Nakresli mi vítr
Eva Urbaníková
Skutečný příběh Slovenky Marcely, kterou zaslepila vášeň a zamilovanost natolik, že skončila ve vězení. Kniha o tom, jak tenká je hranice mezi správným a nesprávným, jak křehká je sebeláska ve srovnání s touhou po tom, abychom byly milované mužem... Je o mateřské lásce, o selhání, o lidské zlobě a o tom, že za mřížemi slovenských věznic se nachází mnoho osudů, které se do novin nedostanou a které si tam, v "chládku", musí vytvořit svůj vlastní svět...... celý text
Zajímavý a smutný příběh. Marcely mi bylo líto, v lásce moc štěstí teda neměla. (Nejen) díky poslednímu vztahu, špatným lidem okolo sebe a moci peněz tak skončila ve vězení. 5*
... čtivý příběh o tom, jak se člověk dostane do vězení. Marcela tam kvůli svým chybám skončila. Jeden chlap lepší dáreček než ten druhý. Přeju Marcele, ať už je jenom líp
Silný příběh,nejen o tom , že láska ,ale i moc peněz vás může dostat do maléru a vzít vám pár let svobody.
Bylo to zajimave, ale hodně smutné čtení. Je děsivé, jak zamilovaná naivita dokáže i inteligentního člověka dělat nesmysly. Marcela měla smůlu na lidi kolem sebe, vlivem nešťastných okolností skončila ve vězení. Jsem moc ráda, že děti za ní stále stály a přeji ji teď už jen spokojený pohodový život
Kniha napsaná podle smutné pravdy,Marcela udělala chyby, ale ty si musela splatit a možná ještě stále splácí.Nicméně měla opravdu smůlu na chlapy a hlavně tchyně.Obdivuju ji,že se dokázala s osudem poprat a ještě více její rodiče a děti...jejich sílu a podporu.Doufám,že se mají všichni dobře a také že Boží mlýny opravdu melou....
Příběh o tom, jak hamižnost a hloupost holku do neštěstí přivedla. A vždy nejvíc trpí nevinní, v tomto případě děti.
Rychlovka v podobě skutečného příběhu Slovenky Marcely, kterou touha po lásce dostala až do vězení. Příběh začíná nástupem do věznice a postupně odhaluje příčiny, které vedly až na samé dno. Je velmi smutné, že některé ženy jsou schopny kvůli "lásce" ztratit rozum a ruku v ruce s vlastní naivitou se dostat až na okraj společnosti. O to hůř, že do výsledného průšvihu je zatažena celá rodina. Nicméně, výborně se to četlo.
Knížka je čtivá. Osud paní Marcely je teda dost smutný, ale jak sama přiznává, z veliké části si za to může sama. Její naivita je občas az překvapující.
Kniha se četla velice dobře, hlavni hrdinka strašně naivni až mi ji bylo lito.
Jeji děti i rodiče jsou dost silné osobnosti, obzvláště dcera.
Kniha je pěkná a čtiva
Knihu jsme přečetla na jeden zátah,nedalo se od ní odrhnout.Marcely je mi moc líto,měla těžký život,ale také velké štěstí v podobě svých dětí a rodičů-to jen tak někdo nemá,přeju jí jen to nejlepší a v životě už jen samé štěstí
Opravdu hodně čtivá knížka, psaná vlastně formou deníku, což oceňuji, tento styl psaní mě dost baví. Kniha mě vtáhla do děje prakticky od první stránky a zhltla jsem ji jedním dechem. Zároveň oceňuji název knihy, který byl skvěle a originálně vybraný. Hlavní hrdinka mi sice lezla na nervy, ale nebylo to nic, co by se vzhledem k ostatním kvalitám knihy nedalo překousnout.
Doslova a do písmena ma táto kniha pohltila a vtiahla do deja. Prečítala som ju na "jeden dych" - nemohla som sa od nej odtrhnúť. Odporúčam ju naozaj každému, verím, že aj tým najsilnejším povahám príde "mäkko". Nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch.
Knížka se mi líbila. Když jsem knížku dočetla, překvapil mne název knihy. Vůbec by mne nenapadlo , že autorka dá právě takový název. Příběh zajímavý , v dnešní době se člověk nediví. Myslím, že je více žen, které se dostanou díky slepé lásce do problémů.....
partnerské vztahy kriminalistika vězení, věznice rodina matky a synové krimi matky a dcery podle skutečných událostí
2009 | Stalo se mi všechno |
2012 | Sushi v dushi |
2007 | Všetko alebo nič |
2009 | Všetko alebo nič - príbeh pokračuje |
2010 | Svet mi je dlžný |
Skvělé se to četlo, děj krásně ubíhal a přitom držel v neustálým napětí.