Na rozhraní života
Barbara Wood
Trojlístok priateliek, ktorých príbehy sledujeme od začiatku štúdia medicíny v Kalifornii až k dosiahnutým súkromným a profesionálnym úspechom, prekážkam aj prehrám. Povahovo rozdielne mladé ženy spája hlavne túžba vyniknúť a uplatniť sa vo svojom lekárskom poslaní a pritom sa nespreneveriť Hippokratovej prísahe, čo sa im v zásade podarí. Autorka si udržuje svoj štandard, úspešnosť jej knihy podporuje aj skutočnosť, že čitatelia obľubujú príbehy z prostredia bielych plášťov. Tento román vyšiel v roku 2002 v inom preklade pod názvom Hippokratova prísaha.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1996 , Slovenský spisovateľOriginální název:
Vital Signs, 1985
Po dlouhé době jsem sáhla po knize od Woodové a musím říct, že jsem úplně zapomněla jak skvělá spisovatelka je.
Ani Hippokratova přísaha nezklamala. Ze všech tří přítelkyň se mně nejvíce líbila Sondra a její osud.
Knížka nádhera,napínavá,zajímavá,čtivá a moje i mé mámy oblíbená autorka,která nezklame,mám ráda lékařské prostředí
Příjemné čtení o osudu tří kamarádek - lékařek. Nejvíc se mi líbila část popisující jejich studijní léta v době, kdy byly ženy v tomto oboru vzácné.
Barbara Woodová má každou knížku z jiného prostředí o jiných lidech , naprosto se neopakuje, ale zatím jsem nenašla ani jednu knížku, která by mě neoslovila. Tato knížka je z lékařského prostředí.
Příběh popisuje osudy tří přítelkyň, které se v roce 1968 setkaly v prvním ročníku na lékařské fakultě v Kalifornii. Protože v té době ženy ke studiím společnost teprve pomalu přijímala nemají to zde lehké, ale nevzdávají se.
Každá z nich má svůj vysněný životní cíl , kterého chtějí dosáhnout. Snaží se plnit Hippokratovu přísahu, pracovat a žít tak, aby dostály svému poslání . Knížka je velice poutavě napsaná , má spád a napětí, žádná hluchá místa. Je skvělá a já jen doporučuji.
Skvělá kniha. Moc se mi líbil osud všech tří žen, které z velice rozdílných důvodů začaly studovat medicínu. Jen mě mrzelo, že tam nebylo, jak to nakonec dopadlo s Ruth.
Tak po letech po druhé a opět perfektní. Kniha se opět krásně četla a vyprávění o osudu tří přítelkyň bylo více než použavé. Nezbývá než "opět" doporučit. A jdu na další již před lety přečtenou ...
Kniha o osudu tří žen a lékařek mě oslovila, především protože se odehrává v době kdy to ženy neměly v takovýchto oborech jednoduché. Také protože zachycuje delší časový úsek, během kterého můžeme sledovat jak se tyto dívky stávají ženami, matkami, ale také skutečnými odbornicemi ve svém oboru.
Knížka se pěkně četla, ale něco tomu chybělo...Děj byl docela zajímavý i spád to mělo, dočetla jsem to bez problémů, ale ani jedna ze tří lékařek mi nepřirostla k srdci a někdy mi jejich chování přišlo nelogické a to mě vždy rozčiluje....Na víc - nečtěte dál pokud máte v plánu knihu číst - závěr knihy je dost podobný realitě běžného člověka, prostě ani jedna z nich nebyla dokonale šťastná a každé něco chybělo....
Další z knih B. Wood, která se četla jedním dechem. Knížka má děj a spád, takže jsem se nenudila ani chvíli.
Čtete a čtete, protože musíte vědět, co osud třem studentkám medicíny do života vepíše. Pohodové čteni, za sebe ráda doporučuji.
Dalsi roman od teto autorky, ktery mne do sebe doslova vtahnul.Uzivala jsem si atmosferu universitniho studia, ktera na vas dycha z teto knihy a pristihla se, ze mezi strankami vzpominam na sve vlastni zazitky . Libilo se mi, jak se tyto tri divky a pozdeji zeny vzajemne podporovaly.
Prave sila pratelstvi jim pomohla i pri prekonani pozdejsich zivotnich nesnazi a zklamani.
Úžasná kniha, která mě bavila od začátku až do konce.. Prožívala jsem osudy všech hrdinek, nejvíc asi ten Sondřin.. Jsou tu i hodně emotivní scény a celé je to prostě a jednoduše ze života. Mám ráda knihy, které se odehrávají v průběhu mnoha let a tady k tomu všemu bylo i lékařské prostředí, takže pro mě opravdu značka ideál :-)
Doporučuji jak jen to jde!! :-)
Příjemná kniha, která se dobře četla. Zajímavý příběh o třech ženách, které se perou se svým životem jak nejlépe umí. Ne vždy se vše zdaří. Důležité je najít znovu své místo ve životě.
Kniha se mi moc líbila,nemohla jsem se odtrhnout.teprv má druhá kniha od Woodové a opět si mě získala
Myslím, že jsem od této spisovatelky četla mnohem lepší a zajímavější knihy. Knihu jsem přečetla lehce ale moc me nezaujala jako jiné.
Krásný příběh, nejvíce mě zaujala dějová linka Sondry, o které by mohla být napsána klidně celá kniha.
Afrika lékařské prostředí romantika
1998 | Panenky z ráje |
1999 | Pod africkým sluncem |
2001 | Doktorka Samantha |
2002 | Plamen duše |
2011 | Zlatá země |
Krásná, čtivá, moc se mi líbila. Určitě doporučuji.