah11
19.08.2024 2 z 5

Erotika mi nevadí, šla jsem do toho s tím, že tam je, ale musí být opodstatněná. Pokud je to na úkor děje, tak je to průšvih.
Ano, hokejista a krasobruslařka, kteří musí spolupracovat není ten nejoriginálnější námět na světě, ale i tak měl příběh potenciál být zábavný. Bohužel spíše než název Na ledě by tady bylo příhodné použít název Na párty. Nevím, jestli by talentovaní sportovci s velkými cíli trávili většinu svých večerů opíjením se do němoty.
Takže máme párty, sex, párty, sex, hlavní námět, kdy mají Anastasia a Nathan spolupracovat, autorka odbyde během pár stran a pak už je to jenom sex a vzdychání nad tím, jak je ten druhý dokonalý. Nic, co by muselo být roztaženo na šílených 450 stran. A ten epilog? Ptám se proč? Proč do podobných knížek dávat něco, co se tam vůbec, ale vůbec nehodí?
Autorce se překvapivě do všeho toho balastu povedlo zakomponovat i několik těžších témat jako je porucha příjmu potravy, vysoké nároky ze strany rodičů nebo adopce, což bylo fajn, ale bohužel to nestačilo.

Tereziee
18.08.2024 2 z 5

Tak tohle pro mě byl krok vedle. Naprosto nevyužitý potenciál hokejového a krasobruslařského prostředí a hlavně mi vůbec nesedl styl, jakým autorka píše. Obálkou se to tváří jako nějaké young adult sladké povídání, ale opak je pravdou. Peprností autorka teda rozhodně nešetřila a bylo tam toho až přespříliš. Do knihy jsem se musela nutit a prakticky celou dobu jsem jen počítala stránky do konce. Věřím, že si své čtenáře najde ale já mezi fanoušky rozhodně patřit nebudu.

milovnice_knih_
17.08.2024 5 z 5

Tohle byla moje nejočekávanější kniha roku, strašně jsem se na ni těšila, ale měla jsem strach, že mě zklame. Naštěstí mě knížka nezklamala a já jsem z ní naprosto nadšená, dostala jsem od ní přesně to co jsem chtěla.
Příběh je čtivý a i když se někdy točíme v kruhu, tak mě bavil pořád stejně. Co se týče spicy scén, tak byly opravdu dobře napsané a nepřišlo mi, že bych jich bylo v knížce moc, jak někteří psali. Mě přišlo, že jich bylo tak akorát. A musím pochválit i epilog, který byl nádherný a přála bych si, aby knížka ještě pokračovala.
Co se týče postav tak Nathan mi sedl hned. Je to skvělí hlavní hrdina, přítel, kamarád a hlavně hokejista, což pro mě jako milovnici hokeje bylo skvělé. S Anastasií jsem měla tak první dvě kapitoly problém, ale pak jsem si ji oblíbila. Dalšími skvělými postavami jsou kamarádi hlavních hrdinů, které jsem si velmi oblíbila. No a nakonec je Aaron, který mě celou dobu štval a štve mě, že to s ním dopadlo tak jednoduše.
Autorčin styl psaní je skvělí, knížka se celou dobu dobře četla, kapitoly byly tak akorát dlouhé. Navíc ke knížce autorka vytvořila playlist a to já mám ráda. Určitě si přečtu i další knížky od autorky.
Za mě knížku můžu velmi doporučit.

MartinkaSl
15.08.2024 4 z 5

Hit Tiktoku, který jsem si nemohla nechat ujít kvůli své lásce k hokeji. Na české vydání jsem čekala jako na smilování a vyplatilo se. Knížka sice není žádným zásadním dílem, ale to po tomto typu literatury nikdo nemůže chtít.
Za mě splnila přesně to, co měla - romantický příběh, plyšový sexy hlavní hrdina, kterého by každá z nás chtěla, žhavé kapitoly a happyend. Co víc si od oddychovky přát?

Theryinka
14.08.2024 5 z 5

Za mě je to super krásná romantická knížka
Líbila se mi romantická linka, ale taky mnoho zábavných momentů a nechyběly ani dojemné chvíle.
Samozřejmě jsem se zamilovala do hlavního hrdiny, zlaťoušek je napsaný moc hezky.
Akce tam taky nějaká byla, vše bylo pěkně uvěřitelné.
Ano, pikantních segsuálních scén tam bylo hodně, ale hezky popsaných.
Ano, kniha se mi líbila moc.

Zara22
13.08.2024 ztráta času

Nejhorší kniha, kterou jsem letos přečetla. Vůbec nechápu, že jsem se dostala až na poslední stránku.

moudivlacek
10.08.2024 4 z 5

I když podobných příběhů bylo napsáno již mnoho, opět jsem si u této knihy vážně skvěle odreagovala.
Silný velký a sexy hokejista a malá cílevědomá a sexy Anastasia. Přidám k tomu nějakého toho padoucha a na druhou stranu vah skvělé a pravé přátele. Na jedné straně milující rodiny a i ty nefunkční.
Nate a Stas zprvu proti sobě nakonec jeden v druhém odhalují nejen svá nitra a pravé já, ale oba se musejí naučit slovu My a dát přednost před JÁ.

