Náhradní princ
Lenka Lanczová
Prázdniny se kvapem blíží a sedmnáctiletá Jana se na ně nijak netěší. Nemá totiž žádný program a kromě srpnové brigády ji čeká nuda doma. Když se však naskytne příležitost vyrazit na volejbalový turnaj do kempu Mokrá louka, rázem je všechno jinak a Janě přibudou velké starosti. V několika málo dnech musí nutně sehnat kluka, co by ji doprovázel a před partou "zaskočil" za Sebastiana, se kterým chodí skoro rok. Sebastian je sice po všech stránkách naprosto dokonalý, spolehlivý, věrný, něžný, zamilovaný romantik a poeta, nicméně má jednu vážnou vadu a sám s Janou jet nemůže, protože neexistuje. Jana si ho vymyslela, aby se před kamarádkami neshodila a nepřipadala sobě i jim "zaostalá".... celý text
Od začátku bylo jasné, jak to skončí a i přes to to bylo zajímavé a krásně se to četlo :) Určitě doporučuji.
Taková příjemná oddechová knížka na prázdniny. Ani nezklamala, ani nenadchla. Janiny kamarádky mi ale dost lezly krkem.
Jako vždy SUPER knížka, je jako mucholapka - chytne a nepustí. Příběh je hodně zajímavý (takové odreagování). Obsahuje plno vtipných scén a také kousek toho tajemna. Moc se mi líbilo, jak Jana postupně získávala sebevědomí - přestala se stydět za svoje tělo! Zuzka se zachovala úplně skvěle. Opravdu kámoška k nezaplacení na rozdíl od Janiných drahých spolužaček.
Od začátku bylo jasné, jak příběh dopadne, ale to knize nijak neubíralo. Pár let zpátky bych z ní asi byla nadšená. Četla se dobře, jak už tady mnohokrát padlo, byla docela vtipná. A začala jsem se u ní strašně těšit na léto. Musím taky v létě podniknout takový výlet!
První kniha, kterou jsem od této autorky četla. Možná jsem nezvolila správně, protože z takto napsaných příběhů jsem již vyrostla, ale kdyby mi bylo 15, dovedu si představit, že se mi příběh dostane pod kůži. Takto mohu jen říci: děj naivní, zápletka tuctová,hodně překlepů a otevřený konec v mém hodnocení této knize bonus navíc nepřinesl. Oproti tomu kniha nepostrádá vtip, najdou se tam i romantické pasáže, takže nakonec jsem se pobavila, odreagovala, a o to mi šlo :-)
Ano, jsou to románky pro teen holky. Ano, jsou si ty příběhy podobné jako vejce vejci.
Nicméně Lenka Lanczová je píše autenticky, poutavě a vtipně.
Konkrétně Náhradní princ byl jednou z mých nejoblíbenějších a občas se k ní vracím :)
Knížka se mi strašně líbila. Celou dobu jsem čekala že se dají dohromady, celý výlet mohl být tak romantický kdyby to nepředstírali. Ale takhle tam byl alespoň super děj a bylo se čemu zasmát.
Náhradní princ se mi zalíbil hned od začátku a nadšení mi vydrželo až do konce. Mám ráda knihy Lenky Lanczové a tahle patří mezi mé oblíbené. Líbí se mi, jak se Jana s Jakubem kočkují a nakonec si prohodí role, kde už se Jana nestrachuje a Jakub je ten, co mu to "motá hlavu". A hrozně se mi líbí, jak to Jane vždycky tak krásně domotá - třeba z tvarohu Amíga udělá kamoše apod. - je to takové milé a vtipné :D Kniha je úžasná odreagovačka, po které ráda sáhnu znovu a znovu :)
Tato knížka musí dostat každého. Strašně jsem si oblíbila Jane a držela jí palce, aby na konci mohla být šťastná. Sedla mi snad nejvíce proto, že nebyla dokonalá a já si mohla představovat, že jsem na jejím místě. Neuvěřitelně se mi líbilo, když Jakub obrátil a začal ukazovat, že už není jenom záskok. Neurčitý konec mě stále nutí přemýšlet, jak to asi s touto dvojicí vypadalo dál. Zkrátka doufám, že se nepotvrdí Liborova slova pronesená na Jakubovu adresu. Prostě TOP knížka..rozhodně povedená!
Tohle byla poslední kniha, co jsem od Lanczové četla. Bylo mi 15 a tehdy se mi příběh líbil, ostatně jako všechny její romány pro dívky.
Nejlepší knížka teď jsem jí dočetla a musím si jí přečíst znova. Nemá chybu doporučuji :)
Souhlasím a řadím taktéž k těm povedenějším kouskům. U Lanczové jsem zbožňovala letní prázdninovou tématiku.
Řekla bych, že většina z nás se shodne na tom, že tahle knížka je jedna z těch opravdu nejvíce povedených. :) Odtažitá Jana a sukničkář Jakub. A taky Touha.. :)
Pro mě, zatím úplně nejlepší knížka od Lanczové. :) Nepostrádalo to vtip ani jiskru, chemie mezi hlavními postavami byla takže není co řešit. Stojí za předčtení. :))
2019 | Těžká noc |
2014 | Život na ostro |
2013 | Dvakrát dospělá |
1997 | Znamení Blíženců |
2009 | Pošeptej po větru |
Úžasná kniha plná vtipných dialogů a situací :-)