Na vandru s Reflexem VI.
Jan Zvelebil
Na vandru s Reflexem série
Jak to chodí mezi Paštuny a na co si dát pozor? Proč se vesničané v Cha das Caldeirs prokopávají k úrodné půdě až dva metry hluboko, než mohou něco zasadit? Kde chodí s Mikulášem místo čerta Černý Petr? Které velkoměsto je po každém větším dešti z poloviny pod vodou? Šestý díl edice, která má základ v jedné z nejčtenějších rubrik časopisu Reflex, obsahuje zážitky našich krajanů z Afghánistánu, Belgie, Dánska, Francie, Kapverd, Kypru, Lotyšska, Namibie, Ománu, Pákistánu, Polska, Saudské Arábie a Tonžského království. Kromě jiného se tak čtenáři mohou těšit, že poznají zemi, kde se zastavil čas už ve středověku, nebo že se dozvědí, proč má „řemeslo“ kněze na souostroví Tonga zlaté dno.... celý text
Další z této báječné série. Lonely Planet je sice fajn, ale není nad osobní pohled lidí, kteří nějakou dobu v té konkrétní zemi nebo městě žili.
Moc se mi líbí zážitky lidí z cest, akorát mě často udivovalo, že byli třeba ve stejné zemi a měli zcela jiné zkušenosti a názory..nebo pospisovali jedni jak je tam špína, a druzí, že čisto.... Jak vidět, co člověk, to jiný názor..... a překvapilo mě, že v Polsku nemají Fidorku ani Studentskou pečeť :)
Bohuzel zkraceni textu cestopisum moc neprospelo, uz to nejsou tak pekne ucelene pribehy a dost se skace ze zeme do zeme.
2006 | Na vandru s Reflexem I. |
2010 | Na vandru s Reflexem IV |
2008 | Na vandru s Reflexem II. |
2009 | Na vandru s Reflexem III. |
2011 | Na vandru s Reflexem VI. |
Co dodat další zajímavý díl na vandru. Doporučuji :)