Na loučení nebyl čas
Linwood Barclay
Když se čtrnáctiletá Cynthia jednoho rána probudí, zjistí, že její rodiče a starší bratr Todd beze stopy zmizeli. Opuštěné dívky se ujme její teta Tess. Cynthia vystuduje, vdá se a založí svou vlastní rodinu – zároveň však nepřestává doufat, že se někdy dozví, kam a proč její matka, otec a Todd odešli. Po pětadvaceti letech marného čekání se však najednou začnou objevovat záhadné zprávy, odkrývat zamlčené informace, vynořovat zasuté vzpomínky. Všechny se k Cynthii sbíhají jako nitky, nemají ji však dovést k radostnému rozuzlení, naopak – někdo z nich, důmyslně a chladnokrevně, splétá smrtelnou past. Vynikající thriller z pera Linwooda Barclaye má šanci zaujmout mimo jiné neobvyklou osobou vypravěče, kterým je Cynthiin manžel Terry. Rozhodně však čtenáře přesvědčí strhujícím tempem i gradací děje a překvapí svým závěrem.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2009 , Knižní klubOriginální název:
No Time for Goodbye, 2007
Jedna z nejlepších knížek, co jsem četla. Vzala jsem jí jedním dechem, naprosto úžasná.
Knížku můžu bez obav doporučit všem, kteří mají rádi napínavé čtení. Příběh je vyprávěný manželem ženy, které jako dvanáctileté dívce přes noc zmizí z domu rodiče a bratr a ona je vychovaná svojí tetou. Po pětadvaceti letech bez jediné informace jako by se kolem celé rodiny začala splétat pavučina z podivných událostí které naznačují, že někdo z rodiny by mohl být naživu. Také mě trošku udivilo celkem nelogické jednání Cynthie v závěru knihy, o to víc jsem ale fandil sympatickému Terrymu, který vzal věci do svých rukou a podařilo se mu rodinu zachránit.
Do poloviny knížky je příběh táhlý a místy nudný, málem jsem ji odložil nebýt komentáře, ve kterém jsem se dočetl, že druhá půlka je vynikající, což byla pravda.
Tak po dlouhé době kniha od které jsem se nemohla odtrhnout,přečtená na jeden zátah.Tohle je moje představa knihy,napínavá,příběh rodiny,spád ani chvilku jsme se nenudila.
Začátek byl kapku zdlouhavější, ale pak se to rozjelo a já byla netrpělivá, jak jsem byla napnutá zjištěním, co se vlastně stalo.
Kdo si však zasloužil obdiv, byl manžel Cynthie, chvílemi se chovala jako opravdovu bláznivě (což je snad i pochopitelné) a mít takového muže po boku je úžasné. Psychologie postav byla napsána výborně, Cynthie mi fakt šla na nervy, když ho obviňovala ze všeho možného a pak utekla, nebo když mu vytýkala, že když ji honil po obchoďáku a ona prostě nereagovala a chovala se jak blázen, že nechal Grace samotnou. Byl jí úžasnou oporou a ona se chovala jak egoistický sobec.
A souhlasím s Gossipavlinou, na knížku si udějte čas, nebudete se od ní moci odtrhnout.
Než začnete číst, tak se ubezpečte, že máte dost volného času v kuse. Protože děj je velice chytlavý a špatně se od knížky odchází. Ještě, že byl včera svátek a nemusela jsem do práce. Do knížky jsem se tak ponořila, že jsem ji přečetla za jediný den.
Od poloviny jsem sice už tušila, jak to asi dopadne, ale vůbec mi to nevadilo. Děj má spád, dobře vykonstruovaná zápletka, Doporučuji k přečtení.
První část skutečně napínavá, pak už šlo trochu předvídat, jak to bylo a jak to dopadne. Ale určitě stojí za přečtení.
Tato kniha je velmi čtivá s velmi dobrou zápletkou a skvělým dějem tuto knihu jsem četla se zatajeným dechem. Všem vřele doporučuji :)
Velice napínavá kniha od začátku až do konce, dobře se čte. Nemohla jsem se od ní odtrhnout a kolikrát četla do tří do rána. Jsem ráda že jsem jí dočetla, nic se mnou nebylo.... :-)
Fantastická kniha, dokonale vymyšlená zápletka a čtivá od začátku do konce. Doporučuji!!!
Když jsem zjistila, že příběh je vyprávěn z pohledu manžela hlavní hrdinky, moc jsem si tím jistá nebyla. Nakonec to ale bylo jen dobře, protože být v hlavě trochu vyšinuté Cynthie bych být nechtěla. :) Manžel Terry mi byl mnohem sympatičtější. Detektivní zápletka byla originální a nepředvídatelná. :)
Po malém váhání dávám 5 hvězdiček, zajímavá zápletka o tajemném zmizení celé rodiny, přečetla jsem s přestávkami za jeden den, je tam napětí, dobře napsáno, trochu překombinovaný konec, ale super čtení, nudit se nebudete
Kniha se velmi dobře četla a zápletka se mi líbila. Ale byla docela předvídatelná (kromě začátku, kdy jsem se bála, aby pachatelem nebyli mimozemšťani). Četla jsem lepší detektivky.
Knížka se četla úplně sama, vždy jsem litovala, když jsem ji musela odložit a čekat, kdy se budu moc zase začíst.
2009 | Na loučení nebyl čas |
2011 | Nepříjemně blízko |
2021 | Výtah |
2012 | Křížová palba / Věštkyně istanbulská / Nikdy se neodvracej / Dům v Provenci |
2009 | Vyhlídka / Iris a Ruby / Na loučení nebyl čas / Ohnivé jezero |
Kniha naprosto splnila mé očekávání, vynikající thriller. Od začátku vtáhne a od půlky už nedovolí přestat číst, zajímavá zápletka a rozuzlení příběhu postupně až do poslední stránky.
Ano, thriller jak má být !!!