Na vine sú hviezdy
John Green
Odkedy Hazel v trinástich rokoch diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu, pripravovala sa na vlastnú smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodí do školy, nemá priateľov a nevie, ako vyzerá normálny život, lebo je hadičkami pripútaná ku kyslíkovej fľaši a užíva silné lieky, aby sa nádory nerozširovali ďalej. Na nenávidenom stretnutí podpornej skupiny pre pacientov s rakovinou však spozná Augusta Watersa, ktorý má štýl, rakovinu na ústupe a oči len pre ňu. S ním začne objavovať dosiaľ nepoznaný svet lásky na pomedzí života a smrti.... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2013 , Ikar (SK)Originální název:
The Fault in Our Stars, 2012
Pravé a lidské štěští, které je okamžikem v moři času a ohraničeno smutkem, to bývá právě to nejsilnější a ryzí... nic jiného k tomuto asi ani nejde říct...
Knihu jsem přečetla jedním dechem. Ačkoliv vypráví o velmi smutném příběhu, ale také z ní plyne ponaučení, že je třeba žít přítomností a vychutnávat si každý okamžik.
Kniha se mi moc libila. Mladá láska nikdy nevyhasne, i přesto že hlavní hrdiny potkal smutný osud, dokázali si v něm najít a vydobit svůj kousek štěstí. Knihy tohoto autora se mi moc líbí.
Mně se kniha líbila, měla hezký nápad a podle mě i nečekaný konec, ale také jednoduše napsaná. Takže za mě průměrná.
Nechci být negativní kritik, ale tato knížka pro mě byla líbivým příběhem. Asi to tak mám s typem těchto knížek. Mrzí mě, že již dopředu jsem věděla kdo umře první.
Ale abych něco vyzdvihla, byly by to určitě pronesená slova dvou mladých lidí. Jejich konverzace v "americkém" příběhu úplně zářila, měla šťávu a byla věcí, která knížku udržovala zajímavou.
Neskutečný příběh, knihu jsem doslova hltala a nemohla jsem přestat číst dál a dál. Určitě jedna z nejlepších knížek, které jsem kdy četla.
(SPOILER)
Po přečtení knihy si připadám jako Hazel, která se celou dobu snažila přijít na to, jako to dopadlo s Annou z knihy Císařský neduh. Hádám, že tato otázka mě bude trápit ještě dlouho.
Knize jsem se, ani nevím proč, dlouho vyhýbala. Nejspíš proto, že jsem u každého píchnutí měla díky tématu knihy pocit, že jsem určitě nemocná, umírám atd.
I přesto si knihu určitě ještě někdy přečtu. Jen mě láká napsat dopis Johnovi, abych věděla, jak to celé dopadne...
Při čtení knihy došlo i na slzičky. Moc hezky napsáná kniha, i když se smutným koncem. Doporučuji si přečíst.....
Tohle pro mě bylo bohužel zklamání. Pro mě tohle nebyla ta kniha, o které lidi tvrdí, jak je skvělá a life-changing. Postavy mě někdy štvaly svým chováním a jediný, kdo to jakž takž zachraňoval, byl Izák. Kolikrát jsem si říkala, jestli tu knížku nemám odložit, protože mě jednoduše moc nezajímalo, co bude dál s hl. hrdiny i jejich příběhem. Některé myšlenky byly fajn, ale co mě celkem vytáčelo, byly ty rádoby hlubokomyslné konverzace. Tím nechci narážet na to, že není možné, aby něco z toho říkal teenager. Ale proč zbytečně povídat o hloupostech, které jsou zabalené v zdánlivě kvalitně vypadajícím dárkovém papíře, ale když se podíváte zblízka, jasně poznáte, že za moc nestojí?
Ta knížka se prostě snaží být hrozně hluboká, až vlastně vůbec není.
Fajn, ale nic extra. Upřímně si ale myslím, že na tuhle knihu si každý musí udělat svůj názor.
Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Na konci jsem řvala jako amina, a to je důkaz, že je to skvěle napsaná kniha. Určitě jí nečtu naposledy. Hazel a Grace jsou navždy moje srdcovka.
Okay? Okay...
Toto byla skvělá kniha. Naprosto mě dostala a i slzička ukápla... Rozhodně by si to měli všichni přečíst, protože i přesto, že to je fiktivní příběh, je zde rozebíráno důležité téma. Určitě mohu jen a jen doporučit.
Kniha se mi moc libila. Hazel se mi dostala pod kuzi.. chvili jsem s tou knihou mela problem, ale pak jsem si to uzivala.. doporucuji!
Ta kniha mi zlomila srdce! Nádherně napsáno. Tolik krásných myšlenek... Podle mě nejlepší Greenovo dílo!
Smutný příběh mladých lidí, kteří mají smrtelnou nemoc. Zaslouží si obdiv, jak se s touto situací vyrovnávají.
No co k tomu napsat. Prostě John Green. Kniha jako taková má hloubku, a to já na jeho knížkách miluju. Takhle mi přišla nejlepší. Má v sobě něco víc, takový pocit svírajícího srdce po celou dobu čtení knížky. Získalo si to mé srdce a myslím, že tahle kniha mi nezůstane v poličce ležet zrovna dlouho.
Tahle knížka je prostě srdcovka! Čtu ji nejméně po páté a stejně mě vždycky chytne za srdíčko.
Jedna z mých nejoblíbenějších knih, ačkoliv se smutným závěrem. Je to příběh ze života, líčení bez zbytečných příkras, s radostmi i strastmi. Velmi emotivní knížka, která ve vás zanechá stopu.
Knize jsem se mnoho let vyhýbala a teď po dočtení nechápu proč. Jedná se o příběh, který i přes mnohokrát opakované téma, působí zajímavě a originálně. Autor dokázal napsat silný příběh lásky dvou mladých lidí, kteří si i přes nepřízeň osudu snaží udržet zdravý rozum a životní optimismus díky spoustě skvělých sarkastických poznámek. Je to velmi čtivá kniha, která myslím zasáhne každého.
láska zfilmováno rakovina, nádory Anne Frank, 1929-1945 první láska smrtelné choroby smutek pro dospívající mládež (young adult)
2013 | Hledání Aljašky |
2014 | Papírová města |
2015 | Sněží, sněží... |
2015 | Příliš mnoho Kateřin |
2018 | Jedna želva za druhou |
Božííí. Hodně jsem o o ní slyšela.. A opravdu překvapila mě. Tak krásné, romantické a smutné. Dala mi hodně a ( i když to zní jako kýč ) má teď úplně jiný pohled na život. Cením. Klobouk dolů.