Sarkak94
08.08.2024 3 z 5

Podle obálky by se dalo říct, že to bude jen nějaká sladká romantika. Ale! Sladké to je, ale je tu spousta pikantností a sexuálních scén a ani vulgarismy se tu nijak moc nešetří. Ale často jsem se i nasmála a většinu knihy jsem musela culit.
Knihy ze sportovního prostředí zbožňuju, obzvlášť když se jedná o hokej. A tady je to skvělé propojení hokej a párové krasobruslení.... Kniha je nenáročná, stránky vám ubíhají jedna za druhou. Bylo to příjemné čtení.
Anastasia a Nathan jsou skvělá dvojka, Nathan je hokejista, dokonce kapitán, a jak už to sportovců bývá i on rád střídá holky v posteli. Proto když se s ním poprvé setkáme není tak úplně překvapením, že je v posteli s cizí dívkou.... Ale ani Anastasia není žádný andílek. Sama si ráda užívá a proto má kamaráda s výhodami, žádné závazky, žádná žárlivost, začne romantické city....
Jak už to u takových knih bývá ani tady si hrdinové hned nepadli do oka. Hlavně Anastasia nemohla Nathana vůbec vystát a ráda mu dělala naschvály a provokovala.... Jenže jednoho večera jim jejich popichování, hašteření a škádlení přeroste přes hlavu, a oni si užijí pořádnou rozkoš (hlavně Anastasia si jí užije) a od té chvíle se tam erotikou nijak nešetřilo.
Anastasia na mě ze začátku působila jako pěkná potvora, a pořádně mě štvala. Byla hodně cílevědomá, měla jediný cíl a toho se držela zuby nehty. Líbilo se mi jak se díky Nathanovi a měnila, jak dokázala ukázat i svou milou stránku. Na měl vliv i Nathanovi spoluhráči... Ale Nathan, tak ten byl od začátku miláček, žádný takový ten typický frajírek. To jak se dokázal postavit za své spoluhráče a sám sebe obětovat.... Ale i on ai šel za svým cílem....
Za to Aaron. Toho jsem nemohla vystát od první chvíle. Už od samotného začátku mi na něm něco nesedělo.... Jen mrzí že to s ním dopadlo tak lehce. Doufala jsem v nějaké pořádné drama.
A ten konec? No bez toho bych se klidně obešla. Byla to taková sladká třešnička na dortu.

Teri_P
06.08.2024 3 z 5

Strana 317 - tak přesně na té jsem začala mít nutkavý pocit, že čtu pořád dokola o tom samém a přestalo mě to bavit, prokousala jsem se zbytkem, nad koncem se pousmála a to je tak všechno.
Začátek byl každopádně super čtivý a příběh mě u sebe držel každou volnou chvíli. Nathana chci domů a Stassie může být kámoška od vedle. Nelituju hodin strávených u čtení, ale uvítala bych asi knihu kratší. :)

Májenka193
04.08.2024 3 z 5

Jak se vyjádřila sama autorka, je to taková plyšová srdcovka. Děj má mnohem větší potenciál, než který autorka využila, a to je škoda. Na druhou stranu, přesto že je romance mezi krasobruslařkou a hokejistou poněkud ochozené téma, jako super zábavný bonus zde hodnotím partičku hokejistů a kamarádku Lo a všechny jejich scény.
Množství erotických scén a podrobnosti, s jakými jsou vykreslovány, mně jako dospělé ženě rozhodně nevadily. Řadit ale tuto knihu mezi romány pro ženy (a ne mezi erotické romány) je trochu na hraně. Doporučuji jako rychlé pikantní letní čtivo.

Konfu97
03.08.2024 4 z 5

Tak na tohle mi nestačí papričky! :D Na to, že podle obálky to mělo být ťuťu, tak to bylo všechno jen ne to. :D Ale oddechovka rozhodně dobrá.

Prostředí dvou mých oblíbených zimních sportů se mi moc líbilo. I to, jak je popisované spolu soužití hlavních postav a jejich přátel. Chvílemi jsem jim i záviděla.

Nate a Annie mi sedli od samého začátku, i když Annie jsem měla chuť dát občas po hlavě. Ale nakonec udělala správné rozhodnutí a konec byl přesně takový jak jsem očekávala. :) Takže rozhodně žádná náročná, originální literatura, ale oddechovka moc fajn. Jen těch erotických scén tam nemuselo být tolik. :D

VasnivaCtenarka
01.08.2024 2 z 5

Autorce Hannah Grace musím pochválit, jak hezky vykreslila Nashe a jeho férovou povahu. Velmi se mi také líbilo, jak Anastasii pomaloučku otevíral oči a ukazoval ji, že její kamarád a krasobruslařský partner není ani zdaleka takový formát, za kterého ho považuje. Moc hezky autorka popsala vývoj postav, kdy hlavní hrdinka ožívá, Aaron se vykresluje a z Nashe se stává čím dál větší sympaťák.

