Námluvy s kocourem
Melinda Metz
Svou životní lásku vložila do něžných tlapek… Jamie Snyderová má čtyřiatřicet a je single, ale rozhodně není připravena se znovu vázat. Po strašlivém Roce-bez-vyvoleného, Roce-Sebestřednéhop-chlapa a Roce-Nějakjsemzapomnělžejsemženat se není co divit, že Jamie hodlá slavit svůj rok – a MacGyverův! MacGyver je roztomilé mourovaté kotě, co rádo krade sousedům věci a má jasný názor na to, jak by měla jeho panička žít. A je to jediný chlap, kterému Jamie věří. MacGyver cítí Jamienu osamělost. A také cítí, že je zaujatá jejich sousedem Davidem, mladým pohledným pekařem, který už má dost svých přátel a jejich „dobrých“ rad. A tak bere MacGyver věci do svých tlapek…a není nic, co by s trochou kočičí inteligence, šarmu a pečlivě naplánovanými čórkami nedokázal!... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2019 , Ikar (ČR)Originální název:
Talk to the Paw, 2018
Dospěla jsem do kritického stadia, kdy nejsem schopna číst nic jiného než slaboduché romantiky. Aby věc nebyla jednoduchá, nesmí to být moc slaboduché příběhy. Jen tak akorát. Předvídatelné, zábavné, vtipné, bez logických nesrovnalostí a extrémně tupých a naivních hrdinů.
"Námluvy" splnily všechny požadavky. Bonus navíc byl skvělý popis kočičího chování, znalci ocení. Taky jsem dostala kapku své oblíbené fantasy v představě kočky jako dohazovače. Zábavné, nereálné, nevadí.
Proč tedy kniha nedostala pět hvězd? Jedna šla dolů za spousty do očí bijících korektorských úletů. Kluk od kočky není kocour, nýbrž koček (fakt, hned na přebalu). Shoda podmětu s přísudkem, skloňování zájmena "já", no, občas člověk nevěřil vlastním očím.
Ta druhá za konec. Nepravděpodobný, skoro nesmyslný. A to jsem skousla kočičí téměř šachové strategie. Takže spoiler: Davidovy panické záchvaty mi připadaly úplně mimo a v tom kontextu nebylo uzavření příběhu logické. Navíc vzhledem k této komplikaci bych ocenila širší rozvedení závěrečné kličky. Čímž šla většina dobrého dojmu do kopru.
Navíc mi kniha nepřišla moc čtivá, ale to může být ryze můj problém. Takže celkově dobré, akorát v závěru rána na solar, a to se neodpouští.
Pěkný,vtipny,odpocinkovy příběh o kocourovi,ktery chtěl aby jeho panička nebyla osamělá, ale to co pro to dělal bylo k smíchu
Co o téhle knize říci pěkného? Má krásný obal. Děj se líně převaluje jako vzduch v parným létě. Jednoduchá romantika, u které jsem neustále vzdychala. Kdy už bude konec?
Odpočinkové čtení, na můj vkus bohužel možná až trochu nudné. A navíc hodně předvídatelné.
Pěkná oddychová kniha se zábavnou linkou v podobě kocoura Maca. David byl od začátku sympaťák a Jamie taky a úplně jsem si dovedla představit všechny sousedy, jak pospolu žijí v pohádkové vesnici.
Příjemná oddechová knížka o kocourovi, který je velice mazaný a snaží se vše dát do pořádku. Bavilo mě jeho uvažování a provádění nekalostí psovi Diogeemu. Jako bych to viděla u svého kocoura, když prohání mého psa na zahradě. :)
Není nic lepšího než číst tuhle knihu, ztotožňovat se s hrdinkou a mít spícího kocourka na klíně.
Jedna z nejlepších knih na odpočinkové čtení. Kdo má rád kočky a chtěl by si přečíst nějaký příběh, ve kterém kočka vystupuje jako jedna z hlavních postav, tak knihu vřele doporučuji. Kniha je čtivá, úsměvná a velice nenáročná. Nečekala jsem, že mě bude tolik bavit.
Krásný snímek na obálce, pěkných pár úvodních stran s kocourem jako živým, ale pak se rovnýma nohama skočí do romantiky a tam se také skončí. Nic pro mne.
Příjemná, milá, romantická oddychová knížka. Moc se mi líbila a užila jsem si jí. Příběh Jamie a Davida byl moc dobře podán, jiskření mezi nimi bylo vynikající a samozřejmě happy end jak už to u těchto knih bývá :).....ale ne kýčovitý! Krásná pohádka pro dospělé. Doporučuji nejen milovníkům koček (i psů) ale každému kdo si chce krásně zarelaxovat.
Moc hezká knížka, u které jsem se pobavila. Líbilo se mi, že byla psána z více pohledů, hlavně mě bavil MacGyver a jeho příhody :-) A vůbec mi nevadilo, že měla pomalejší tempo vyprávění.
I když nejsem zrovna velkým milovníkem romantických knih, tato mě mile překvapila! Bylo to příjemné oddechové čtení.
Roztomilý a bláznivý kocour, který pomáhá lidem, aby nebyli opuštění. Je to úsměvný a nenáročný příběh, který se nese v pomalejším tempu.
Je to “pohádka pro dospělé”, ale za mne opravdu milá pohádka. Navíc mám sama 2 kočky, takže jsem se u Macových kousků opravdu pobavila. S čistým svědomím dávám 5 hvězdiček.
Milý příběh, kdy se kocour MacGyver (domácky Mac) rozhodme, že své člověčici pořídí někoho do smečky, protože lidé jsou přeci zvyklí žít ve smečce. I když mě pár okamžiků opravdu pobavilo, tak pro mě tahle kniha patří mezi ty, co neurazí, ale ani nenadchne.
kočky satira humor romantika společenské romány
2019 | Námluvy s kocourem |
2020 | Minulost / Ošetřovatelka poručíka Clarka / Navždy a den / Námluvy s kocourem |
Vtipný, romantický příběh. Eskapády kocoura mě opravdu bavily.