Namazaným dolů
Nikola Valová
Valentýnin život je jak béčkový film. Bydlí v suterénním bytě, říká si herečka, ale o pořádnou roli zatím nezavadila. Krásný princ, který by v upnutém triku spočinul u jejích dveří a řekl, miluji tě, nějak nezvoní. Extázi v poslední době prožívá jen v okamžiku, kdy se zakusuje do své oblíbené snickersky. Když se v jejím životě objeví dva muži naráz – kamarád z dětství a charismatický herec z holandského souboru, který hostuje u nich v divadle – cítí v kostech, že se blíží "dramatický zvrat". Bude ale směrem k lepšímu, nebo k horšímu?... celý text
Kniha, která mi dala, co jsem očekávala, tedy nenáročnou oddechovku. Navíc zde bylo i dost vtipných situací, které mě upřímně pobavily. Za mne tedy spokojenost.
Za me bezvadna oddechovka. Sedl mi styl psani, humor, hlavni postava, pribeh byl paradni. Mam pocit, ze Valentynu znam osobne. Casto jsem se smala nahlas a cetlo se to samo. Doufam, ze bude dalsi dil nebo autorka napise jeste neco v takovem stylu.
Skvělé odreagování. Moc fajn se kniha četla, jen nebezpečná na cestu tramvají, nutila k hlasitému smíchu :))
Čtení, které pohladí. Nikdo nejsme dokonalý a je dobré to vědět. Kladný vztah Valentýny k Snickerskám je pochopitelný, protože s pořádnou dávkou endorfinu se to "dává" snadněji. Ráda bych tu holku měla za kamarádku. Ona by si dala svoji Snickersku a já zase Margotku. Už jsem si pořídila i zelený čaj! V životě se má zkusit všechno.
Tato kniha mě velmi překvapila. Je svižná, vtipná a patří do kategorie „ze života“. Dlouho jsem se u knížky nezasmála takhle nahlas. Většina situací, do kterých se hlavní hrdinka dostává, jsou natolik uhozené, že jsem si na 99 % jistá, že se opravdu staly. :D I přes to, že se jedná spíše o oddychové letní čtení, je kniha překvapivě inteligentně napsaná, takže se k ní budu určitě ráda vracet. Doporučuji vřele.
Představte si, že kromě toho, že se vzdalujete svému snu, se vám ještě lepí na paty všechna smůla světa. Těžko to v případě Valentýny, hlavní hrdinky tohoto zábavného příběhu, pojmenovat jinak. Těžko si nepřiznat, jak často jsem se ve Valentýně poznávala. Možná díky svým dřívějším sklonům a touhám po světě umění a následném zklamání jsem došla k závěru, že v knize je hodně pravdivých skutečností. Včetně té hlavní. Že by člověk nikdy neměl zapomenout na to, kdo je, a neztratit sám sebe v mlžném oparu něčeho nereálného. Nebo v odrazu někoho, kdo za to nestojí ???? Takže kromě úsměvu si nesu z knížky ještě jedno zásadní ponaučení. Protože taky píšu. Protože taky chci psát a vydat knihu (knihy????). Nemá cenu si na cokoli hrát a pustit to tam od srdce. Pak to má šanci.
Hodnotím jako povídku a né jako knihu. Je to odpočinková a vtipná povídka, která charakterizuje dnešní postoj mladší generace.
Bylo to dost vtipné a taky hodně bláznivé. Valentýna šla z trapasu do trapasu… Příběh neměl nějaký smysluplný směr, byla to jen epizoda jejího života. Na odreagování to bylo celkem dobré. 3,6*
Valentýně je dvacet pět let, ale chová se jako puberťačka. Zkultivovat by potřebovala nejen ona, ale i text knihy.