Co už tak úplně autorce pochválit nemůžu je promyšlenost děje. I když se zápletka zdá velmi zdařilá, pravdou je, že se jedná o erotickou knihu, kdy vzájemná slast přebíjí potenciál příběhu. Kdyby autorka ubrala – a to dost – na erotických scénách a pokusila vytvořit příběh poněkud živější, barvitější a snad i zábavnější, byla bych naprosto spokojená. Ze zákulisí krasobruslení a hokeje tam je toho velmi pramálo, takže to vyvolává dojem, že autorka vlastně ani neví, o čem píše.

Vztah k hrdinům jsem si osobně nevytvořila žádný. Příběh mi přišel ve své podstatě tak jednoduchý, že jsem si ani neměla možnost žádný vztah k hrdinům vytvořit.

Do čtení jsem se musela nesmírně nutit. Příběh byl tak zdlouhavý a kdybych si po pár stránkách přečetla až samotný epilog, udělala bych nejspíše dobře. Ušetřila bych si čas, který jsem mohla věnovat knihám s poněkud kvalitnějším obsahem.

Kniha má obálku, která láká dospívající čtenářky, pravdou však je, že se jedná o erotickou literaturu s velmi podrobným popisem sexuálních scén. Osobně nejsem žádná konzervativní čtenářka, ale pro dospívající dívky bych tuto literaturu přece jen nedoporučila.

Knihu bych tedy doporučila spíše ženám, které mají rády erotickou literaturu a jednodušší zápletky. Nečekejte od příběhu žádnou hloubku. Je to zkrátka nenáročný příběh. Zkrátka i v žánru erotické literatury jsem už četla zajímavější příběhy.

knihomolkaJani

2,5 z 5
Taky bych chtěla připomenout, že jakákoli recenze tady na Instagramu, je jen velmi subjektivní názor jednotlivců a každý si musíme udělat svůj obrázek a "vyzobat" si vše jen intuitivně.. Protože třeba tohle bude pro vás knižní srdcová záležitost.
Tato kniha měla v zahraničí úžasné ohlasy, proto mě moc mrzí, že já to takhle necítím. Příběhu chybí pořádný děj, je to jen p*rno na papíře. Některé sexuální scény jsou velmi dobře zpracované, ale je jich prostě moc.
Kdyby měla kniha polovinu stran, byla by skvělá! Ale nemá....
Celý příběh ale není špatně, určitě má nápad a i tu a tam zajímavou myšlenku. Hokejista a krasobruslařka k sobě jdou skvěle, ale vlastně tam ten svět až tak asi nebyl.
Pochválit musím i vykreslení záporáka manipulátora.
Hlavní hrdina Nathan začne na Anastasii okamžitě viset, do té doby to byl děvkař.. v tomto podání to bylo ještě méně uvěřitelné.. než normálně.
"Žárlím, protože tě chci mít jen pro sebe, Stassie, a žárlím na každého chlapa, kterému věnuješ svoji pozornost."
Zato Anastasiino chování docela i chápu. Jen mě hodně mrzelo, že nemá problém přesednout z jedné postele do druhé.
"Chtěla jsme tě ojet, Nathane, ne dělat drama. Musím být upřímná, nejsem moc na vážné vztahy."

Autorčin styl psaní je pro mě tak průměrný, je to vidět i na délce čtení. (trápila jsem se sní snad 3 týdny)

tez80
01.08.2024

Knihu jsem nečetla a ani se k tomu nechystám. Chci jen upozornit na problém, že některá knihkupectví ji asi začleňují mezi knihy pro děti a dospívající. A nějaká influencerka ji doporučuje dospívajícím dívkám. Takže POZOR! Pro děti není a ani nakladatelství ji tak neprezentuje. Některé malé slečny si ji určitě najdou a zaujme je, tomu zabránit nejde, ale není napsaná ani vydaná pro ně. Obálka může být matoucí pro toho, kdo nezaregistroval, že ilustrace v tomto stylu jsou dnes běžně i na kuchařkách, fejetonech, životopisech...

JanaSilna
01.08.2024 2 z 5

Souhlasím s Archaeopteryx - červená knihovna a porno. Obálka klame. Teď je otázka, komu se právě podle obálky a anotace dostane do ruky :(

Archaeopteryx
01.08.2024 3 z 5

Červená knihovna a porno v jednom. Poslechla jsem audioknihu v angličtině. Zajímalo mě, co čte moje neteř.

Domieeele
29.07.2024 3 z 5

,,...protože Nathan Hawkins byl mužem, kterého docela určitě napsala žena."
Kniha se četla dobře, ale byla tam spoustu postav, nic moc zápletka a konec jasný a předvídatelný. Cukrovka incoming.

Elenleb
29.07.2024 4 z 5

Vcelku sympatická romantika, která ale mate obálkou. Žádné čtení pro děti. Ovšem neurazí, nenadchne.