Náhoda
Zoë Barnes
Svobodná, těhotná a nezávislá, tak lze charakterizovat hlavní postavu Taz a její životní problémy v humorném příběhu, ve kterém si musí poradit jak s těhotenstvím, kariérou, tak s partnery. Taz se ocitá ve finančních potížích, které vyřeší tím, že vezmem do bytu podnájemníka, advokáta Adama. Ten se sice stává jejím milencem a pomáhá jí s dítětem, ale když se Taz vrací do práce, z bytu odchází. Gareth se dovídá, že je otcem, a projevuje zájem se s chlapcem stýkat. po prvním odpoledni však usoudí, že boj s plenami a kojeneckou výživou je nad jeho síly. Zachová se však čestně a slibuje, že až bude chlapec větší, vynasnaží se mu být dobrým otcem. Taz zvládla první kroky mateřství a je odhodlána být nadále úspěšnou ženou i dobrou matkou.... celý text

Moc mě nebavilo to mateřské povídání, ale jinak docela dobré, ještě se zde objevuje postava Mandy, která také vcelku ovlivňuje hlavní postavu, za to Gareth se v knize moc nevyskytuje. Ale směr jak se vše zamotává v práci a jak se s tím Taz popasuje, se mi líbil.

Kdybych si chtěla přečíst něco o práci, tak si otevřu pracovní email a čtu si ty emaily. Tohle u mě nefungovalo. V celé knize se neustále řeší práce a těhotenství pořád dokola. Když se mimčo narodí, tak se řeší práce a výchova dítěte. V knize není ani žádná pořádná romantická zápletka, která by tomu dodala na zajímavosti. Musím ale uznat, že se to oproti nudnému ději četlo vcelku dobře a rychle. Ale knihu na oddych a pro zábavu si představuji jinak.

Starosti svobodné, nezávislé maminy, která si v příběhu musí poradit jak s těhotenstvím, které ji zaskočí v momentě, kdy se rozejde s partnerem, tak potom s péčí o syna a kariérou. Nenáročné, čte se dobře.

Mám tuto knížku v knihovničce, koupila jsem si ji kdysi v nějském výprodeji a je to snad jediná humorná knížka, kterou jsem četla, nemám "vtipné" romány ráda.( S vyjímkou druhé knihy Zádrhel, od Zoe B.) A naprosto bezvadná ;D. Doporučuji všem nastávajícím maminám ;)
Opravdu jsem našla ve třetí poličce, šestou z prava.. :) a asi nepřečtenou, tak jdu na to.